Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewela1777

bedziemy mieli dziecko a on nie chce isc do pracy

Polecane posty

Gość maryrip
dajcie dziewczynie spokoj, dziecko nie bylo raczej planowane i takie rzeczy sie czasem zdarzaja, najwazniejsze co bedzie teraz. Wyglada na to, ze cala odpowidzilnosc skupi sie na tobie bo twoj chlopak sam chyba jest jeszcze dzieckim. Podanie go o alimenty, zaraz po urodzeniu dziecka to jedyne sensowne wyjsci na poczatek. i nie robi ci łaski czy pojdzie do pracy czy nie, łozenie na dziecko jest jego obowiazkiem. Najlepiej skorzystaj z darmowej porady prawnej, ktora oferuja niektore sady.

Gość szokkkkkkkkk
bo mysla CIPA;] proponuje rowniez zwrocic sie do TWOICH rodzicow o pomoc a tamten niech sobie wsadzi to marne 500zl za nicnierobienie

Gość marcysiankaaaa
Ewela, Ty sie nie denerwuj, dzieciaku. Nie ma co ogladać sie do tyłu, bo to niczego nie zmieni. Teraz najważniejsza jesteś Ty i dziecko. Myślę, że rodzice Ci pomogą, bo na faceta nie masz co liczyć.Popatrz jak on się do Ciebie zwraca, jak Cię traktuje, teraz, a co by było w przyszłości ? Juz Ci mówię, utrzymywałabyś nieroba z wiecznymi pretensjami do całego świata, a przede wszystkim do Ciebie, ze zmarnowałas mu zycie, zmuszajac do załozenia rodziny. On Ci nie pomoze przy dziecku, bo on sam nie wyrósł z pieluch. Swoją drogą, co on robi całymi dniami, nie paracując.Na tesciowa , to juz wiesz, że nie mozesz liczyć.

powiedz mu ze albo pojdzie do pracy i pomoze CI utrzymac dziecko albo podasz go do sadu o alimenty - ktore pewnie i tak bedzie splacac jego matka bo on kasy jak widac nie potrzebuje. To TY jestes teraz najwazniejsza, Ty i dziecko wiec nie przejmuj sie faceem tylko postaraj sie jakos przezyc skoro on ma was w dupie.

Gość lolka ta od bolka
I dobrze ze nie chce sie do Was wprowadzic jeszcze Twoi rodzice musieliby wydawac kase na jedzenie dla niego a to dodatkowy koszt. Jak facet kocha kobiete to zrobi wszystko zeby byla szczesliwa. Jak on taki był przez 4 lata to malo prawdopodobne ze sie zmieni teraz.

Gość a jak sie
twoi rodzice zapatruja na to wszytsko?

Gość ewela1777
Moj tata powiedzial zebym go na sile nie wyganiala do pracy jak przyjdzie czas to on sie odezwie . ale co z tego jak on i tak nie pojdzie do roboty to nic nie da. Rodzice powiedzieli ze co by sie nei stalo mam poparcie u nich i mi pomoga.ale ja nie chce tak nie chcialam obiecywal mi ze pojdzie do pracy a tu nic:( trace nadzieje ze zalozymy szczesliwa rodzine a ciagle o to walcze. Siedzi w domu i nawet nie zajrzy do mnie bo po co

Gość She83
ten twoj facet to taki nierob. Skojarzylo mi sie z Ferdkiem Kiepskim. Taki nieudacznik zyciowy. Przykro mi ze tak pisze ale taka prawda. Bo przeciez normalny zdrowy na umysle facet nie stara sie o rente!! Z tej maki juz chleba nie bedzie wiec lepiej jak go zostawisz. Staraj sie o alimenty jak sie dziecko urodzi a pozniej jak juz je odchowasz to do pracy. Dasz sobie rade i bedziesz szczesliwsza bez niego.

mam nadzieje ze moja córka nie przyniesie mi dzieciaka do domu, szlag by mnie trafił jakby miała utrzymywać córke i nieslubnego dzieciaka. człowiek cale zycie wychowuje dzieci, a póxniej mu przyniesie bekarta do domu, zalamałabym sie:O

Gość ewela1777
Yin bo jestes wyrodna matka

bo jest odpowiedzialna... a nie wyrodna. Ja tez mialambym uprzedzenia gdyby moja corka przez 4 lata spotykala sie z takim nierobem, ktory ma dodatkowo patologiczna sytuacje w domu... mialabym ale i gdyby cora byla w nim swiecie zakochana to zalatwilabym jej najlepsza antykoncepcje jaka istnieje... a najlepiej 3 na raz...

Gość ewela no
to w czym ty masz problem dziewczyno? skoro rodzice sie zobowiazali ci pomoc a o nim wiesz juz ze jest len i nierob i nawet nie chce mu sie odwiedzic ciezarnej matki jego dziecka, to o co jeszcze pytasz? wszytsko jasne jak sloneczko, zapomnij o nim .. chyba jeszcze nie spotkalas chlopaka ktory naprawde kocha.. a taki potrafi zrobic wszytsko zeby jego kobiecie nic nie brakowalo a w szczegolnosci gdy ta jest w ciazy!!

Gość rysiapysia
Ja bym zastosowała terapię szokową. Wzięła swoje rzeczy, wprowadziła się do niego, jego matki, jego brata i córki z dwojgiem dzieci. Wypisała na kartce - łóżeczko - pieluszki - nosidełko - wózek - pieluszki - przewijak - wanienka - etc Po czym zasiadłabym z nim na allegro i sprawdziła ile to wszystko kosztuje, i zapytała skąd na to kochanie weźmiemy pieniądze. Dodatkowo dodałabym że mam ochotę na lody wiśniowe z polewą czekoladową. Postawiłabym sto wymagań w minutę, tak za te 4 lata. I nawet nie dałabym mu dojść do marudzenia.

Gość jeszcze by sie
chlopak poplakal jakby do niego dotarlo w koncu co sie stalo :D

Gość ale jakby co to
Kobiety, które chcą mieć zaradnego męża to materialistki. Ja nie mam być zamiaru na utrzymaniu mojego ewentualnego przyszłego męża ( kandydata na razie brak). Pracuję, nie zarabiam najgorzej, a przede mną całkiem realne perspektywy na zarobki jeszcze wyższe. I tak generalnie to chciałabym układu partnerskiego, ja zarabiam on zarabia i razem utrzymujemy dom. Ale są sytuacje, których się przewidzieć nie da: ciąża z komplikacjami, chorowite dziecko ( nawet nie chodzi o jakoś ciężko chore, ale chorowite). I tak chciałabym, żebym mogła w tej sytuacji liczyć na to, że mój facet mnie utrzyma. Poza tym ja po prostu nie wyobrażam sobie życia z nierobem i tyle.

Gość ja to rozumiem i radzę olej go
Mój mąz tez taki był, jak najdalej od pracy i obowiązków. Do dziś jest smierdzącym leniem, biegającym do mamusi po jedzonko. Do tego z nudów zaczał pić. Nie wiąrzsie znim, nie namawiaj do bycia razem. Ja wiem miłość jest ślepa, ale w koncu mija i pozostaje tylko ham i nierob!

Gość ciekawa jestem...
podnoszę temat :) piszcie śmioało :)

Gość Temptation_on
Ale kogo Ty obwiniasz o to? do kogo masz pretensje?chlopak 5 lat pierdzi w stolek i okrada panstwo gdzie Ty masz glowe?!on do pracy juz nie pojdzie,bylo myslec zanim sie nastawilas.Gdzie Twoi rodzice wogole?! nie widzieli nieroba????

Gość ,,dostal rente po znajomosci,,
e!no poprosty ogromne brawa!a na co dostal te rente?tzn na co jest,,chory,,?na LENIA?

Gość ,,dostal rente po znajomosci,,
a potem naprawde chorzy ludzie nie moga dostac renty!szmata jeste i Ty i ten Twoj CHUJJJJ!

Gość offerma....
ciekawe czy są jeszcze razem i wychowują dziecko ...

Gość sisisi111
ewela pewnie wpierdala tynk ze ściany, zapiedala na 3 etatach żeby starego nieroba utrzymać i chodzi z następnym brzuchem

Gość Pseudonim:102
ciekawe co u nich. a moze jej chlop razem z rodzenstwem prowadza gospodarstwo matki?

Gość krycha niemyta
czy oni nadal kopulują? czy mieszkaja osobno i stykaja sie tylko na walenie?

Gość ale jazda tu sie dzieje
Kopulują tak cały czas.

Gość gość
coraz wiecej takich cweli! rooochac by sie chcieli na okraglo a jak pojawi sie dziecko to najlepiej wmowic dziewczynie ze pewnie nie jego, ze sie puszczala na boku, proponowac usuniecie, albo najlepiej odejsc byle tylko nie wziac za nie odpowiedzialnosci.. jeeeebane patalachy!!