Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia_1981

do mala_agatka odezwij sie proszę

Polecane posty

przeczytałam że też jesteś mamą dzieciątka ze skaza białkową chciałam więc poradzić się Ciebie w kwestii wprowadzania nowych pokarmów

Gość mala_agatka
jestem :) tak maluch ma skazę. cały czas jesteśmy na piersi. pediatra malego zaleciła aby był tylko i wyłącznie na moim mleku do końca 6 miesiąca. niestety maly się nie najadał i budził się w nocy ciagle, praktycznie cale noce jadł. więc niedawno - 2 tyg temu zaczęłam podawać mu sinlac na wieczór. ze 100 ml wody i problem zniknął. teraz w środę jedziemy do lekarza to zobaczymy co dalej.

ja niestety musiałam Mała przestawić na butlę -piję Bebilon pepti - bo nie chciał mi się wytwarzać pokarm ... mam pytanko wprowadzasz już do diety nowe produkty boja zaczęłam ale mała dostała wysypki myślałam że to przez dynię, zaczęłam podawać samo jabłuszko wcześniej jej nie uczuliło i przez 3 dni było ok wysypka się zmniejszała a na 4 dzień wysypał ją w nowym miejscu. Teraz nie bardzo wiem co mam zrobić czy dawać jej tylko mleko aż wysypka zniknie czy próbować dać marchewkę - też wcześniej jej nie uczulała.

ja na razie tylko ten sinlac podałam. marchewkę i inne jedzonka zacznę dawać jak skończy 6 miesięcy, czyli za kilka dni :) ja bym dała tylko mleczko i poczekała aż znikną krostki. i jeszcze raz zaczęła wprowadzać jedzenie.

też tak myślę, tylko moja Mała już rozsmakowała się w innych smakach i się upomina o coś poza mleczkiem no ale będę musiała ją przetrzymać przynajmniej do poniedziałku wtedy pójdę do naszej pani doktor niech ona się wypowie na ten temat. Dziękuje za odpowiedź i mam nadzieje że utrzymamy kontakt zawsze dobrze mieć kogo się poradzić :)