Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysli

zdrada a wybaczenie

Polecane posty

Gość mysli

czy wybaczylibyscie zdrade??? Gdyby po 7 latach okazalo sie ze druga polowka was zdradzila......wydalo sie samo i teraz prosi, blaga o wybaczenie???????

Gość małe ale
nie ma szans!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Maszkara sobotnia
Zwlaszcza to wydalo sie samo prowokuje do zastanowienia czy przyznalby sie i zalowal, gdyby sie nie wydalo.. raczej nie. Ja glupia raz wybaczylam... i teraz o 4 stracone lata madrzejsza, stwierdzam: wartosciowy czlowiek nie zdradza. Zdradzaja osoby chwiejne psychicznie lub zwyczajnie podle... a kto raz zdradzi, ten ponownie zdradzi...

Gość przykre...
Ja wybaczyłam.

Gość przykre...
...mężowi, po sześciu latach razem.

Gość nie wybaczam nigdy
i tyle...

Gość nie wybaczam nigdy
przykre... to smutne co piszesz:(

żadnych zdrad! jak się wydało to papapa i zero kontaktu

Gość mysli
a jjesli zdrada jest w malzenstwie?

Ja chyba nie potrafiłam bym wybaczyc mężowi. Wiem, że nie mogłabym już z nim normalnie żyć, bo ciągle miałabym w pamięci tą zdradę. Wiem że byłabym już do końca życia nieszczęśliwa, więc po co zyć w małżeństwie czy związku nie będąc szczęśliwą?

masakren;/ tylko wspołczuć - i jeśli nie Ty zdradziłaś i nie zawiniłaś to odchodzisz od tego faceta tyle, w takich sytuacjach rozumię i popieram rozwód/ no może najpierw separacja/

Gość ...Monika...
Jestesmy poligamiczni! Przyjmijcie to w koncu do wiadomosci! To po pierwsze. A po drugie czlowiek nie jest niczyja wlasnoscia. Ma ochote sypiac z kim s innym , to sypia. I czesc. Po co robicie z tego problem?

Gość przykre...
no właśnie... ja to miałam takie rosterki. Mąż mnie zdradzał, później chciałam się z nim rozwieść ale mi nie dał rozwodu. Zaczełam już układać na nowo swoje życie nawet sobie kogoś znalazłam... i wtedy szok. Zawsze się zastanawiałam jak on mógł mnie zdradzić, o mnie zapomnieć. A sprawa nie jest taka prosta. Po prostu nie myśli się tylko poddaje chwili. To nie był jedyny wniosek który wyciągnełam ze swoich doświadczeń. Teraz jesteśmy razem...

Gość mysli
nie , nie zdradzilam..........

Gość przykre...
Nie warto niszczyć rodziny, jeżeli jest co ratować to warto, i nie prawdą jest, że żyje się już bez szacunku czy do końca życia będziesz o tym myśleć. To bzdura. Zdrada czasami może pomuc w związku. Bo już myślałaś, że nie jest taki jak dawniej, już tak Cię nie podnieca, że sie zmienił... a to po prostu zapominasz, za co go pokochałaś... i wsztstkie uczucia odżywają, żałujesz swojego postepowania. Kochasz bardziej niż kiedy kolwiek wcześniej i doceniasz bardziej niż kiedykolwiek.

Gość przykre...
Ja też uważam, że tego nie zrobiłam bo w końcu prawie że byłam rozwiedziona. Zostało mi tylko papiery do załatwienia. Oficjalnie już pół roku nie byliśmy razem...

Gość przykre...
To nie jest nic ważnego, czasami się tak zdarza, odpowiednia sytuacji lekko nadszarpnięte ciepło rodzinne. Pierwszy raz warto wybaczyć. Bo do końca życie można żałować jak się człowiek nie przekona. Tylko Ci co nie robią nic nie popełniają błędów, nikt nie jest doskonały. A druga szansa należy się każdemu. Jemu, Tobie, Mi i Nam...

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Wybaczenie jest największą cnotą trzeba wybaczać żeby czegoś w życiu pózniej nie żałować....

na pewno bym już z taka osoba nie była, nie potrafiłabym zniesc jego widoku i ciagle bym sobie wyobrazala co robil z inna panną:/ byłabym zlosliwa oschła a o to raczej w zwiazku nie chodzi :) przykro mi ze spotkało Cię coś takiego

Gość a jaaaa myśllllllllll
tylko z tym wybaczeniem jest jeden problem bo 99% zdradzających mężów którzy wybłagali wybaczenie, następnie potraktuje wybaczenie jako przyzwolenie, na zasadzie że wybaczyła raz to wybaczy znowu, a przy okazji zejdą głębiej do podziemia i będą barzdzej dyskretni w swoim zdradzaniu....bo zdradzac będą dalej...skoro mają przyzwolenie. Nie bez powodu mówi się że jak zdradził raz to zdradzi znowu...bo tak jest prawie zawsze. Wybaczyć ...to właściwie pozwolić sobie na życie z wiecznie zdradzającym mężem...to akceptacja zdradzania ...to wpuszczenie kochanek do małżeństwa... to postępująca destrukcja więzi i bliskości ......to seks z zarażającym mężem i choroby intymne...to wieczna walka z grzybicami i innym świństwami..............to znaczy wybaczyć. Niestety Może trafi się ten jeden na stu który ponownie nie zdradzi...na to liczą wszystkie wybaczające A tu matematyka się kłania.....policzcie sobie ...a potem wybaczajcie lub nie wybaczajcie.

Gość do Moniki
to ze ty sie je.biesz z kim popadnie, nie znaczy, ze nie ma monogamistow, poza tym jesli 2 strony od poczatku maja taki uklad nie ma w tym nic zlego, ale jesli ktos obiecuje wiernosc i zdradza, jest swinia musiasz byc bardzo tepa, je.bliwa nastolatka