Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 00_00 pop_music

boję się porodu... RATUNKU!!! ...

Polecane posty

Gość 00_00 pop_music

Nie dawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Za 4 miesiące będę miała dziecko, a ja nie mogę w to uwierzyć i boję się porodu :( nigdy wczesniej nie mialam dzieci mam 24 lata :( proszę o pomoc!! :(

Gość co z brzuchem
innym przychodzi to raz dwa a ja tez sie boję. jestem dorosła i świadoma, ale mam strach przed bólami których cięzko znieśc i przed parciem, przedostawaniem sie dziecka przez szparkę.

Gość anna jakas tam
masz czego sie bac.ja to przezylam ale mam juz to daleko w tyle.

Gość dowiedziałaś się w 5
dowiedziałaś się o ciąży na 4 miesiące przed porodem? Dziwne, n cóż niedługo możesz się zapisać do szkoły rodzenia. nie słyszałam o takim przypadku, żeby kobieta została z dzieckiem w brzuchu, więc urodzisz jak miliony kobiet przed tobą. nie chcesz rodzić ? trzeba było wcześniej myśleć, a nie teraz biadolić :)

Gość co z brzuchem
urodzic urodzimy ale w jakich męczarniach

Gość 345365
Ile masz lat?

Gość kotka222
moze cesarke sporubuj soie zalatwic?? bo na usuniecie juz za pozno

Gość co z brzuchem
przed cesarką tez sa bóle, no chyba ze sie ja zaplanuje to wtedy nie czeka sie na bóle. usunąc jej proponujesz? ojej

Gość dowiedziałaś się w 5
a dlaczego od razu w męczarniach ? jest wiele metod łagodzenia bólu, ja np. rodziłam w znieczuleniu zewnątrzoponowym i poród wspominam bardzo dobrze, przeżycie nie do opisania, a ból był znośny, coś jak trochę silniejsze skurcze przy miesiaczce.

Gość Kamelon_om
poród faktycznie to przyjemnych nie należy, ale ja bardzo szybko zapomniałam. Dużo też zależy od lekazra odbierającego poród. Ja trafiłam na chama, co mnie dodatkowo stresowało. Ach...no i polecam kogos bliskiego przy porodzie. Mnie bardzo pomoła obecnośc narzeczonego.