Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaallallalalla

pokoj w moim domu-zenada-pomozcie

Polecane posty

Gość obrusy zaslony serwetki dywany
wywalic , odradzam bardzo jasny kolor , bo wiac ze pokuj jest i tak duzy po co ci stol jak masz fotele i lawe , gosci tam przyjmujesz?? lepiej pufy jakies nawet materialowe z ikei nie jakies drogie ot aby dupe posadzic i maly stolik na srodku maly dywanik , rolete na okno , i te firaaaannkiii babcineee heh .. ywalic regal kupic 2 komody i stolik pod telewizor wystarczy , nie zagracaj sie pierdolami , lepiej jak jest pochowane , 2-3 ramki wystarczy i jakies kwiaty nie wiem ile masz kasy , ale jesli mowisz wymieniac po malu to mysle ze se poradzisz , boazerie zostaw , lepiej postaw na jasne meble , kontrast dam ci pare fotek moze coi sie spodoba :) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153158 --pod tv lub to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60105297 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00147728 stolika na kawe :) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30053921 2 takie komody po 2 stronach stolika od tv http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90106506 super cos moze byc na swoje pierdolki i kosmetyczke http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80117336 szafa jesli straaasznie potrzebna

No i ja mam fioła na punkcie kwiatów.Ewa,kiedyś pisałyśmy na topiku Emmi o roślinach doniczkowych. I ja preferuję styl lekki,żadnych firan,bo za wąskie gzymsy po bokach a szkoda zaslonić okno,firanka do parapetu,zwykła a\'la sieć.Tylko ja lubię bibolety,kurzołapki.Troszkę na mebelkach/w moim ciężkim mieszkaniu to tylko witrynka,regalik z półeczkami i szafka na której stoi tv/ i półeczki na scianach. Cały pokój to mahoniowe w sensie koloru meble i półki,kwietniki na ścianach,granat i ciemny pomarańcz,jako dodatek w dywanie i motyw tynku na belce stropowej.Bibolety to mosiądz i troszkę/mała szafeczka/chińszczyzny po 5 zeta.

dziekuje wam, nie mam jeszcze pomyslu kolorystycznego, a moze czarno-bialo? zawsze mi sie tak podobalo

walizkę mam taką samą :) amita, pamiętam Cię z kwiatkowego :)

Gość pupa77
Ja kiedys widziałam u kogoś takie poprzeczne belki na suficie - bardzo mi się to podobało. Ale pewnie to kosztuje... Jakby takie coś było, to boazeria by tak nie przeszkadzała. Też strasznie nie podobają mi się zasłony... Podstawowym problemem tego pokoju jest to totalny brak harmonii w kolorach. Zasłony do parapetu... moim zdaniem do ziemi wyglądają bardziej elegancko. Z połączeń kolorystycznych to bardzo ładny jest biel i brąz. Jak się nie ma dużo kasy, to inne zasłony i np. używany, wełniany dywan - można dostac na allegro od 200 zł, a widziałam i tańsze, ale w dobranych kolorach do reszty, potrafią zmienic cały pokój...

no wlasnie firany do parapetu a zaslony do ziemi? kurczaczek przeslijcie mi ajkiegos dobrego ducha :D a co z moim pokojem poza walizka :D Gierek? czy Buzek? :D

Gość obrusy zaslony serwetki dywany
a moze bialy z fioletem?? albo zolc z zielenia??

Gość pupa77
No ja akurat firan nienawidzę. Nie mam ani jednej w całym domu. Zasłony kiedyś skróciłam do parapetu i było fatalnie. Potem je wydłużałam..

fiolet mają w sypialni obok, jejuś jejuś dobrze, ze nas niktnie odwiedza :D

Autorko, masz 25 lat, pracujesz, mieszkasz z rodzicami. A moze warto by było odłożyć sbie te pieniążki by szybciej się usamodzielnić i zająć urządzaniem własnego mieszkanka? Juz kompletnie nie patrząc na to, czy komuś podoba się \"widoczek\" czy nie... pozdrawiam!

Gość surowe ziemniaki
tez bym wolała przejść na swoje i sobie urządzać. To chyba odpowiedni wiek by zacząć układać samodzielne życie?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallalaa
nie ma nawet kandydata :O nie stac mnie by siewyprowadzic, wszelkie moje pomysly sa zbijane na pniu, brat woli inym malowac niz zrobic w naszym domu, juz tu nie mieszka wiec mu wisi

Gość ewwaaaaaaaaa
no to sama pomaluj

Gość kandydata do czego
ci potrzeba? zeby sie usamodzielnic nie potrzeba miec kandydata. mozna się po prostu wyprowadzić albo do mieszkania wynajętego albo nawet pokoju. Moja przyjaciólka wynjamuje mieszkanie do spółki z koleżanką, pracuje, sama się utrzymuje i pokój urządza po swojemu. Rodziców odwiedza. Nie musisz ingerować w mieszkanie rodziców, bo oni na nie pracowali, podoba im się, chca moze miec takie jak sobie wymarzyli. W końcu nawet jak znajdziesz tego kandydata to się wyprowadzisz i co? swoje innowacje im zostawisz i może będą się męczyć bo to nie po ich myśli? Wiem, że nie łatwo jest cokolwiek zmieniać, ja jestem na swoim i ciężko jest mi unowocześnić mieszkanie bo wciąż gotówka na co innego potrzebna. I mama probuje mi się wtrącać. ale to jest moje M i nikomu nic do tego. tak samo jak ja mamie się nie wtrącałam to teraz nie chcę by ona wtrącała się mi. :)

Gość ankap
1. Boazerię można zamalować po przetarciu papierem ściernym na pastelowy, matowy cappuccino albo jeszcze lepiej kremowa, złamana biel. - pomalowałam tak boazerię u mamy i wyszło super - klimat romantyczny i stylowy 2. zostawiłabym jak najbardziej fototapetę - bardzo ładnie się będzie prezentować w ciemnobrązowych ramach wyraźnie odcinających się od ściany - wystarczy "pociągnąć" dwa razy czekoladową lakierobejcą półmat 3. Gorzej z podłogą - koszmarny kolor starego lakieru - proponuję na całą powierzchnię jednolitą wykładzinę krótko strzyżoną w JEDNOLITYM kolorze - znów jane odcienie beżu najlepiej a na środek mały dywanik z fajnym wzorem (ikea ma tego dużo - wystarczy zapolować i za grosze coś się znajdzie. 4. Nie widac stołu ale jeśli nie jest w stanie tragicznym to dużo ładniej wyglądać będzie z jakimś niewielkim bieżnikiem w poprzek lub półprzezroczystym materiałem typu woal. 5. Oczywiście proszę już teraz szybciutko zdjąć te kotary i zawiesić coś delikatnego. Albo już lepiej i najtaniej kupić za 50zł 10metrów woalu i rozpiąć go na oknie przerzucając przez karnisz na środku a po bokach spinając czym tam się uda - ja mam wstążki i jest sweet ;) 6. Wersalka i fotele też sa koszmarnego koloru ale można je przykryć luźno zarzucając narzuty (tak aż do ziemi ) - znów ikea jest w sumie dość tania a efektowna w takich drobnych zmianach. 7. powodzenia.

Gość dcijfdjdkla
gdzie Ty znalazlas ten temat? to moj :D nic sie nie zmienilo, z kasa b.krucho :(

Gość dcijfdjdkla
za zaslonami sa rury :(

Gość gość
Właśnie znalazłam na Kafeteria.pl super pomysł na zmienę looku pokoju :) NOLIE zobaczcie sobie koniecznie, tu jest wideo : www.minddesigned.pl/o-noliach