Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkadziewczynka

Legalna aborcja

Polecane posty

Gość malutkadziewczynka

Czy uważacie, ze aborcje powinno się zalegalizować. Proszę o konkretne wypowiedzi i na poziomie.

Gość konkretnie TAK TAK TAK

Gość n o j a s n e ż e
NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak, uwazam ze tak.Jak widac po tematach na Caffe, nie brakuje idiotek,ktore sa gotowe zrobic sobie krzywde,zeby pozbyc sie ciazy,wiec powinno sie zalegalizowac aborcje do 12 tyg tak jak w Niemczech.

Gość AboSulutnie nie

Gość kjhgfdsa
deftrg jh, ol;j/

Gość n o j a s n e ż e
Kazda kobieta powinna miec prawo do decydowania o sobie i swoim zyciu. a dziecko nie ma prawa życ? bo matka się puszcza? jest tyle środków antykoncepcyjnych to niech żrą tabletki a nie dzieci zabijją

Gość n o j a s n e ż e nie
usunie ciaze.. jak to ładnie brzmi, lepirj niż morderstwo

Gość malutkadziewczynka
oczywiście nie chodziło mi o refundację aborcji, ale o legalizację, czyli żeby mozna było do 12 tygodnia ciąży legalnie nabyć tabletki poronne. Osobiście jestem za aborcja legalną i nie rozumiem dlaczego tutaj pojawia się mowa o puszczaniu? Nasze matki sie puszczały skoro mają dzieci? Co za głupie rozumowanie. W ciążę nie zachodzącą puszczalskie ale normalne kobiety także. Więc przeciwnicy może niech zamilkną jak mają takie bzdury pleść.

Amaleta Opodatkujmy też dilerów narkotykowych, złodziei i mafię. :D🖐️ Ja postanowiłem się nie udzielać na tematy około aborcyjne.. mnie to nie dotyczy. ;)

Gość DOMINISKA
Jam ysle, ze nie powinna byc legalna! Jak sie cos zalegalizuje to bedzie jeszcze wiecej chetnych!

Gość DOMINISKA
a najlepiej to od razu z aborcja powinno wycinac sie macice, zeby takie juz nigdy nie mogly zostac matkami.

Gość lalalaaa
legalne to sa srodki antykoncepcyjne a nie usówanie ciazy.... co za bzdurny temat.......

Nie o to mi chodziło. Napisałaś żeby zalegalizować bo i tak to się dzieje. ;) Na tej samej zasadzie można by zalegalizować i złodziejstwo.. przynajmniej płacili by podatki. :P

Gość malutkadziewczynka
temat nie jest bzdurny, bzdurna jest Twoja ortografia:P Mnie ten temat dotyczy i chciałabym poznać zdanie innych.

Gość turella
jestem za

Myrevin, ale aborcja jest legalna w wiekszosci innych krajow europy.. } Okej, okej. Tak jak napisałem mnie ta kwestia nie dotyczy, ale prawo jest prawem. No i ta większość krajów nie jest tak katolicka jak nasz.

Gość sdfd
Uważam że zdecydowanie tak, powinna być legalna. Jeśli kobieta z jakiegokolwiek powodu myśli o aborcji i jest gotowa do niej dążyć, to znaczy że odpowiednią matka dla dziecka nie będzie i ono z góry skazane jest na złe warunki materialne lub inne, niezbędne do rozwoju. A ludzi i tak jest na świecie tylu, że sprowadzanie kolejnych na świat, na siłę, nie ma sensu a wręcz jets szkodliwe. Oczywiście tępe umysłowo ludziki mogą sobie krzyczeć o "dziecku" i jego prawach, ale właśnie dlatego aborcja jest poważnie traktowanym rozwiązaniem, że dotyczy istoty która jeszcze nie czuje.

Gość malutkadziewczynka
ale co to za prawo skoro dziennie dziesiątki kobiet usuwają ciąze? czy własnie nie lepiej by było aby prawo zezwoliło na to aby wszystko odbywało się w miare bezpiecznie?

Gość iguannnnna
ciagle napierdalacie o tym ze KOBIETA MA PRAWO DO DECYDOWANIA O SWOIM ZYCIU ale to chyba sie w tym momencie decyduje o zyciu swojego dziecka a nie o swoim :( jak mozna zabic dziecko

Gość sdfd
"Kobiety maja instynkt macierzynski i usuniecie ciazy wiaze sie z pietnem na psychice." Amaleta, ja jako kobieta, nie życzę sobie abyś w sposób kategoryczny wypowiadała się o wszystkich innych. Dlatego zaprzeczam twojej tezie. Jestem kobietą, dojrzałą, i na dodatek w ciąży z maleństwem już podrośniętych (4 miesiąc), na którym mi zależy, ale też nigdy nie miałam żadnych instynktów macierzyńskich w stosunku do zarodka. Nie sugeruj więc że z powodu irracjonalnych odczuć miałabym nie umieć kierować się rozumem. Gdy nie byłam gotowa do roli matki, szykowałam się do usunięcia. Teraz to co innego, stąd mój wybór żeby urodzić. I nie jestem żadnym wyjątkiem. (Świadome rodzicielstwo zna nie tylko nasz gatunek. Również inne gatunki potrafią regulować czy chcą odchowywać dzieci, czy jednak nie.)

Gość sdfd
"ale to chyba sie w tym momencie decyduje o zyciu swojego dziecka" Nie, matołku. Decyduje się o życiu potencjalnego, przyszłego dziecka a obecnie dopiero jego zarodka lub płodu. Jeśli masz wątpliwości, poczytaj sobie proste, naukowe fakty o rozwoju nowego życia.

Gość malutkadziewczynka
nie mogę zrozumieć tego całego krzyku o zycie zarodka. Przecież nikt nikogo nie zmusza więc dlaczego ktos ma decydować za mnie? Dla mnie to niezrozumiałe.

Gość a ja nie
ale nazywajmu zeczy po imieniu nie aborcja, nie usówanie tylko zabijanie. ok?

malutkadziewczynka ---> jestem przeciwnikiem aborcji, jednak wolność, w tym wolność wyboru, jest wartością nadrzędną, więc uważam, że powinna być zalegalizowana do któregoś tygodnia (np. jak w Niemczech).

Gość jako że jestem Polakiem i znam
to polskie zakłamanie i piekiełko, jedno jest pewne , największymi i najbardziej zagorzałymi przeciwnikami aborcji są lekarze wykonujący nielegalnie te zabiegi. Z bardzo prostej przyczyny, im większe będą nakładane sankcje i kary za zabieg aborcji tym większe można dyktować ceny. Tak że na manifestacjach przeciwko aborcji oglądajcie tych , którzy najgłośniej krzyczą : przeciw! może rozpoznacie znajomych z gabinetów .......

Gość doran
Ależ to juz od poczęcia jest dziecko czy jak siejesz ,np. owies to co z tego wyrosnie ,konopie czy owies.Dziecko to jest odrębna istota która ma prawo do życia.Jest to prawo naturalne kazdego człowieka.W Polsce istnieja tak zw. okna życia w których można zostawić dziecko po urodzeniu.Jeżeli naród zabija własne dzieci nie ma przyszłosci,slowa papieża Jana Pawła.