Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka2009

zaręczyny

Polecane posty

Gość malwinka2009

jak nakłonić faceta do oświadczyn???

Gość malwinka2009
Wystarczy jak mu obciągnę z połykiem?

Gość malwinka2009
no ale ja bym chciała żeby to on sam na to wpadł a nie chcę naciskać i nie chce zeby to wyszło z mojej inicjatywy

Gość malwinka2009
co za ludzie zupełnie bez kultury - podszywacze

Gość malwinka2009
no tak ale ile można czekac?? jesteśmy ze sobą rok

Gość dyżurny podszywacz haha
A co, nie podoba się? :P Mam wrażenie, że swym podszywem trafiłam w sedno :classic_cool:

Gość malwinka2009
a ile masz lat?

Gość bziabiazkla
po roku chcesz sie juz zareczac???? czemu tak wczesniej???? przeciez sie dobrze jeszcze na pewno nie znacie. Moj oswiadczyl mi sie po 3 latach chodzenia

Gość wow jestescie ze soba
aż rok?! to faktycznie bardzo długo. Też sie zastanwaiam na co on czeka. powinniscie juz brać slub a nie dopiero myslec o zareczynach.:classic_cool:

Gość malwinka2009
no tak ale nie mam 20 lat żeby sobie tak chodzić i chodzić z facetem :) a poza tym od początku mieszkamy razem więc sie dobrez znamy mysle

Gość bziabiazkla
sadze ze tak czy tak rok to za malo. Ja pamietam przez pierwszy rok to jeszcze byo takie dzicinne zakochanie, motylki w brzuchu i te sprawy. Do malenstwa jednak trzeba dorosnac a rok to za malo...pozniej niedopasowane charaktery...itp. nie naciskaj przyjjdzie jeszcze pora na to...zreszta jakbys sie czula gdyby Ci sie oswiadczyl, bo go zmusilas do tego??

Gość bziabiazkla
a ile macie lat??

Gość malwinka2009
no właśnie tego chce uniknąć nie chce żeby to zrobił bo czuje że ja bym chciała chciałabym żeby to od niego wyszło tylko czuję się powoli jak stara panna bo otaczają mnie sami znajomi już po ślubie i to nawet młodsi ode mnie

Gość malwinka2009
po 28 lat

Gość arkasja
Możesz powiedzieć, że jakaś kumpela się zaręczyła i opowiadała Ci o tym. A potem tylko westchnąć i zamyślić się.;)

Gość malwinka2009
oj takie rzeczy już robiłam:)

Gość malwinka2009
czyli czekać i czekać lepiej o tym nie rozmawiać:)??

Gość illya
A może on w ogóle nie chce stabilizacji? Moja kuzynka po 3 latach związku dowiedziała się, że jej partner nie ma zamiaru nigdy się żenić (a mieli wtedy około 30stki). Lepiej nie pytaj wprost bo gadanie o ślubie to najprostszy sposób na spławienie faceta :P

Gość malwinka2009
nie no myślę że nie przeraża go stabilizacja mieszkamy przecież razem to chyba też o czymś sświadczy, nie mówić wprost czy wogóle sobie darować bo nie wiem? niektórzy faceci sami chcą ślubu i nikt ich nie musi namawiac, też bym takiego chciała:)

Gość arkasja
Weź go na "spacer po sklepach". Gdy będziecie mijali jakiś sklep lub salon z sukniami ślubnymi,patrz na te suknie jak zaczarowana i wzdychaj cichutko (ale tak, by słyszał) w drodze powrotnej.

Gość illya
mieszkanie o niczym nie swiadczy! Moja kuzynka mieszkała ponad 2 lata ze swoim facetem, myślała, że wszystko się potoczy samo, ślub, dziecko itp... Ale dowiedziała się, że nie, że jemu dobrze tak, jak jest. Lepiej to jakośdyskretnie wybadaj wczesniej :P A jeśli sama zaczniesz gadać o ślubie to go spłoszysz...

Gość i co z tego nawet jesli
troche to zalosne tak sie prosic o zareczyny i na to czekac :O

Gość malwinka2009
takie rzeczy juz próbowałam, zresztą on wie że bym chciała tak w żartach o tym nie raz wspominałam ale nic chyba sobie z tego nie robi

Gość malwinka2009
a własnie nie chce się prosić o ślub przecież bez przesady

Gość no co Wy
rok to wcale nie tak mało. wszystko zależy od tego jak się ludzie dobrali. Niektórzy są ze sobą 7 lat, mieszkają itp., a nagle się rozstają, bo to jednak nie to. Mój się oświadczył po 10 miesiącach znajomości. A teraz jesteśmy małżeństwem i dobrze nam.

Gość illya
a moi rodzice zaręczyli się po 4 miesiącach :) a po 11 miesiącach już byli małżenstwem i są nadal :)

Gość malwinka2009
no właśnie bo po co czekać chyba jestesmy w tym wieku że nie bedziemy "chodzić" ze sobą parę lat zanim się pobierzemy

Gość
hmm a może przedyskutować? na jakim etapie związku jesteście, jak sobie wyobrażacie dalszą przyszłość- na zasadzie ROZMOWY a nie sugestii, wtedy poznasz co on planuje naprawdę albo napomknąć o tym, ż ekoleżanka sie zaręczyła, że idziesz na wieczór panieński, albo jaki anka ładny pierścionek zaręczynowy dostała od faceta ;p

Gość
same zaręczyny o niczym nie świadczą, my zaręczyliśmy się po ok pół roku, a jesteśmy od tamtego czasu 3 lata ze sobą o ślubie "myslimy" w bliżej niesprecyzowanej przyszłości ;p pierścionek nie daje grawancji związku do końca życia podobnie jak papierek o ślubie czy obrączka... zastanów się czego się spodziewasz, czego oczekujesz po zaręczynach, ślubie, co on dla ciebie zieni