Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fantazja886

studia we Francji

Polecane posty

Gość fantazja886

witam! planuje od pazdziernika rozpoczac studia we fracji ( magister) czy ktos z was juz tam jest> planuje wyhechac? jakie miasta, jakie wrazenia? nie mam znajomych we francji, w Polsce skonczylam kolegium nauczycielskie. chcialabym wyjechac tam i móc sama się utrzymać jeszcze nie wybrałam miasta, możecie coś poradzic?

Gość moniakkk
czesc jestes mloda osoba wiec na poczatku bedzie ci ciezko,ale nie jest zle.Wspomnialas,ze jeszcze nie podjelas decyzji do jakiego miasta pojedziesz,mosisz wziac pod uwage,zze we francji studia sa bardz drogie,az praca tez nie jest latwo.Ja mieszkam z rodzina legalnie 2 lata i nie jest zle ,gdyz mamy swiadczenia francuskie.Z mieszkaniami tymi tanszymi jest ciezko,co do wynajmu to sa ale za duze pieniadze w zaleznosci od regionu francji.

Gość moniakkk
czesc jestes mloda osoba wiec na poczatku bedzie ci ciezko,ale nie jest zle.Wspomnialas,ze jeszcze nie podjelas decyzji do jakiego miasta pojedziesz,mosisz wziac pod uwage,zze we francji studia sa bardz drogie,az praca tez nie jest latwo.Ja mieszkam z rodzina legalnie 2 lata i nie jest zle ,gdyz mamy swiadczenia francuskie.Z mieszkaniami tymi tanszymi jest ciezko,co do wynajmu to sa ale za duze pieniadze w zaleznosci od regionu francji.

dziękuję za info:) czy ktoś jeszcze orientuje się jak to wygląda? a może też planuje wyjazd?

Gość do jakiego
miasta sie wybierasz? Ja studiuje od 4 lat w Dijon, ogolnie polecam :)

Gość saltimbanco
Ja bylam na stypendium w Chambery - szalu nie ma ale generalnie fajniej niz w pl - wiecej mozliwosci stazy, wspolpracy z firmami, wykladowcy bardzej obyci generalnie reprezentuja wyzszy poziom i wiecej sie przykladaja. Mieszkalam w beznadziejnym ale tanim akademiku, zaraz kolo uczelni.