Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amebameba

Tatuaż na plecach dolna część a ciąża

Polecane posty

Planuję jedno i drugie :) ale tatuaż bedzie pierwszy, ciąża pozniej. Czy sa tu mamy, które maja tatuaz na plecach nad pupą? czy podczas ciąży, gdy skóra się rozciąga to on się w jakiś sposób deformuje? Bo może nie ma sensu wywalać teraz na to kasy...

Gość garcis
Powiem ci ,ze tj roznie zal od predyspozycji ciała.Ja mam na łopatce,przynajniej wiem,ze na lata bedzie niezmienny.Mysle jednak,ze tam gdzie chcesz raczej skora sie nie zmienia przez ciaze.Najgorsze miejsca to brzuch ,okolice pepka.

Gość dorcia33
Poszukaj na forach o tatuazach,tam na pewno wiecej sie dowiesz.

Gość dfdytrd
nie rob... nie wiem jak w polsce ale tu gdzie jestem jak masz w tym miejscy tatuaz to ci nie dadza znieczulenia zewnatrzoponowego

mam duzy tatuaz w tym wlasnie miejscu. nie rozciagnal sie wcale w ciazy. rodze za niecale 3 tygodnie. ze znieczuleniem zzo nie ma najmniejszego problemu, nie wiem skad dfdytrd ma informacje, ze jedno wyklucza drugie:):)

ja mam tatuaż na całej szerokości pleców, jestem w 8 miesiącu i póki co nic się nie zmienił. No ale ja nie mam rozstępów. Jeśli na Twojej skórze się zrobią to tatuażu nie uratujesz.

o masz, zapomniałam o rozstępach....ale jest szansa ze ich uniknę- nie miala ich ani moja mama, ani babcia ani siostry, więc i ja predyspozycji raczej nie mam. A brzuchy miały konkretne., i nie stosowały zadnych kremów, siostry tylko oliwkę.

ja też stosuje tylko oliwkę i nic mi się nie porobiło na skórze. Za to moja koleżance tatuaż rozkawałkował się po całym brzuchu i teraz już nic z nim nie zrobi. No ale na brzuchu to jednak większe ryzyko.

A ja planuję tatuaż w górnej części pleców. I jednocześnie staram się o dzidzię. Z tych starań jeszcze nic nie wynikło, ale jeśli zrobię tatuaż, a "chwilę" potem dowiem się, że jestem w ciąży, to czy tatuowanie zaszkodziłoby mi, w przypadku ciąży? Chodzi o to, czy ciężarnej wolno się tatuować będąc już w ciąży- w takiej wczesnej np. Proszę o odpowiedź.

A czemu miałoby szkodzić? Przecież to barwnik wstrzykiwany pod skórę, miejscowo, a nie dożylnie ;)

Gość zaplanuj jedno
po drugim, a nie wszystko w tym samym czasie.

ja mam nad pupą po prawej stronie, w ciązy przytylam 24 kg, na bokach brzucha mam rozstępy a tatuaż pozostał niezmieniony :)

Gość przy takich zabiegach ZAWSZE
istnieje RYZYKO zakażenia wirusem HIV, HCV , HBV. to mogłoby zaszkodzić.

Ja sobie zrobiłam właśnie na dole pleców na początku ciąży (wiem, wiem, bez komentarza- jeszcze nie wiedziałam, to był jakiś 3-4 tydzień). Teraz jestem zaraz przed rozwiazaniem i zupełnmie nic mu się nie stało. Tylko, że poza brzuchem i piersiami, to wogóle nigdzie nie urosłam i nie mam żadnych rozstępów czy innych rozciagnięc...