Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

teściowa-słodycze-dziecko

Polecane posty

moja teściowa też lubiła tak robić. Wystarczyła spokojna rozmowa i teraz już wie, że jeśli chce dać małej coś słodkiego, najpierw upewnia się, że mała zjadała obiad/śniadanie, potem dyskretnie pyta mnie, czy może jej dać i nie stawia mnie przed faktem dokonanym.

Gość Ola _b
do M@rg@ritta Moja teściowa robi to samo. Po obiedzie daje mu jeszcze a to owoc, a to chrupki czy inną przekąskę i nie rozumie, że dziecko ma mały żołądek. Uważa, że za mało je, a to nie prawda. Ma 2 latka i waży 12,700 kg. Co do słodyczy to na szczęście mu nie dają, ale non stop jabłka (2-3 dziennie) i banany. Przecież to może obrzydnąc każdemu, ale ona tego nie rozumie.

Gość mallinaa33
U mnie było dokładnie to samo :( do tego stopnia, że moja Alka przyzwyczaiła się do codziennego jedzenia słodyczy i musiałam się nieźle nakombinować żeby to jakoś obejść - dawałam jej suszone owoce w plasterkach albo batoniki zbożowe, byle było zdrowiej. A z teściową sobie kilkakrotnie poważnie porozmawiałam i w końcu do niej dotarło...

Gość Krasnalka z Lublina
U mnie dzisiaj rozmowa byla, ze ona sie nie wtraca (tesciowa) ale jej sie bardzo nie podoba ze miesa nie podaje malemu. Mlody wcale do miesa nie ciagnie, jest z tym super okey i powiem wiecej za niego, sam by nie tknal. A tu stare wychowanie, mieso i slodycze. I wciska te slodycze bo miesa nie moze, jak nie patrze, i potem mowi ze mlody zadowolony ze najedzony (slodyczami?!) i ze sobie potem spi. Tylko on spi czesto po jej przyjsciu, po jej karmieniu. Normalnie nie spi. Pilnuje, ale to meczace, rozmowy nieprzyjemne.

Gość Krasnalka z Lublina
A, i jeszcze mi mowila kiedys, ze mu "żaluje", ze slodyczy nie chce dawac. Przyniosla czekolade to po jej wyjsciu sama zjadlam taka bylam zdenerwowana. I teksty, ze maly tez musi "sprobowac wszystkiego". No bo faktycznie w sklepach tyle tego slodkiego jest na polkach, wszystko trzeba dziecku, "zeby mialo".. tylko co wlasciwie ?? Dziurawe zeby chyba ;/ Powiedzialam jej ze slodycze sa zamiennikiem milosci i ze jej widocznie brakuje skoro tak sie dosladza. Myslalam ze jej cos ruszy w glowie, pokiwala, a 2tyg pozniej jak bylo tak bylo. I rogali tez zabraniam dawac, buleczek. I tez oburzenie jest. Nie wiem skad te poronione poglady ze mieso slodycze i buły maja takie zbawienne dzialanie, bardziej niz to co zerwane z krzaka, co ma w sobie życie.

Gość gość
Jestem babcią dwójki wnucząt i niestety to ja mam problem z tatusiem dzieci ponieważ to właśnie on wciska w dzieci słodycze. Już wiele razy prosiłam , że owszem ale po obiedzie bo zaraz podaję obiad. Szanowny tatuś owszem jak uprzedzę to się wstrzyma z odwijaniem słodyczy z papierków ale i tak dzieci nie chcą jeść bo wiedzą, że tatuś się aż pali do tego aby dzieciom je podać. Więc dzieci obiad nie zjadły a słodycze i tak dostaną. Ręce mi już opadają jak to widzę, ale najwyraźniej tatuś ma sam ze sobą problem bo obiadu nie zjada bo ziemniaki i ryż be ... co najwyżej mięsko a zaraz potem wcina kaszanki . Więc drogie Panie nie tylko babcie i teściowe są be....