Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowa_szczesciara1989

opiekunka do dzieci - czy to wogole sie opłaca dla mnie?

Polecane posty

Gość pechowa_szczesciara1989

Bardzo lubie dzieci , studiuje pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna i chcialabym opiekowac sie dziecmi , oczywiscie "pracowac" a nie charytatywnie sie udzielac. Obecnie pracuje w restauracji orientalnej, bardzo sie naharuje , mam 800 zl za caly miesiac. Robie dzien na dzien badz dwa dni na dwa. Po 10 godzin. Narzekam na ta prace bo nie dosc ze bardzo mnie wykorzystuja pod wzgledem pracy, to i jest ciulata atmosfera. Ogolnie nie jest za fajnie, rozgladam sie za inna praca ale wiadomo ze w dobie kryzysu ciezko znalezc teraz lepsza prace. Od 2 tygodni dzwoni do mnie pewna rodzina z zapytaniem opieki nad dwojka dzieci. Zadeklarowali 800 zl wyplaty i prace od pon. do pt do 15. Moj chlopak mi mowi ze to bez sensu bo ani umowy nie mam, a jak pojada na urlop to mi po pieniadzach poleci i bede siedziala w domu :(

Gość
kotek ja do "tydzien temu" pracowalam po 10-11 godzin w knajpie, zarobki teoretycznie mialy byc 8-9 zl/h beda pewnie z 7 bo maly utarg (dzis sie okaze odbieram pensje) w dodatku musialam tam siedziec CHORA (praca z zywnoscia) i ogloszenie praca dorywcza dla studentow okazalo sie praca 5 dni/tydz srednio, jak nie pracowalam to bylam na studiach, w czwartek mam oddac prace magisterske i nie wiem jak to zrobie... takze jesli lubisz dzieciatka to jasne zglos sie na opiekunke :) praca przyjemniejsza, odpowiedzialna, ale mysle ze sobie poradzisz tylko jak juz wezmiesz dzieciatko pod opieke licz sie z dluzszym stazem pracy bo takie przywiazanie zobowiazuje

Gość ja pracowałam jako
opiekunka. moja rodzina była trochę dziwna i uciekłam od nich, znalazłam staż a po nim prace na umowę, ale na twoim miejscu poszłabym na opiekunkę. lubisz dzieci, nie napracujesz się, przy okazji dużo się naspacerujesz;)