Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbbbbbbbbb

Błagam poradźcie!!!! Usuwać czy nie?

Polecane posty

Gość bbbbbbbbbbbb

byłam u dermatologa bo na moim pieprzyku pojawił się strupek.Kiedy odpadł wszystko wróciło do normy ale wolałam to skosultować z lekarzem....dermatolog to obejrzał pod lampą i stwierdził, ze znamię jest w miejscu narażonym za zadrapania i lepeij będzie usunąć.Wypytał się czy w rodzinie miał ktoś problemy ze znamionami itd. i wystawił skierowanie do chirurga..... tylko, ze mam obawy przed usuwaniem.W mojej miejsowości był przypadek, ze facet usunął znamię a gdy to zrobił w tym miejscu pojawił się nowotwór.Wszyscy mi mówią, że lepiej tego nie ruszać. znamię nie jest duże, ciemne, lekko wypukłe.Pytam się więc czy muszę to znamię usuwać czy lepiej je zostawić?

Gość 11111111111111
to właśnie drażnienie takiego znamienia może spowodowac nowotwórdlatego takie znamiona sie usuwa

Gość 11111111111111
a poza tym nie trzeba słuchać wszystkich tylko lekarza a jak masz wątpliwości to mozesz iść do innego

Gość ja pracowałam jako
jeżeli dermatolog ci tak zalecił to myślę ze powinnaś usunać. ja tez mam pieprzyk w miejscu narażonym. między piersiami, gdzie często ociera stanik. nie jest duży i ciemny, ale czasem odczuwam pieczenie. chyba tez sie wybiorę po skierowanie.

Gość Pomponiusz flatus.
Ja też mam dwa takie pieprzyki,chyba od urodzenia,na szczęście na razie nic się na nich ani w okół nie dzieje ale też nie wiedziała bym co robić,może skonsultuj to z jeszcze innym lekarzem? pozdrawiam

Gość chyba jesteś psychiczna
jakies ohydne znamiona chcesz sobie kolekcjonować? taki syf poinno się usuwac z czysto estetycznych powodów już o medycznych nie wspominając

Gość dermatolog no no no
chyba się bardziej zna na tym niz zwykli ludzie, a z resztą raka ma każdy tylko nie u kazdego sie \"obudzi\'

Gość bbbbbbbbbbbb
tylko szczerze mówiąc ten lekarz dermatolog (to była kobieta) nie wzbudziła mojego zaufania. skosultuję się jeszcze z innym lekarzem albo pójdę do chirurga, pokażę mu znamię i spytam czy na pewno konieczne jest usuwanie....

Gość bbbbbbbbbbbb
a wie ktoś z was jak wygląda takie usuwanie u chirurga? dostaje się znieczulenie?