Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EduS

Rasizm polaków

Polecane posty

Gość taktak25
Polacy sa takimi samymi rasistami jak reszta Europy, tylko tam panuje polityczna poprawnosc i kazdy udaje, ze jest mega tolerancyjny. Niemcy nie znosza turasow, francuzi arabow, wlosi albanczykow i rumunow, brytyjczycy polakow i tak mozna wymieniac...

Gość Legina
jasne mozna sie wysmiewac ze swoich otylych rowiesnikow co byc moze zmusi grubasa do tego aby cokolwiek z tym cos zrobil. NAtomiast na tolerancyjnym zachodzie 200 kilowe slonie umieraja w lozku bo nikt im niczego nie powie bo jakzeby tak mozna powiedziec, niech sie grubas zapasie na smierc!

Gość EduS
a tu się mylisz , ze Niemcy niby tak bardzo Turków nie na widzą bo ja mieszkam na granicy Niemiec .

Gość ewgywefgy
Zygmunt a co jesli jzu swojego wygladu nei mozna zmienic, ktos jest np. kaleka. Co wg ciebie nie ma prawa zyc i cieszyc sie zyciem, bo tobie to ni odpowiada ??????

Gość Legina
taktak25 --------- FGrancuzi nie znosza muzlmanow? A byles tam? Widzialaes jak sie zachowuja oni kiedy sa w grupiie? Sa juz szkoly gdzie wiekszosc to muzulmanie i jezeli trafi sie niedaj boze jakis bialy to ma przejebane, i to tak ze na przyszlosc takie traktowanie rowisnikow gwarantuje mu ze wyrosnie na nieprzystosowanego i przerazonego zyciem. Wpadnie najpewniej w jakis nalog w najlepszym wypadku.

Byc moze. Ale po konfrotacji z innymi nacjami musze przyznac ze jestesmy o wiele lepsi. No i kwestia taka ze polski rasizm to raczej wynik nieobycia niz nienawisci, czego nie mozna powidziec o np. anglikach ktorzy z kolorowymi maja do czynienia od wiekow ale skrycie ich nie cierpia.

Gość Legina
ewgywefgy ------------- ale kto wysmiewa sie z kalek? Rasisci wysmiewaja sie z kalek? nie mieszaj, nie wrzucaj wszytkiego do jednego worka.

Gość ewgywefgy
To ten sam typ ludzi. Nietolerancja to nietolerancja.

Gość Legina
depeche15 ----------- Byc moze ty jako kobieta i to do tego ladna spotykasz sie z wyrazami sympatii ze strony czarnych. JA ze swojego dosiwdczenia musze powiedziec ze czarni nie sa tacy w porzadku. Chociaz nie moge powiedziec ze tylko. Rozmawialem z jednym czarnym ktorego rodzice przyjechali w latach 60 do UK. I ten byl w porzadku.

Gość EduS
Ej niektórzy się wypowiadają a całą wiedzę nabyli z teori ,stereotypów . Mam na mysli media itp ...Ja znam osobiście wiele ludzi różnych kultur , możliwe , że na studia pójde na stosunki międzynarodowe także ten bardzo mnie interesuje

Gość Legina
ewgywefgy - - - - - - - - - powinnas wiecej dziel lenina przeczytac. Nietolerancja to nietolerancja. Bzdety i nie masz nic do powiedzenia sensownego.

Gość EduS
Nie ale mam chłopaka turka ....Znam jego znajomych

>> Zygmunt a co jesli jzu swojego wygladu nei mozna zmienic, ktos jest np. kaleka. Typowy defetyzm - nie próbujesz nic zrobić, bo z góry zakładasz, ze i tak się nie uda :o

>> możliwe , że na studia pójde na stosunki międzynarodowe także ten bardzo mnie interesuj Gratulujemy i życzymy powodzenia na bezrobociu po studiach :o🖐️

Gość ewgywefgy
legia jak ci nie odpowiada to co pisze to sie przymknij. mam prawo miec swoje zdanie.

Legina- tak w sumie masz dosyc duzo racji. W ogole uwazam ze cos takiego jak multikulturalne spoleczenstwo to jedna wielka iluzja bo zawsze beda pewne roznice nie do przeskoczenia. W obie strony - czarni do bialych, biali do czarnych.

Gość Legina
JA nie lubie czarnych. Do kazdego czarnego lepia sie dziesiatki! durnowatych polek ktore nie maja swojego rzoumu tylko karmia sie haslami TOLERANCJA itp. brednie. Tymczasem pelno polskich chlopakow chodzi sfrustrowanych ze nie maja dziewczyny. Nie dziwie sie im ze nie lubia Czarnych nawet jezeli ta ich niechcec wynika z czysto rasistowskich pobudek. Chociaz i tak nie jest bo rasizm nie jest nietolerancja a nienawiscia do innych ras. A tego w Polsc enigdy nie bylo! Powtorzmy POLACY nigdy nie prowadzili SPRZEDAZY NIEWOLNIKOW, NIE WYKORZYSTYWALI DO PRACY i nie OKUPOWALI I NIEEKSPLAOTAOWALI TERENOW INNYCH RAS. TAk jak to robili Anglicy, Niemcy, Farncuzi, Hiszpanie, Holendrzy, POrtugalczycy itd. itp. POLACY NIE BYLI I NIE SA RASISTAMI!

Gość EduS
A to już będzie mój problem .... Ale na pewno nie dołacze tak jak ty do grona negujących każdego

Gość ewgywefgy
No pewnie. Ktos jest zdeformowany to na pewno cos zrobi. Chyba zrzuci sie w przepasc.

Gość radekk
EduS o czym Ty gadasz media propaguja rasistowskie zachowania ? media sa polityczne poprawne az sie rzygac chce. co do Francji to biali bardzo czesto spotykaja sie z rasizmem ze strony arabow

Gość ewgywefgy
depeche15 no to dalej wracac do Polski a nie szwendac sie po Wiekiej Brytanii.

Gość EduS
Legina a czemu nie lubisz ?

I hej hej - jest roznica w nietolerowaniu kogos bo sie urodzil czarny i nic za to nie moze a tolerowaniu kogos kto ciagle je i sie nie rusza... wlasnie taka 'tolerancja' prowadzi do wielu chorob i otylosci. co za bzdura.

Gość Legina
Swoje zdanie masz prawo miec, problem polega na tym ze to swoje zdanie opierasz na emocjach ktore przyslaniaja ci rozsadek. Ale to nie jest najgorsze, ty zabraniasz miec swoje zdanie innym ktorzy ssa rozsadni, ale co gorsza jestes gorsza od najgorszego rasisty poniewaz sama pozwalas sobie miec wasne zdanie na podstawie emocji natomiast innym ktorzy maja odrebne zdanie na podstawie emocji nie pozwalassz miec. Wez sie za dziela lenina... Murzynek bambo w afryce mieszka, czarna ma buzie ten nasz kolezka...

Gość EduS
Z mediami chodzi mi o to ,że media mówią np jaki to islam nie jest zły itp a ludzie łykają jak pelikany wszystko i potem rasizm się tworzy

Gość ewgywefgy
Zygmunt ty jestes przykladem wlasnie tego ze wszystkich wyzywasz, bo nie podzielaja twojego zdania, albo inaczej pojmuja pewne rzeczy. Odezwal sie rozsadny.

Legina - kobiety chodza z czarnymi nie dlatego ze sa czarni tylko dlatego ze ich kochaja. rownie dobrze moga sie zakochac w niepelnosprawnych albo nawet gejach (tylko ze z nimi nie moga byc). nie mieszaj polityki do uczuc.

Gość Legina
EduS Islam to doktryna polityczna i trudno rzecz czy jest zly czy dobry. Dla ekspansji arabow i muzulmanow jest pewnie dobry, dla europy i chrzescijanstwa na pewno nie, co zreszta wiemy z historii. Ale w imie poprawnosci zamiast walczyc z Islamistami wali sie w kuture lacinska za to ze biednych arabow wygnala z polwyspu iberyjskiego. Przecie zto jest o czywiste ze te wszsytkie narody same w sobie nie sa zle, ale maja u siebie takie silne nurty ekpansywne ktore chca zalac cala europe.