Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stresuje mnie to strasznie

Czy z moim dzieckiem coś jest nie tak?

Polecane posty

Gość stresuje mnie to strasznie

Mój syn 7,5 miesiąca nie powiedział nigdy ma - ba - ta czy da! Nawet raz nie udało mu się tego powedzieć. Nie wspomnę o mamaamama, bababa, dadadada czy tatata. Wszędzie gdzie czytam jest napisane, że 6-miesięczne dzieci to gaduły, które tak mówią, a mój synek tylko uuuuuuuu, buuuuuuuuu i tzw. motorek przy którym pluje, ale żadnych sylab itd :(:(:( bardzo mnie to martwi. Piszczy, czasem krzyczy i śmieje się długo i głosno jak dorosły człowiek, ale nie wypowiada nic z tych rzeczy (takich niemowlęcych) :(

Mój syn też tak miał. Zaczął sylabizować jak miał chyba 8 miesięcy, ale to tylko powtarzanie za mną, albo jak wsadził sobie ręke do buzi :D. A potem jak zaczął nagle być aktywny ruchowo, próbuje wstawać, czołgać się, manualnie też sprawniej, to nagle skupił się na tym i przestał znowu :). Nie jest to nic dziwnego. Jednak jeśli bardzo się martwić, to zamiast czytać zapytaj się lekarza przy następnej wizycie.

Gość uhuuuuhuhuuuu
to waszw dzieci zacofane są! Tyle!

Gość agałamaga
kazde dziecko inaczej się rozwija. narazie nie ma się co martwić

Witam. Tak jak napisała moja poprzedniczka, moze dziecko zaczac pozniej gaworzyc. Ale jeśli bardzo cie to niepokoi , mozesz sprawdzic sluch maluszkowi (ja wlasnie tak robiłam) Pozdrawiam

Gość upuuy
up

Moja też bardziej koło 8 msc zaczęła \"gadać\" najpierw maaaaa, później mama, papa, baba, dada, tata... teraz ma 9msc i cały dzień \"gada\":) Nic się nie martw, to przyjdzie tak nagle z dnia na dzień, jak powie pierwsze \"słowo\" to później się szybko rozkręci:) A ten \"motorek\" to mojej do dziś został;)

Gość nie martw się tym
mój zaczoł mówić gdy miał 4 lata, to bardzo późno, lekarz podejrzewał że moze nie mówic, ale naszczęście wszytsko sie ułozyło i do dziś niewiemy dlacezgo miał taki problem, dodam że po za tym rozwijał sie dobrze, szybko nauczył sie chodzic siadac itp. nie zamartwiaj się:)

Gość 890-456789
zacofane

Gość UWAGA UWAGA UWAGA stop
Dziś na dział CIĄŻA< PORÓD... weszła jakaś gnida, która wszędzie każdemu dopier...a pod 2-3 różnymi nickami :O Tu też weszła

Witaj. Sama niedawno zakładałam podobny temat. Mój synek ma 11 miesięcy a do 9 miesiąca wogóle nie gaworzył, potem nagle rozgadał się. Czasami jest dzień że prawie się nie odzywa a na drugi dzień nadrabia. Jak narazie mówi tata, bubu itp, czasem powtarza po nas(ale nadal czakam na mama) Zaniepokojona tym brakiem gaworzenia pytałam lekarza który powiedział że jak do roku nie zacznie gaworzyć wtedy zgłosić się do niego. Jeśli twój maluszek słyszy to poprostu musisz cierpliwie czekać, ale jak bardzo się martwisz może porozmawiaj z pediatrą.