Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze i glupie pytanie

dotyczy gotowania

Polecane posty

chce ugotowac zupe jarzynową z ziemniakami mam mrozonki i co powinnam zrobic najpierw ? moge np. najpierw ugotowac pokrojone w kostke ziemniaki w osobym garnku, w drugim zagotuje wode z dodatkiem kostki rosołowej, potem dodam jarzyny mrozone a gdy to będzie miekkawe to dodam te ziemniaki dodam tez dwie lyzki smietany, będzie dobre?

Gość
ugotuj ziemniaki w wodzie z bulionem, potem wrzuc mrozonke. Po co oddzielnie?;)

Gość
ja zawsze ziemniaki....

to co w koncu sie dluzej gotuje bo juz sama nie wiem, ile mam te warzywka gotowac ? :(

Gość a ja lubię błękitne
Mrożonka z warzyw (ulubione danie samotnego faceta ) gotuje się 10 - 15 min potem się rozpada. Więc najpierw ziemniaki do czasu zmięknięcia a potem dopiero warzywa i 15 min na ogniu i tyle.

Gość 1234567.........
jarzyny z mrożonki bardzo szybko się gotują ...ja tam zawsze wrzucam wszystko razem i jest ok :)

Gość FRANKA PUKNIJ SIĘ W ŁEB
Najpierw ziemniaki ugotuj w bulionie, póżniej dodaj mrozonke,na konieć śmietanę. SMACZNEGO!!! U Ciebie FRANKA zle z gotowaniem,oj zle.

Gość 1234567.........
julk44.....nie którzy gotują na kostkach rosołowych ja np nie..... zawsze albo jakieś skrzydełka porcja rosołowa lub żeberko wtedy wiadomo że najpierw gotuje się mięso a później reszta :)

dla mnie obiad bez mięsa to nie obiad że tak powiem :P w każdej zupie mięso obowiązkowo musi być. No chyba że w porowej :P a w rosole marchewka :P