Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saaaadonka

poleccie dobre cwiczenia na biodra! Proszę!

Polecane posty

Gość saaaadonka

:)

Gość saaaadonka
bede bardzo bardzo wdzieczna :)

Gość grzia
do Laura Diaz ten link nie działa:( jakaś przebudowa strony czy coś...

Gość grzia
dzięki...istotnie tak to działa:) a naprawde takie krótkie cwiczenia coś dają? ja mam gdzie nawet sciągnięte jakis pilates na nogi konkretnie ale w sumie nigdy nie sdaziłam ze to coś da... na razie zaczełam biegac bo w udach 56 przy wzroscie 168. w zasadzie nie jest najgorzej ale...chciałąbym je wyszczuplić, ujędrnić etc... a mozesz cos jeszcze polecić?

Te cwiczenia to część dłuższego filmiku "Pilates for Dummies". Pamiętam, że jak zaczęłam to ćwiczyć (ćwiczyłam 5 razy w tygodniu, po krótkiej rozgrzewce), to sama byłam w szoku, jak poprawił się wygląd moich nóg i brzucha, z którym od zawsze walczyłam, a teraz w końcu stał się płaski. Mogłoby się wydawać, że 10 powtórzeń nic nie daje, ale daje, naprawdę, pod warunkiem że przyjmiesz odpowiednią postawę i odpowiednio oddychasz. Jeżeli będziesz się rozgrzewać (lub biegać - zamiast rozgrzewki), a potem solidnie wykonasz to ćwiczenie, codziennie, jestem przekonana że to pomoże. A jeżeli chcesz coś więcej, sciągnij sobie ten film, o którym wspominam wyżej, lub np Windsor Pilates, jest tam mnóstwo fajnych ćwiczeń na nogi i brzuch.

Gość grzia
o właśnie ja mam windsor pilates... a powiedz mi po jakim czasie zauważyłas zmianę w nogach? akurat brzuch u mnie ok...taka budowa...ze talia 66 ale biodra już o 30 wiecj...i te uda...

Nogi dość szybko zaczęły mi się zmieniać, po tygodniu już było widać pierwsze efekty, a po dwóch bylo już całkkiwm nieźle:) Osobiście nie trawię tej kobiety Marie Windsor;) ale ćwiczenia są niezłe.

Gość do laura
a ćwiczyłaś tylko to co jest w filmiku pod tym linkiem, czy całość?

Gość korek*
moze hula-hop?

Ja ćwiczyłam całość. Nie zajmuje to dużo czasu, może z 40 minut. To akurat ćwiczenie od początku było moich znienawidzonym, bo za cholerę nie potrafiłam się utrzymać na macie, żeby się nie chwiać na boki, i nogi bolały mnie strasznie. Ale teraz nawet je polubiłam, z czasem:)

Gość grzia
do Laura Diaz... pisałaś o tym ze efekty w nogach zauwazyłaś już po 2 tyg...a moge spytać jaką masz budowę? bardziej jabłko czy gruszka? bo ja gruszka:( i nogi są moją zmorą...

Laura, a efekty konkretnie jakie? Spadek cm czy umięśnienie? Choć takie ćwiczenia nie umięśnią... W ogóle możesz zdradzić jak ćwiczysz? :)

Gość spiaca ilen
Najlepsze szybki spacer i hula hop polaczenie rewelacja. Gubisz centymetry na bank!!!!!! Sprawdzone w 100 %!!!!!

Gość gość
na początek cardio, potem jak już będzie kondycja polecam albo siłowe albo jakies sporty walki - ogólnorozwojówkę. Do tego wiadomo zdrowe odżywianie z odpowiednimi proporcjami Btw. A najlepiej po prostu zapytać trenera, ja mam swojego w Saturn Fitness, ma ogromną wiedzę o ćwiczeniach i o diecie, jedno z drugim musi współgrać, żeby były efekty.