Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donata80

nie mogę zajść w ciążę!!!

Polecane posty

Gość Donata80

Witam Mam na imię Donata, mam 29 l i od 2 lat chcemy mieć dzidziusia ale niestety, po poronieniu nie mogę zajść w ciążę, przeraża mnie widok negatywnego testu:(((, a termin miesiączki mam na 10.06 już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła sprawdzić czy tym razem się udało:)))

Gość niestety wiem
co czujesz...mam podobnie,ale jestem 2 lata mlodsza...co ci mowil lekarz?

Gość Conflux
a brałyście tabletki antykoncpecyjne wcześniej? tak się pytam bo chcę wiedzieć czy jest dużo problemów z zajściem po hormonach...

Gość Donata80
dziewczyny nie brałam nigdy tabletek antykoncepcyjnych, a lekarz mówi że wszystko jest ok, ze musimy się starać, ale ile można już sama nie wiem co o tym myśleć:(((

Dziewczyny, posłuchajcie. Ja z mężem starałam się półtora roku. Testy ciążowe robiłam co 2-3 tygoodnie w nadziei, że może ten poprzedni się pomylił, może było za wcześnie i nie wykrył ciązy. A potem rozpacz, żal i płacz, dlaczego wszystkie koleżanki mają dzieci choć wcale nie chciały a ja nie mogę zajść w ciążę, choć jestem zdrowa. W tym czasie mąż stracił pracę, przeprowadziliśmy się do teściów, na wieś. Zmieniłam lekarza, przepisał mi clo i powiedział, że będę je musiała brać co najmniej 3 miesiące i za 3 miesiące powinno się udać. Tak się nastawiłam na te 3 miesiące że po pierwszym miesiącu z tymi lekami zaszłam w ciążę. Jak widać, warto się nastawić, że tym razem nic z tego. Jak zobaczyłam dwie kreseczki, popłakałam się, zrobiłam w sumie 6 testów ciążowych, bo nie mogłam w to uwierzyć, a mąż jest coraz bardziej kochany, bardzo dba o mnie i dziecko. WEczoraj mi powiedział, że po macierzyńskim nie mam wracać do pracy, on zarabia wyatarczająco, ja mam zająć się dzieckiem. Mam nadzieję, że trochę podniosłam was na duchu. Wiem, że trudno nie myśleć, półtora roku starałam się nie myśleć i nic z tego nie wyszło, ale zaufałam lekarzowi, udało się i teraz ten właśnie lekarz prowadzi moją ciążę, nie chcę innego lekarza:) Trzymam za was kciuki, mam nadzieję, że niedługo napiszecie, że się udało:)

Gość Donata80
My też mamy taką nadzieję :))) :))) :))) :))) :)))

Gość niestety wiem
Dziekuje Karolina ze nas pocieszylas..U mnie tez niby wszystko dobrze,ale po 2,5 roku nie ma zadnych rezultatow.Teraz ide do innego lekarza,zaluje ze tamtemu tyle zaufalam.Ale coz.Mam nadzieje,ze sie uda.

Gość niestety wiem
aha-tabsy bralam tylko jeden raz przez jeden miesiac by zobaczyc co to i jak to,ale to bylo b dawno temu,wiec nie sadze,ze cos to zmienilo u mnie;)

Gość Donata80
niestety wiem - bardzo dobrze Cię rozumie, ja też chodzę do swojej lekarki już od dawna, a ona zbada zrobi usg, cytologię i zawsze wszystko jest ok i za wizytę 100 - 120 zł, też się zastanawiałam nad zmianą lekarza...

Gość niestety wiem
Donata80 zycze nam jak najszybszego zajscia w ciaze.Ja mam za soba laporoskopie torbiela-4lata temu usuwana. Podobno sie nie odnowilo nic,ale bede to wiedziala po wizycie u innego ginekologa-mam za 3tyg.

też niestety mam z tym problem :( jak już się udało to poroniłam w styczniu tego roku :( zaczęliśmy od nowa też czekam do 10 czerwca :)

Ktoś wspominał o torbielach, ja jestem po dwóch operacjach usunięcia torbieli z jajników i nie raz słyszałam, że dzieci mieć nie będę właśnie przez torbiele i proszę, właśnie kończy się drugi miesiąc mojej ciązy. Nie warto się załamywać, nawet jeśli są trudności, zawsze można poradzić się innego lekarza, skonsultować diagnozę. Ja chodzę do lekarza na kasę chorych, prywatnie nic nie zdziałałam i teraz jestem zadowolona. Trafiłam na przychodnię w której łatwo jest się dostać do gina. Czekam 2-3 dni, więc jest dobrze. Zresztą po każdej wizycie zapisuję się na kolejną. Życzę wam powodzenia. Będę trzymała kciuki;)

Gość Donata80
kurcze jestem taka ciekawa czy się udało, chciałabym zrobić test ale jeszcze jest za wcześnie, a tak mi się duży ten czas do 10.06....

Ja pierwszy test zrobiłam 3 dni przed tyerminem okresu, bo nie mogłam się doczekać i była gruga blada, ale widoczna kreseczka, kilka dni potem powtórzyłam test i była już druga wyraźna. Więc i Tobie życzę powodzenia:)

Gość Donata80
Karolinko poczekam jeszcze te parę dni, ja mam tak dziwnie, w pierwszej ciąży w dniu spodziewanej @ test negatywny a @ nie było więc po 4 dniach zrobiłam kolejny i wyszły dwie piękne grube kreseczki więc poczekam jeszcze:)))

Gość Donata80
asiulka1981 musimy wierzyć że się udało:)))

Gość niestety wiem
wy chociaz dziewczyny wiecie,ze zajdziecie w ciaze,ja niestety nigdy jeszcze w ciazy nie bylam..po prostu nie moge zajsc.To jest dopiero masakra!!

Gość Donata80
niestety wiem nie mów tak :))) ty też zajdziesz widzisz nam nie było dane tamto dziecko dlatego poroniłyśmy - a ty od dawna się starasz o dzidzię???

Witam mam na imię basia, mam 24 lata i od dwóch miesięcy chcemy mieć dzidziusia ale niestety,nic nie wychodzi czemu.

Gość niestety wiem
ja staram sie juz prawie 2 lata-mozna tak pwoiedziec,bo w sumie wspolzylismy bez zabezpieczen i nic,ale tak na dobre juz od lutego..Ciagle nic!!!

niestety wiem to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się o nią 17 miesięcy, dla mnie to też była masakra bo nie wiedziałam, czy możemy mieć dzieci, niby byliśmy oboje zdrowi ale miesiące mijały a ciąży nie było. basia55-staracie się kruciutko, po roku starań możesz udać się do lekarza, wcześniej i tak nie zrobi nawet badań. Ja jak poszłam do gin to skłamałam, po roku starań poszłam a powiedziałam, że półtora roku się staramy, żeby zrobiła mi jakieś badania, potem zmieniłam lekarza który przepisał mi clo i po jednym cyklu z tym lekiem jestem teraz w 9 tc.

Gość niestety wiem
no wlasnie co to jest to clo???Karolino piszesz o tym,a ja nie wiem nawet co to?dzieki z gory za odp..Moze ja to powinnam brac??

clo jest to lek wspomagający owulację, tylko ginekolog, po badaniach i sprawdzeniu jak to jest z Twoją owulacją może ci zapisać ten lek. Bierze się go tylko 5 dni. Ja brałam od 5 do 9 dnia cyklu, ale wiem, że niektóre dziewczyny biorą w innych dniach, to zależy od długości cykli i od tego czy są regularne. Po kilku miesiącach starań lekarz ci tego nie zapisze raczej, musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja byłam cierpliwa 17 miesięcy, w kwietniu brałam clo i po tym wiedziałam, że nic z tego i czekałam na okres żeby jak się skończy móc pójść do lekarza po skierowanie na badania chciałam zrobić drożność jajowodów, bo jestem po dwóch operacjach usunięcia torbieli z jajników. Na szczęście skierowanie okazało się już nie potrzebne, bo zaszłam w ciążę.

Gość Donata80
gratulacje Karolinko:)))

Gość nina198019801980
co tutaj tak pusto????

Gość gość
Ja miałam 25 lat przez 3 lata nie mogłam zajść w ciaże lekarze i wycieczki mnóstwo piniedzy aby tylko miec te wymarzone dziecko, znajoma mojej kolezanki poleciła mi insomin po 12 dniach od zastasowania zaszłam a dziecko urodziło sie zdrowe dlatego polecam ten preparat. zycie zminiło sie diametralnie jestem z partnerem szczesliwai polecam . tutaj macie wiecej o tym: Insemin to idealne rozwiązanie dla par, które starają się o dziecko! Insemin to przebadany i całkowicie bezpieczny preparat, który poprawi Twoją płodność. W trosce o odmienne potrzeby kobiet i mężczyzn oraz różne przyczyny ich niepłodności – stworzyliśmy dwie formuły: Insemin MEN oraz Insemin WOMEN. Naukowo opracowana formuła zawiera naturalne składniki, które zwiększają szansę na zapłodnienie i wspomagają działanie układu płciowego! INSEMIN MEN wpływa na *****iwość plemników zwiększa ilość i poprawia morfologię plemników pomaga plemnikom odpowiednio się rozwijać zwiększa produkcję spermy INSEMIN WOMEN pozytywnie wpływa na układ hormonalny reguluje cykl miesiączkowy zwiększa produkcję estrogenu wspomaga funkcjonowanie macicy Ja kupiłam z tej strony http://insemin.bebjo.pl