Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucek_

pomóżcie!!! rozmowa kwalifikacyjna w kancelarii

Polecane posty

Gość Zuzia fruzia
Propozycja fajna, ale z pensji początkującego pracownika naukowego nie da się wyżyć :) A przecież nie chodzi o to, żeby żyć pod kreską. Młody człowiek ma swoje potrzeby, mieszkanie, samochód, założenie rodziny, kiedyś urodzenie dziecka, etc. Więc warto w siebie iwestować, o ile inwestycja kiedyś zacznie się zwracać.

Gość podnoszeeeee

Gość lucek_
może ktoś teraz ma jakieś nowe sugestie ;)

Moja rada jest taka, żebyś starała się mówić prawdę (wiadomo, że można ją różnie dostarczyć). Np. dlaczego chcesz tę pracę: napisałaś nam dlaczego i to samo powiedz rekruterom. Owszem, to mogą być oklepane frazesy, ale jeśli dostarczysz je z przekonaniem i błyskiem w oku to zabrzmisz jak osoba, która wie co chce i do czego dąży. Nie kombinuj, tylko po prostu pokaż, że Ci zależy. Ciężko jest ukryć zdenerwowanie, ale przecież wszyscy wiedzą, że rozmowa o pracę to duży stres, nikt nie oczekuje, że zaprezentujesz twarz pokerzysty. Ważne, żeby było widać, że mimo stresu potrafisz się opanować i bije od Ciebie zaangażowanie i zainteresowanie tą robotą. Jak przeczytałam Wasze wypowiedzi o tych metodach rekrutacji to włos mi się zjeżył, mam akurat nieco, a może nieco więcej pojęcia o tej dziedzinie. Co za debile! Wydaje mi się, że to efekt kryzysu i przeładowania rynku - od nich też oczekuje się, że dostarczą doskonałych kandydatów wybranych niesamowitymi, skutecznymi, innowacyjnymi metodami, muszą pokazać, że są lepsi od innych w branży, stąd te cyrki. Porażka.

Gość lucek_
eee prawnik nie może być niecierpliwy już sobie wymyśliłam te 3 wady ;)

Gość lucek_
teraz się zastanawiam nad odpowiedzią dlaczego to mnie powinni wybrać... jakieś pomysły??? ;)

Gość lucek_
top secret ;) może jesteś moim przyszłym rekrutantem hehehe

lucek - nawet jakby to zawsze mozesz mnie zbajerowac ze lucek z forum to nie ty :D no to daj chociaz jedną wade ktora wymysliłaś ;)

Gość lucek_
podam jak będę po ;)

Gość lucek_
kwiatek..> jakaś rada jak mówić o sobie pozytywnie, tzn jak przekonać rekrutanta że to na mnie się powinien zdecydować

Gość lucek_
hop hop

Gość ksdhuihdfiagef
był ktoś na rozmowie w kancelarii???

Gość lucek_
dziewczyny jesteście?

Gość lucek_
nie wiem jak to jest, że tematy o gołych dupach wszystkich interesują a jak człowiek ma poważny problem to nikt nie chce pomóc :(

Gość ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
pomocy!!!!!!!!!!!!!!!