Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały biały miś

Poród w CZęSTOCHOWIE

Polecane posty

Gość myszka1125
Mamuśka 2014-->> mi w przychodni mówili, że odczyny po szczepieniu to do 48 godzin się utrzymują. my mieliśmy gorączki takie do 38,5 i na to paracetamol w czopku pomagał, marudność i senność w dniu szczepienia po pierwszej dawce, po drugiej i trzeciej już tylko stany podgorączkowe nawet czopków nie dawałam. Obserwuj miejsce po wkłuciu jutro czy nie puchnie i nie jest czerwone, jak coś to przykładaj roztwór sody. trzymajcie się, będzie dobrze :)

Gość 28marzec
Mamuśka 2014 u nas podobnie jak u myszka1125 tylko, że po pierwszej dawce stan podgorączkowy max termometr pokazał 38 i organizm sam sobie z nią poradził, po drugiej doszło do 38,5 dałam pół czopka w nocy i jeszcze połówke nad ranem bo temperatura wróciła, a po trzeciej dawce w nocy temperatura ok 38,2 więc dałam pół czopka i na tym koniec.

Gość małaRybkA
tuptus2014 - co o maty my mamy z CanpolBabies, ta czerwona, jeden z pałaków jest biały w czarne kropki - przykuwa uwagę, na samej macie na środku jest lusterko. Mała już jest za duża na matę ale wykorzystuję samą matę po odpięciu pałaków jak gdzieś w gości idziemy, mało miejsca zajmuje w torbie a Maluszek zawsze ma chwile zajęcia, zabawki często jej zmieniałam, przywieszałam na zwykłej wstążeczce tez inne, nie tylko te z kompletu Mamuśka 2014 - pewnie w przychodni nawet czy nie wspomnieli o tym co może być i przez jaki czas po szczepieniu, podejście naszych lekarzy, polecam Ci żebyś sobie poczytała ulotkę od szczepionki, są dostępne w necie.

Gość Mamuśka 2014
Dziekuję Wam dziewczyny zobaczymy jak będzie u nas

tuptus2014 my mamy matę z tesco z taką kolorową sową, była w promocji i kosztowała ok 80zł. Taką dostaliśmy, a miałam kupować z bright strats lub tiny love bo mi się najbardziej podobały. Chyba zaczynam mądrzeć, bo jak byłam w ciąży to chciałam żeby moje dziecko miało wszystko naj i nowe, a znajomi mówili "kupuj używane"... I tak kilka nowych rzeczy się kurzy bo mała nie jest zainteresowana, a najbardziej mnie boli śliczna gondolka od, nie taniego, wózka... I teraz szukam na olx karuzeli, bo jak jej się nie spodoba to szkoda mi np 200zł, a tak kupię taniej i jak nie będzie zainteresowana to sprzedam w tych samych pieniądzach;)

Ja mam karuzelke też z Tiny Love dostałam w prezencie.Fajna jest ma 4 melodyjki i fajna spokojna muzyczne. mały jest nadal nią zainteresowany a szczególnie jak swieci zabka na niej

Gość myszka1125
U nas Michala karuzela pobudzala i nie bylo mowy o spaniu, ale jego to wszystko pobudzalo jak byl maly. Mate mamy z baby mixa kupiona w sklepie jacek i agatka kosztowala nie cale 100 zl a ma bardzo duzo rozmaitych zabaweczek i bardzo fajna jest

Gość Kaja2014
Dziękuje dziewczyny za porady napewno sprobuje :) i moze macie racje z tym skokiem rozwojowym ;) zobaczymy juz niedługo :) zdobyłam ta herbatke Humana słodkich snów i powiem Wam, ze działa :D tylko poki co bede dawała ją tylko na noc, zeby Kaja się do niej nie przyzwyczaiła. wczoraj jej podałam okolo 22 i spała do 3.20 :) wiec widocznie działa :) aaa i wizyta moja u lekarza jednak doszła do skutku. moja teściowa twarda kobieta nie dała się małej :)

Wrześniówka odpowiadając na Twoje pytanie: tak mała spi nam na spacerkach bardzo ładnie z resztą podobnie jest podczas jazdy samochodem :)

Gość OlgierdaMama
My mamy karuzele, ale absolutnie nie do usypiania. Działa wręcz przeciwnie :) Mata z Fisher price - kolorowa, bez ,,palakow". Dostal w prezencie. Ja od początku wyznaje zasadę, że co się da kupuje używane. Dziadkowie jak chcą to mogą się wykazywać :)

Wrzesniówka19, ja karuzelke dostałam od kolezanki tiny love model z 2002 (w temacie uzywanych :-p) ale mały jest zachwycony wiec nie kupujemy nowej :-)

Gość natalkika
Witam Drogie mamcie niedługo Mikołaj, macie jakieś pomysły na prezenty dla swoich dzieciaczków?, ja mam synka niespełna rocznego i pomysłów brak:( może mogłybyście polecić jakiś sklep z zabawkami który ma rozsądne ceny, byłam w smyku ostatnio to oczy z orbit chciały mi wyjść:) Pozdrawiam Was:)

Gość myszka1125
Na al. Pokoju jest sklep odnarodzin jest ogromny i maja tam rzeczy na kazda kieszen sa firmowki ale i zabawki mniej znanych firm mozesz wejsc na ich strone i sobie poogladac a potem pojechac i kupic na miejscu to o cie zaciekawilo ja tak robie:-)

Gość 28marzec
Migotka 2014 - byłaś może na powtórnym USG przezciemiączkowym, żeby sprawdzic co z waszą torbielką?? My dzisiaj mięliśmy zrobione na Sobieskiego przez dr Szmaciarską i wyszło wszystko Ok nasza torbiel sie wchłonęła. husky00 - z tego co pamiętam pisałaś, że z mężem należycie raczej do wysokich osób, my z moim również, nasza Wikusia nosi już rozmiar 74/80, napisz czy Wasza córka też się tak szybko wydłuża?? i jak tam postępy z obracaniem się na brzuszek??

Gość husky00
28marzec-> nasza mloda nosi obecnie rozmiar 74, z pleckow na brzuszek i odwrotnje od tygodnia bezproblemowo, natomiast sama siadac jeszcze nie potrafi, za dlugo ja trzymalam w foteliku natomiast jak ja posadze to po dluzszym czasie sie przewroci tak to ladnie siedzi, problem mamy z pelzaniem, nadal lipa, jak wyprostuje raczki na brzuszku to w placz bo nie ma co robic i tak w kolko....

Gość gość
Mamuska2014 my tez juz po pierwszej dawce 5w1. Szczepienie bylo przedwczoraj i tez mimo wszystko sie martwie:/ co do reakcji to moze wystapuc do 2 dni od dnia szczepienia. Te lagodne formy to goraczka i obrzek wokol wkluc. A jak Twoj synek? Mamusie ktoras pisala ze jest z okolic Konopisk?

Gość Migotka  2014
28marzec- cieszę się, że u Was ok. W związku z tym, że mój synek urodził się jako wcześniak, mamy wyznaczane kontrole w poradni patologii noworodka i w połowie sierpnia podczas takiej wizyty miał robione USG i już wtedy nie wykryto żadnej torbielki. A teraz mieliśmy wizytę u neurologa na sobieskiego na początku listopada. Tylko zapisałam go do dr Minkner, a nie do dr Szmaciarskiej i ona uznała, że skoro na tym badaniu w sierpniu nic nie wykryto to nie ma żadnych wskazań do wykonania USG.

Gość Migotka  2014
patusiaxxx- wspomniałaś, że Twój synek chrapał jak mu wychodziły dolne dwójki. Jak wyglądało to chrapanie? Bo mojemu synkowi "charczy" gdzieś w górnych drogach oddechowych i nie mam pojęcia co to. Trwa to od miesiąca. Byliśmy u pediatry-stwierdziła wiotkość krtani. Laryngolog nic nie widziała, nos drożny, gardło blade, ale powiedziała, że to na pewno nie wiotkość bo wiotkość dzieci mają od urodzenia. A mój synek strasznie się ślini, wkłada wszystko do buzi więc nic tylko patrzeć jak pojawią się kolejne ząbki i ja obstawiam dolne dwójki. I może to co ja nazywam charczeniem Ty nazwałaś chrapaniem i jest ono związane z ząbkowaniem?

Gość 28marzec
husky00 - nasza też jeszcze nie siada i nie pełza, z nowości ostatnio leżąc na brzuszku zaczęła kręcić się wokół własnej osi. Jak ma zabawki poza zasięgiem rąk to się bardzo denerwuje, a i cwaniara zamiast uczyć się pełzać to łapie za poszwe z kołdry i sobie przyciąga zabawki. Migotka 2014 - fajnie, że u was też sie wchłonęła :)

Gość Mamuśka 2014
Gościu u nas odpukać narazie dobrze bez temperatury sodką okładałam od samego początku więc nie jest spuchnięte ani czerwone na jednej nóżce już wcale nie widać a na drugiej jeszcze jest ślad po igle ;/ A jak u Ciebie wszytko ok??? oby teraz było dalej dobrze ja małego drugą dawką zaszczepię może w lutym na pewno nie tak jak nam wyznaczyli czyli 30 grudzień mowy nie ma

Gość Mamuśka 2014
Migotka u nas też mały chrapie i niby tak jak by miał katar a nie ma ale podobno to sapka niemowlęca i jest przez to że teraz się pali w piecu i jest inne powietrze, mój mały tez się strasznie ślini i rączki w buzi czekam na dolne jedynki :)

Migotka jak mu wychodziła dolną dwójka to w nocy chrapal albo właśnie tak charczal jakby coś miał w nosku. Wyszla dolną dwójka i problem sie skończyl . Psikalam woda morska. Teraz idzie mu górna jedynka i to samo jest takze jak to mi powiedziala pediatra wczoraj każde dziecko inaczej przechodzi zqbkowanie i są różne tego objawy.

Teraz przy zabkowaniu jak juz wcześniej pisalam ma mokry kaszel ponad 2 tyg i wczoraj dostał antybiotyk bo Pulneo nie pomoglo. Osluchowo nadal jest czysto ale lekarka bała sie zeby mu kaszel nie zalegał bo katarek jeszcze ma i dała na 5 dni antybiotyk. Także mnie przy zabkowaniu nic nie zdziwi. Synkowi kuzynki jak mu szły zeby to wowkowina z uszow sie lała

28marzec-> u nas tak samo, wokól wlasnej osi i jak leży na kocu i na macie na podlodze to zawsze zwija;)

Dziewczyny a mozecie mi wskazac mniej wiecej na mtkrych stronach sa przepisy na zupki? Bo nie mam za bardzo czasu na przeszukanie kilka przeszlam tylko. Planuje zaczac gotowac bo mala tylko do tej pory na sloikach byla ale jak widze tam 10% miesa i 8% ryby to stwierdzam ze roznosci juz sprobowala a teraz pora na wiecej miesa i ewentualnie dodawac bede brokul czy dynie dodatkowo. Mam zamiar gotowac na kroliku i cielecinie a z indyka to najlepeij jaka czesc miec? Bede bardzo wdzieczna:) 28 marzec-> bardzo sie ciesze ze u Was juz wszystko ok:))

Ja kupiłam pierś z indyka pokroilam na porcję i pozamrazalam. Gotuje zupke na dwa dni i raz daje mu królika . indyka i cielecine i raz w tyg rybę. Zupke gotuje tak że zawsze baza jest marchewka ziemniak dynia dodaje też pietruszke i selera korzen albo natke nieraz kalafiorrka. Wczoraj dodalam buraczka. Gotuje to osobno dodaje miesko i blenderuje i co drugi dzien daje mu połowę żółtka

Gość OlgierdaMama
Dziewczyny - co do sapki to polecam maść majerankowa. Położna powiedziała, że można delikatnie na noc posmarować pod noskiem. Nam pomagało jak był taki czas, że mały sapal tak dziwnie. Co do pelzania to polecam Wam kłaść dziecko na czymś innym niż kołdra i koc. U nas było to samo - Olo zagarniał mate pod siebie i zabawa szybko się kończyła, bo się denerwował. Kupiłam puzzle piankowe i teraz jest ok. Jak się z Nim bawię to cwaniak marudzi, żeby mu podać zabawkę, która jest daleko. Ale jak się Go zostawi samego i obserwuje gdzieś ukradkiem to po chwili irytacji zaczyna nieudolnie pełzać do zabawek.

Też kupiłam masc majerankowa ale na ulotce pisze że mozna stosować od 1,roku życia takze nie stosuje jej

Patusiaxxx, dzieki:) a napisz mimjak to jest z dynia, bo nigdy takiej zupy nie robilam, co sie z nia robi dokladnie?