Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały biały miś

Poród w CZęSTOCHOWIE

Polecane posty

Gość OlgierdaMama
Zgadza się - wg ulotki od 1 roku. Ale pytałam dodatkowo pediatry i odrobinę pod nosek można. Zaryzykowalam i pomogło. Uzywalismy kilka razy, bo szybko przeszlo.

OlgierdaMama-> i raczej dzis je kupie ;) ale pod bede miec panele tylko bo na kocu raczdj tez sie beda przesuwac

Ja nie robię konretnej zupy dyniowej. Tylko dynie obrałam ziarenka wyrzucilam. A miazsz pokroilam w kostkę i zamrozilam. Jak robię zupke to wrzucam zawsze 3-4 kostki na trawienie

Gość asiara88
Dziewczyny a gdzie kupujecie mięsko królika i cielęcinkę?

Jeśli chodzi o królika u nas dziadek kupił żywego i było harakiri. Poporcjowalam i. Pomrozilam i porcji mam a cielelecinke też ktoś nam załatwił. Co do królika to w lidlu są porcje

Gość Mamuśka 2014
Olgierda mamo gdzie kupiłaś te puzzle piankowe??? i jakie one są duże chodzi o cm lub metry ??? o właśnie i ile zapłaciłaś??? Bo mój mały robi to co piszesz jak jest na brzuchu i podnosi głowę to całą mate podwija pod siebie

Gość OlgierdaMama
W temacie puzzli dodam jeszcze,że szukałam jak najgrubszych i takich, które są bez dodatkowych wyciaganych elementów. Typowo jako maty ich używam. Bezpośrednio na panelach leżą. Fajnie tez izoluja ciepło i łatwo się je myje. Także jak dla mnie super. Jak ja kupowałam to w opisie aukcji było, że grubość to 13mm. Teraz widzę ok 1cm. Ale sprzedawca ten sam, zdjęcia te same, wiec pewnie grubość tez będzie ok.

Patusiaxxx->dzieki:) Tez wlasnie patrzylam na allegro i cenkwo nawet super, tylko kilka dni bedzie trzeba poczekac a jesli chodzi o krolika to ja dla siebie i meza kupuje w lidlu, najlepsze promocje a dosc czesto za w innych miejscach po ok 19,90. A cielecina na pewno jest w dwoch miejscach w jagiellonach i na pewno na gieldzie

Patusiaxxx-> a rybe jaka dajesz? Ja mam zamiar kupowac w lidlu i malej na parze robic lososia zeby jak najwiecej wartosci odzywczych zachowac

Kupiłam w lidlu łososia ale tak śmierdzi jak go gotuje fuji. Zostało mi jeszcze z 3 porcję i mam zamiar kupić dorsza.U nas mały lubi rybkę :) I chyba mu zacznę dawac 2 razy w tygodniu. DziewcZyny od 20.11 Dady w promocji będą po 50 zł domki

patusiaxxx dzięki wielkie. Może cielęcinka na promci jakaś będzie. Ja z rybki dawałam łososia i ostatnio dorsza najpierw na parze a poźniej ciach ciach i do zupki warzywnej.

Gość Mamuśka 2014
Dzięki bardzo mamo Olgierda :) znalazłam też w od narodzin i wyjdzie taniej bo są za 56 zł i bez przesyłki :) Dziewczyny czy też wam tak wypadały włosy mnie wypadają garściami mały ma 3 i pół miesiąca karmię piersią ale jest koszmar z tymi włosami :( macie jakieś sposoby na to????

Gość Mamuśka 2014
Mamo Olgierda ta mata co dałaś mi linka jest jednak większa tylko ona jest taka chropowata i boje się że małemu się będzie odciskała na rączkach napisz coś na ten temat proszę

Gość magda16023
Mamuska 2014 mamy dzieciaki w tym samym wieku i u mne z wlosami to samo jeszcze troszke i wylysieje. Po pierwszym porodzie mialam to samo, wlosy odrosly ale juz nie byly takie jak przed porodem. Ja juz synkowi podaje pierwsze zupki zajada az mu sie uszy trzesa. Jak u Ciebie z karmieniami nocnymi? My zaczelismy na noc szykowac butle bo maly zaczal budzic sie coraz czesciej i jak zje ok 19.30 to spi tak do 1-2 potem cycus i ok 4 i ok 6 nastepne karmienie. Dziewczyna co ze mna rodzila mowila ze jej syn od miesiaca przesypia juz cala noc.

Gość Mamuśka 2014
Magda mój Kuba chodzi spać różnie zazwyczaj 20-21 później wstaje koło 1 a następnie koło 4 i o 6 już wstaje i szaleje więc w nocy karmie go dwa razy. ja do 6 miesiąca chce karmić samą piersią a później dopiero zacznę wprowadzać :) Mój teraz strasznie gadatliwy jest i strasznie *****iwy a jak u Ciebie

Gość Mamuśka 2014
nie wiem czemu mi słowa nie przyjeli ok napisze inaczej bardzo duzo ruchu wykonuje bo widze że tu nie ma słowa R U C H L I W Y

Gość OlgierdaMama
Mamuśka - te wypuklosci w niczym nie przeszkadzają, bo to pianka. Także spokojnie. Nie ma opcji żeby cokolwiek się odbiło.

Gość Mamuśka 2014
wiesz bo się zastanawiałam żeby mu się nie odbiło bo jednak takie małe rączki są tak delikatne

Gość Mamuśka 2014
Olgierda mama -Już zamówiłam dziękuję bardzo :) jak będziecie robiły jakiś spotkanie to ja się piszę

Gość magda16023
Mamuska 2014 moj Leon tez najglosniej gada po nocy jak jest wyspany nawet powiedzialabym piszczy i biegnie tylko nie wiem dokad :-). Moj starszy syn ma na imie Kuba - gadula przekupa - kupilby Cie i 3 razy sprzedal a wiec szykuj sie bo podobno wszyscy chlopcy i imieniu Kuba tacy sa. Poradzi sobie chlopak w zyciu. :-). A jak uCiebie z karmieniem w dzien bo my srednio co 1,5-2 godziny Leos sie dopomina o cycusia.

Gość Mamuśka 2014
nie u mnie luz je co 3 h czasami jak śpi co 4 nie moge narzekać kochany chłopak. Zadam Ci takie nie dyskretne pytanie gdzie mieszkasz moze gdzies w okolicy lisińca

Mam takie pytanie,trochę z innej beczki. Otóż w marcu kończy mi się roczny urlop,a miejsce gdzie pracowałam już nie istnieje,tzn.filia mojej firmy zamknęła oddział w Częstochowie. Nie zamierzam dojeżdżać do innego miasta do pracy i stąd moje pytanie...czy będzie mi się należał zasiłek dla bezrobotnych jeśli byłam zatrudniona od marca 2013 a na zwolnienie z powodu ciąży poszłam w lipcu. Jeśli któraś z Was się orientuje,proszę o odpowiedź,bo szukałam na necie,ale szczerze,to nic z tego nie rozumiem.

Ja caly czas kupuje teraz w lidlu lososia, bo wczesniej mialam ryby konkretnie dorsze zaraz z morza i nigdy nie smierdza, moze daty mialas blisko? Ja zawsze ogladam i nigdy sie nie zdarzylo zeby smierdziala a jest przepyszny

Gość magda16023
Mamuska ja w ogole nie jestem z Czwy. Mieszkam 30 km od Czestochowy w strone Krzepic. W Czestochowie pracuje w przedszkolu na Michalowskiego na polnocy. Z kolei pracuja ze mna dwie dziewczyny z Lisnca :-).

Gość małaRybkA
Dziewczyny co do łososia, ja z mężem jemy bardzo często łososia -filet, kupuję zwykle w Biedronce lub Lidlu, ale Małej nie będę go dawać, z tym łososiem to jest tak że on jest hodowlany, i nie do końca jest tak zdrowy jak nam się wydaje, to taki trochę rybny mcdonald, dla Małej kupuję łososia mrożonego dzikiego (niestety nie tak smaczny jak ten hodowlany), generalnie ryby niehodowlane poławiane w Atlantyku ( ewentualnie będę też kupować pstrąga) bo nasze bałtyckie są znacznie obciążone zanieczyszczeniami. Mamuśka 2014 - mnie po 4 miesiącu przez kilka tyg bardzo wypadały włosy, teraz jest ok, widzę że rośnie dużo nowego ale ja od początku karmiłam pół na pół cyc/butla PS - czy nie ma z nam żadnych ciężaróweczek?, czyżbyśmy my Mamy maluszków tak zawłaszczyły to forum;-)

Gość OlgierdaMama
Jestem ja :) chyba sama :) MalaRybka - co do ryb to nie wiesz jak jest z rybami w makro? Wiem, że są świeże, ale jeszcze nie byłam zobaczyć jaki wybór i czy cos się nadaje. Chce właśnie jakieś mięsko i rybkę wprowadzać, ale nie wiem gdzie kupić i co. Poradz cos moja wyrocznio ;)

Gość małaRybkA
OlgierdaMama - no z tą wyrocznią to mi nieźle pojechałaś;-) w Makro dawno nie byłam, ale generalnie powinni udzielić informacji o pochodzeniu danej rybki, chyba maja naklejki na tych opakowaniach zbiorczych, ja Małej głównie daje mięso z gołebia - Teść hoduje, dałam też kupnego fileta z indyka, kupiłam też słoiczki z Gerbera z samym mięskiem z indyka lub kurczaka i dodaje czasem do warzywek, inne mięsa - np. cielęcina czy królik - to dawałam jej gotowy słoiczek mięsko+warzywa.

Gość OlgierdaMama
Właśnie wyczytalam na stronie, że łososia mają z hodowli :/ ale dorsza nie, więc najwyżej po dorsza się przejade. A teść nie sprzedaje golabkow? Bo ja bym chętnie dla Olusia wzięła :) jakby co, to pamiętaj o nas :) W ogóle dziewczyny jakby któraś z Was miała dojście to swojskiego mieska to dajcie znać.

Gość myszka1125
Mamo Olgierda -->> ja się mogę z Tobą , a dokładniej z Olem podzielić królikiem, dostaliśmy od zaprzyjaźnionego rolnika ;) 3 sztuki jak byliśmy pod koniec września u rodziców, Michał nie przepada (chyba ma to po mnie), więc je go raz na kilka dni po 20g i to z grymasem, ale przecież nie można jeść tylko cielęcinki, zajmują mi pół zamrażalnika więc jednego z chęcią odstąpię jakbyś chciała. W ogóle Michał się zrobił strasznie wybredny jeżeli idzie o jedzenie, najchętniej to właśnie cielęcinka i zupka z buraczkiem, a jak dostaje zupkę z jajkiem, to pluje jajeczkiem po ścianach :/ królika raz na jakiś czas też zje, ale nie tak chętnie, na mleko się obraził i kleików z mlekiem też nie bardzo chce, na śniadanie to najchętniej owoce ugotowane na mus z kleikiem, a jak poczuje, że tam jest mleko to nie chce i koniec. Teraz chcę mu jakąś rybkę podać i chyba postawię na dorsza własnie, może mu posmakuje