Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały biały miś

Poród w CZęSTOCHOWIE

Polecane posty

Gość tuptus2014
Eliza85 jak po rehabilitacji? Juz skonczona czy jeszcze chodzisz? My bylismy i niby jest ok ale teraz mam wrazenie ze Filip bardziej kopie jedna nozka niz druga i cgciałam isc to sprawdzic a ta nasza rehabilitantka taka sobie i myslalam o tej Agacie bo mam ja bardzo blisko domu. Jakie masz wrażenia z zajec z nia? Pozdrawiam

Gość OlgierdaMama
Kajka - u mnie w domu pełne równouprawnienie, wiec czy chłopak czy dziewczynka obowiązki swoje będą mieć. Przykład mają w domu: i Tatuś i Dziadzius dużo pomagają, wiec będzie dobrze :)

Elizka dzieki za te kciuki, w ogole dzieki dziewczyny za wsparcie :) Mam do Was jeszcze pytanko, nie daje mi spokoju a zapomnialam zaptac na oddziale ... Nie wiecie czasem czy na Mickiewicza przed cc robia lewatywe?? I po jakim czasie pionizują?? I jeszcze jedno- cc na golasa czy w szpitalnym wdzianku jakims ?? Jak cos wiecie to poratujcie wiedza :))

Gość betirose
Hej dziewczyny. Czytam to forum odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Rodzę na początku maja, a właściwie to będę mięć planowane cc ze wskazań lekarskich. Wybrałam szpital na Mickiewicza. Czy któraś z Was wie, jak to właściwie wszystko wygląda? Zgłasza się do szpitala na takie plnowane cc w terminie porodu czy jak? Chloe jak będziesz po cesarce na Mickiewicza to napisz jak było, jak wrażenia i w ogóle wszystko by mnie interesowało. Jak narazie to jestem przerażona nie wiem co i jak, chyba wolałabym rodzić normalnie... Pomóżcie dziewczyny! Plisss

Gość gg1986
Mi robi lewatywe musiałam mieć swoją pionizują po 24 godzinach a koszule dostałam ich do cc a jeszcze odnosnie rad to jeśli wiesz kiedy masz cc to mozesz się ogolić sama w domu bo ja niestety nie zdąrzyłam i nie wiedziałam ze bedzie cc wiec położna musiała mnie ogolic na sucho oczywiscie

Lekarz powinien ci powiedziec kiedy bedzie cc bo z tego co ja wiem jak jest planowane to tydzień przed terminem .Chloe i najważniejsze weź sobie wode do picia ale z tym dziukiem bo z takiej butelki to sie nie napijesz i pomadke nawilżającą do ust bo miałam takie spękane i wysuszone że masakra i pomadka bardzo pomogła

Gg dzieki za porady :) betirose- napisze, ja mam cc w piatek , Ogole sie w domu i myslalam zeby lewatywe tez w domu zrobic albo laktuloze wypic bo ladnie mnie przeczyszcza po niej, bo w sumie co za roznica, lekarz mi nic o lewatywie nie mowil zeby miec swoja to nie zabieram ...

Wiem że nie w temacie ale może któraś z was miała styczność z firmą votum

W piatek na 7 ranno na czczo i w piatek cc, tego samego dnia... a o votum nie slyszalam niestety...

No wlasnie nie wiem do konca , a chcialabym, chociaz o lekarzach na Mickiewicza slyszalam od kilku juz osob dobre opinie jesli chodzi o opieke szpitalną. Prowadzę ciążę u dr Olka i smialo moge polecic, wyprowadzil mnie z niezlego bagna na poczatku ciazy .

Tuptus ja jestem mega zadowolona z Agaty. Ogólnie to corka miala nieduze napiecie i bylysmy na 2 wizytach i kazala nam cwiczyc w domu. Po pierwszej wizycie na ktorej pokazała mi jak mam cwiczyc z córka kazala przyjsc za 2 tyg Na tej drugiej wizycie powiedziala ze juz nie ma sladu ale zeby pokazać sie za miesiąc czy nie zadzieje sie nic jak nie bedziemy cwiczyc. To sprawdzenie bylo bezplatne bo jak to okreslila bylo dla jej spokoju. Teraz bylam znowu bo moja gwiazda ma skonczone 4msce i sama usiadla:) wystraszylam sie ze to za szybko i umowilam na wizyte ale powiedziala ze jesli to wyłączna aktywnosc dziecka to nie moge jej zabronic. Takze musze sie pochwalic ze moje dziecko to ekspres :D No i jeszcze jedno - po pierwszym masazu sama sie obrocila z pleckow na brzuszek :D a potem na odwrot to w ciagu tyg Nie wiem czy masaz to przyspieszyl ale chyba tak. Masaz trwa 45min ale zarezerwowana jest cala godz. Na rozebranie i ubranie malucha i kosztuje 60zl. Dziewczyna bardzo sympatyczna wszystko tlumaczy i na pierwsza wizyte kaze przywiesc ksiazeczke zdrowia i wyniki wszystkich badan jakie byly robione. Najpierw wszystko dokładnie przeglada, potem oglada malucha i jak z nim cwiczy to mowi w czym trzeba dziecku pomoc a co np robi super jak na swoj miesiac.

I ma podejscie do dzieci bo moja corka do obcych sie nie usmiechnie a do niej od razu. Ja polecam :)

chloe - ja po wizycie, wszystko jest ok, przygotowuje się do wyjścia ale jeszcze to nie to, i nie pozostaje nic innego jak czekać

Kajka u mnie dzis z kolei tak stawia sie macica,ze caly czas leze, bo chodzic normalnie nie moge. No nic, trzeba zacisnac zeby i przetrzymac a juz niedlugo bedziemy omawiac sposoby na kolki i laktacje dobrą :p :)

Gość kajka030
chloe - mam nadzieję że o kolce nie będziemy mogły pogadać :) szczerze to ja nawet nie wiem jak to wygląda bo u synka to zjawisko wogóle nie wystąpiło :)

Gość tuptus2014
Eliza dziekuje, juz sie umówiłam na piątek :-) Twoja córa naprawde silna ale nic tyylko sie cieszyc. Mój Filip ma 3,5 miesiaca ale z brzuszka na plecy to sie juz ze 2tyg odwraca w druga strone jeszcze nie ale próbuje ;-) Chloe Co do cc na Mickiewicza ja miałam nieplanowaną i zabieg odbywał sie w mojej koszuli w której zaczęłam rodzic sn. Tez polecam wode z dziubkiem i szerokie klapki. Ja miałąm tak spuchniete nogi po tych kroplówkach ze przez cały pobyt w szpiatlu nie mogłam włożyc nóg w klapki (przed porodem nogi mi prawie nie spuchły) T

Gość chloe28
Dzieki za info o tych klapkach wiekszych, nawet nie pomyslalam ze moze sie tak zdarzyc kurcze ... Dziewczyny tylko sie cieszyc z takich dzielnych szkrabow :) Kajka- to w takim razie cofam to o kolkach ;)

Nie polecam firmy votum.Robia zamieszanie, chodzi im tylko o kase a nie o to ,żeby pomoc klientowi.Też zalezy jaka sprawa maja sie zajmować.

Gość Mamuśka 2014
Eliza mój mały rozwija sie prawidłowo poćwiczymy tylko ręce ale wcale nie musimy :D ale zrobimy to aby szybciej zaczął raczkować :)

Gość gg1986
Chloe dr Olek to ordynator czy cos mi sie pomyliło i o ile sie nic nie zmieniło to mój lekarz ma jutro dyżur wielkii łysy nie dopomylenia jak dla mnie tez anioł człowiek powodzenia jutro trzymamy kciuki.Hatshepsu Pytałam bo właśnie powierzyliśmy im nasza sprawe i mamy 14 dni na odwołanie na razie mają zrobić analize czy wogóle sie tym zajmą strasznie sie obawiam bo nigdy nie miałam styczności z takimi firmami chodzi o sprawe sprzed 13 lat mój ojciec zginął w wypadku i nie dostaliśmy żadnego odszkodowania z oc sprawcy a boję się żebysmy nie wdepneli w jakies bagno

Gość MalaRybka
Gg1986 - co do takich firm to z jednej strony sa ok. daja jakas pomoc prawna nie chcac kasy z gory. Maja jakies doswiadczenie w temacie. Czasem jednak sa takie sprawy gdzie poszkodowamy i tak by dostal odszkodowanie bez wiekszych problemow a oni za nic zgarniaja %, sa tez przypadki gdzie moznaby wywalczyc duzo wiecej tylko wlozyc w to pracy, a taka firma od razu idzie na ugode zeby od razu miec kase. Wszystko zalezy od stopnia skomplilowania sprawy i % jaki ma dostac firma. Ewentualnie poradzilabym zebyscie ta sprawe skonsyltowali tez ze zwyklym adwokatem, jakie sa szanse. Powodzenia

Gość Eliza85
Tuptus nie ma sprawy :) mam nadzieje ze tez będziesz zadowolona. Super! Twoj Filipek to tez jest ekspresowy :) Agata mowila ze przewracanie sie jest przewidziane na skończone 4 msce :D Mamuska2014 to fajnie ze jest tylko kosmetyka:) jak synek zacznie raczkowac to bedziesz miala kondycje jak lekkoatleta ;) Chloe trzymam kciuki! Daj znac jak dojdziesz do siebie:) Kajka jak Ty sie dzisiaj czujesz? Wrzesniowka19, Kaja2014 co u Was? Jestescie tu jeszcze?

Gość kajka030
Chloe - ja czekam na pełną relację jak będziesz już po :) Eliza - jak na 11 dni przed terminem to czuję się chyba aż za dobrze :). W nocy pojawiły mi się jakieś skurcze z brzucha na krzyż :) potem ból jakby jajnika, a w końcówce dnia czułam takie kłucie, więc siedzę pełna nadziei żeby się rozkręciło szybko. Bo już tak nie mogę się doczekać aby mieć ją po drugiej stronie brzucha, a poza tym jest mi bardzo ciężko.

Gość gość
Mamuśka 2014 a co konkretnie usłyszałaś odnośnie tego przechylania głowy?

GG1986- u nas sprawa stałą w miejscu.Moja szwagierka zginela w wypadku samochodowym gdzie zawinila straz, policja bo niezabezpieczono wypadku , który zdarzyl sie chwyle przed .Gdy wyjechala zza wzniesienia nie miala szans ,żeby wychamować a droga była zablokowana przez wczesniejszy wypadek.Votum pojawiło sie jako pierwsze , ale nic w sprawie nie zrobili ociagali sie, nic nie chcieli powiedziec w prost.Potem zrobili winna moja szwagierke , potem sie okazało że nie chcieli zadzierac z policją ..bo w czewie sie wszysyc znają.

Gość mał
wie moze ktoras cos na temat szpitala w blachowni? bo teraz nowo otwarli w lipcu jakie polozne ordynator pielegniarki opieka ?

Dziewczyny my 21 grudnia skonczylismy roczek...a synuś dalej chodzi za rączkę.Jest mega ostrożny i nie chce sie puścić.Ostatnio rozmawialismy z mężem o drugim dziecku.Ja bym chciala zaczac sie starac jak synek skonczy dwa lata...a mąż zeby jeszcze poczekac....co mysliszcie.