Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bukiet slubny

1 rocznica-spalenie bukietu

Polecane posty

Gość bukiet slubny

slyszalyscie o czyms takim?moja koleznaka z gorzowa wlkp mowi ze tzradycja jest spalic w 1 rocznice slubu zasuszony bukiet...a to nowosc dla mnie:)

Gość niach niach
nie slyszalam pewnie regionalny zabon

Mnie palenie bukietu kojarzy się raczej z rozwodem:-D Swój bukiet wywaliłam tydzień po weselu, bo mi jakieś robale zaczęły z niego wyłazić, suszenie się nie powiodło:-P

Gość Mazowsze - słyszałam
i mam zamiar zadośćuczynić zabobonowi.

Gość niach niach
mi tez sie suszenie raczej nie udalo,niby bez robali bukiet ale wyglada dosc kiepsko wiec tez chetnie go spale:)

Gość motylek_85
hm pierwsze o tym słysze ;)

Gość nie suszy sie bukietu
bo to wrozy ''zasuszone'' uczucie

mój bukiet wisi na dołach domu zasuszony:) W sumie nie słyszałam o takim zwyczaju, ale jeśli tylko nikt mi go nie wywali do tego czasu na pewno spalę:)

Gość czarna koala
nie uszy się bukietów bo się zasuszy uczucie ;) podobno najlepiej bukiet właśnie spalić albo oddać świadkowej, a ona neich robi co chce...

Gość alabamacity
pierwsze slysze o jakichkolwiek "obchodach" zwiazanych z bukietem :P

Gość monika31
też nie słyszałąm o paleniu bukietu w 1-szą rocznicę, o nie zasuszaniu i owszem... a mój był z takich kwiatów ze po tygodniu trzeba było wywalić...

Znam taką parę co pobrali się z rozsądku. Myślę, że spalenie bukietu niewiele im pomogło ;) Osobiście nie wierzę w takie zabobony. Tak jak w przypadku róż dałoby się taki numer wykonać, ale powiedzmy storczyków... ;)

Gość taka sobie kobietkaaaa
świętokrzyski - u nas też jest taki zwyczaj żeby spalić w 1 rocznicę, chociaż jest też taki żeby nie zasuszac bukietów, więc ciężko wykonać jedno, omijając drugie

Ja jestem ze śląska ale że rodzice pochodzą z mazowieckiego i w ogole cała rodzina i na tamtych zwyczajach sie wychowałam znam ten zwyczaj i tez spale swoj bukiet w pierwsza rocznice:)..z reszta mąż z mazowieckiego:)

mla mla-a ja zasuszylam swoj bukiet:) wyglada nieciekawie bo akurat pogody nie mialam i roze wyblakly okrutnie ale storczyk sie ususzyl:) narazie mam go w domu,zwyczaju nie znam ale kto wie...moze dotrzymam roku aby go spalic:)czemu nie?bo napawno nie bede go trzymac latami i hodowac roztoczy:) spojrz to ten sam:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cc 63158936a302de.html obecnie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0460cc113fdbf97c.html

O kurcze... faktycznie wygląda nieźle. Myślałam, że storczyki to w takie zgniłki się zamieniają ;)

Gość hmmmmmmmmmmm
krytykantko-co konkretnie masz na mysli?suszenie bukietu czy zastanawianie sie nad regionalnym zwyczajem ot tak z ciekawosci?ja nie widze w tym nic zlego-takie jest zycie...a forum jest od tego zeby sobie na nim pogadac!

Gość a ja mam z głowy
a ja swój bukiet rzucałam pannom, jedna złapała i zabrała do domu :) i nie mam problemu co zrobić z bukietem, bo wyrzucić byłoby szkoda :)