Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamcia martynkki 2555

Jak wyglada wasz plan dnia?Mamy dzieciaczkow do 6 miesiecy zycia?

Polecane posty

Jak wyglada wasz dzien.Od rana do wieczora?Co robicie?

jest tam kto

Gość J.J.
jak moj miał 6 miesiecy- to rano praCA, OD 17 TEJ- W DOMU, OBIAD już ugotowany przez meza, , SPACER, zakupy, zależy, kapiel małego, kaszka, i spać, potem czas z mezem:)

Gość J.J.
teraz mały ma prawie 2 lata i w tygodniu jest podobnie:) w weekendy jakis wypad, wycieczka, spotkania ze znajomymi z malym lub malego podrzucamy do dziadków:)

o 6,00-kaszka okolo 180 gram o 9,30mleczko okolo 13 obiad marchewkowa sama przyzadzam po 16 mleczko w miedzy czasie jabluszko, o 19 kaszka przed kaszka kapiel no i io 23 mleczko podane na spiocha mama prawie 4 miesiecznej marietty

moj synuś ma 4 miesiace . Tak więc : - pobudka ok . 6 rano - troszkę zabawy - drzemka malego . Ja w tym czasie idę się umyć i ubrać - śniadanko , moje i dziecka - zabawa , mowię duzo do dziecka , usmiecham się , włączam telewizor aby słyszal glosy - zabieram go w leżaczku do kuchni , przygotowuję wszystko na obiad i sprzatam - spacerek , w zaleznosci od pogody od 1 do 4 godz , w między czasie robię zakupy - zabawa - obiad -zabawa - kąpiel W między czasie oczywiście jedzonko i drzemki . Z tym jest bardzo roznie . Gdy dłużej spi mam czas dla siebie . Wtedy , książka , komputer , telewizja itp

Gość u mnie dodatkowo
cwiczenia fizyczne z maluchem a zamiast tv piosenki, bajki dla dzieci z plyty...jakas klasyka

Gość ccdcdac
Też jestem ciekawa (jestem w ciąży i trochę mnie przeraża mogę się nie zorganizować...), więc się włączę... "U mnei dodatkowo", a mogłabyś podać taki idealny plan dnia, najlepszy jaki ci się udało spędzić z dzieckiem, właśnie włączając te ćwiczenia?

u nas od tygodnia jest tak: 5.30-6.30 pobudka, ubranie, zabawa później mały je co ok 2,5-3 godziny i spi 2 razy po godzinie i 1 raz trzy godziny. w zależności od pogody albo jesteśmy cały dzień na dworze w ogrodzie, albo maly śpi na balkonie a siedzimy w domu i wychodzimy tylko na 30 minut w chuście pochodzić po ogrodzie (np dzisiaj bo wieje i pada). pomiędzy spaniami i jedzeniami bawimy się razem, śpiewam mu, czytam, uczę go różnych rzeczy jak np pokazywania jaki jest duży, gdzie sroczka kaszkę ważyła itp ok 19.30-20.00 jest kąpany i o 21.30 idzie spać wcześniej jedzenie było częściej - co 1,5 godziny. w czasie gdy mały śpi ja robię obiad, sprzątam w domu, uczę się, czytam książki i odpoczywam.