Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gusik

Bezpieczne firmy - czyli KOSMETYKI NIE TESTOWANE NA ZWIERZETACH

Polecane posty

Cześć. W tym topiku podajemy nazwy firm, które nie testują swych produktów na zwierzętach ani nie używają w nich żadnycnh składników pochodzenia zwierzęcego. Z tego co wiem, większosć drogich kosmetyków jest właśnie w ten haniebny sposób badana. Schwarzkopf, L\'Oreal, Nivea - co do tych firm jestem pewna. Podawajcie kolejne, bardzo Was proszę, to może pomóc wielu osobom w dokonaniu prawidłowego wyboru podczas zakupów. Zapraszam do wypowiadania się. A tutaj przykład vivisekcji, która ma na celu wyprodukowanie odpowiedniej pianki do włosów: http://www.borta.org/IMG/jpg/vivisection-beagle.jpg - ten pies ponoć jest palony żywcem żeby zobaczyć stopień oparzeń...

jesteś pewna co do tych 3 firm??? uzywam pianki Nivea i kosmetykow loreal tez,Boże załamałaś mnie:(

Niestety, w 100% jestem pewna... :( Też używałam Nivei, aż któregos dnia zainteresowałam się tematem i na zakupach przeżylam szok... Niestety te \"lepsze\" firmy - które mają wyższe ceny produktów, w 90% testują kosmetyki na zwierzętach... Te badania są przewaznie bardzo drogi - i płaci za nie klient właśnie. Z dobrych kosmetyków - Eris na pewno nie przeprowadza testów na zwierzętach.

Gość po byku bezpieczne
później niech ludzie dostają zapalenia skóry, raka itd bo kosmetyk został dopuszczony do sprzedaży bez testów. Leków żadnych nie bierzcie bo przecież każdy jeden musiał przejśc badania na zwierzetach, a ile leków nie zostało dopuszczonych bo biedne szczurki i myszki miały zniszczona watrobe lub raka dostały