Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość bobasinska

SYLVIE 20* wasze opinie?

Polecane posty

Gość madziak-k
AleAga91 teoretycznie już od pierwszej ale ja radziłabym przez pierwszy tydzień stosować np prezerwatywę jeszcze dodatkowo :)

kaaarlina widzę że masz podobny problem co ja za chwile koncze pierwsze opakowanie i cały czas mam okres, teraz to bardzie przypomina plamienia ale mimo wszystko...a wizyte mam dopiero 30 :/

Gość Sędzia kalosz
Dziewczyny takie "pseudo plamienia" mogą się zdarzać. Weźcie uwagę, że stosujecie te piguły od kilkunastu dni i organizm się do nich jeszcze nie przyzwyczaił. Taki optymalny okres, aby pigułki żyły w zgodnej symbiozie z naszym organizmem to ok 3 miesięcy. Powiem Wam to również ginekolog.

Gość m.cicha
witam:) stosuje sylvie 20 juz 7 msc i przez pierwsze 3 opakowania mialam lekkie migreny ale pozniej wszystko sie uspokaja.krwawienie z odstawienia regularnie jak w zegarku 4 dnia.cera sie poprawila,nie przytyłam.libido ogromne;Djestem bardzo zadowolono i przede wszystkim sa one skuteczne.

Gość Zdołowana20
Dziewczyny mam ten sam problem:( Ginekolog przepisał mi sylvie20 jako moje pierwsze tabletki anty... Biore je od 14 dni i nadal mam okres. Nie są to plamienia, a najoryginalniejszy okres. Zaczynam sie powoli denerwować a mój chłopak martwi sie że coś nie tak i męczy mnie o wizyte u ginekologa... Prosze o pomoc te doświadczone:) uważacie że wszystko sie ureguluje czy może jednak lepiej skontaktować sie z lekarzem:( Jeśli chodzi o działania niepożądane to bolały mnie jedynie piersi ale mineło:)

Gość Pieczarka89
Witam! właśnie dziś ginekolog przepisała mi Sylvie 20 i są to moje pierwsze tabletki. w moim przypadku nie chodzi o antykoncepcję ale o zwalczenie trądziku dlatego mam pytanie... czy początkowo występuje pogorszenie stanu cery i cyz wogule moge liczyć na poprawę... wiem ze kazdy reaguje inaczej ale mimo wszystko bede wdzieczna za wasze opinie!

Gość Zdołowana20
Jeśli o mnie chodzi cera sie polepszyła:) Tylko humorek mi srednio po nich dopisuje no i oczywiście ciągły okres.

Gość aga:)
Witam.Dziewczyny Ja biorę te pigółki już od co najmniej pół roku,i naprawde jestem zadowolona chodz poczatki były dość uciązliwe ale co zrobiłam?postanowiłam miec wakacje od miesiączki i nie robiłam przerw co w efekcie ku mojemu zaskoczeniu nic podejzanego sie nie działo :)wiadoma sprawa ze kazda ma inaczej ale z mojej strony same pozytywy.Pozdrawiam:)

Gość Zdołowana20
Mówisz, że początki były uciążliwe, a mogłabyś coś więcej o tym powiedzieć?:) Byłabym wdzięczna bo dziś 16 dzień okresu... różowo nie jest:(

Gość ciekawusinskaaaa
czesc:) biore sylvie od kilku dni i jest nawet ok, tylko troszke plamienia mam. powiedzcie mi jaki jest przedzial czasowy przy regularnym przyjmowaniu? jezeli biore punkt godz 12 to +/- 1h i jeszcze jestem bezpieczna czy ile?

Gość sunbeam87
no i stosuje juz sylvi.. wziela 1 tabletke w 1 dniu okresu. Okres szybko sie skonczyl bylam w szoku,ale to dborze Jednak od momentu jak sie skonczyl zauwazylam na mojej bieliznie dziwna biala czasem zolta wydzieline, czytalam ze to moze uplawy? pochwa mnie nie boli,nie szczypie wiec to zadne zapalenie. Pomocy ktos tak mial po zmianie tabletek?

Gość ariel_
witam Was dziewczyny! dziś zażyłam pierwszą tabletkę Sylvie, jest to moja pierwsza antykoncepcja hormonalna. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, aczkolwiek nie ukrywam, że trochę się denerwuję ;) będę tu zaglądać, pozdrawiam!:)

Gość olea79
Będzei dobrze, mówi ci ( a raczej pisze) weteranka brania sylvie, Będzie już tego ponad 1,5 roku rewelacyjnej współpracy. Ja zażywam , ona wypuszcza te swoje substancje no i moge cieszyć się niczym nieskrępowanym seksem :-)

Gość sunbeam87
a tez macie inna wydzieline odkad zazywacie sylvie? moja sie chyba zmienila,wczesniej bralam novynnete i bylo ok,teraz ta wydzielina jest taka serkowa troche ;/

Gość fenicjanka1119
Pieczarka89 - jeżeli trądzik występuje na tle hormonalnym, a lekarz przed przepisaniem pigułek zlecił badanie poziomu hormonów i na tej podtsawie zapisał pigułki, to powinny one pomóc. jest to kwestia kilku miesięcy.

Gość fenicjanka1119
DO WSZYSTKICH PISZĄCYCH NA TYM FORUM: połowa Waszych problemów wcale by nie istniała gdybyście czytały ulotki leków, które przyjmujecie. większość niepokojących Was objawów jest zawarta w ulotce.

Gość sprężynka30
Ja owszem też biorę sylvie ale nigdy nie miałam niepokojących objawów - żadnych wydzielin, upławów, bóli brzucha. Czułał i czuję się dobrze i moge uprawiać niczym nieskrępowany seksik :-)

Gość afadro
Sunbeam87 Upławy mogą świadczyć o infekcji, ale nie muszą jeśli nie swędzi i nie pieczę Cię w okolicach intymnych to możesz być spokojna. Niekiedy kobiety sądzą, że upławami jest naturalny śluz szyjkowy (niekiedy mniej, niekiedy bardziej gęsty). W trakcie stosowania tabletek śluz się zagęszcza.

Gość kika9854
Czy któraś z Was miała kaszel jako skutek uboczny podczas brania sylvie 20?

Gość anulka93333
ja biore je od 6miesiecy, pierwsze miesiące brania byly super, schudłam, wszystko bylo ok, biorąc kolejne opakowanie(6) zaczęłam tyć a nic sie nie zmieniło ani w diecie ani w ruchu. Na dodatek 2dni temu nie wzięłam tabletki, całkiem ją ominęłam, biorę dalej normalnie, a dzisiaj w nocy dostałam krwawienia i to nie jest plamienie a jeszcze 4tabletki zostały do wzięcia, i teraz za bardzo nie wiem o co chodzi ;]

Gość Sylvie po raz setny
Dziewczyno, czy Ty w ogóle zastanowiłaś się trochę zanim napisałaś/ zadałaś swoje pytanie?? Że niby Sylvie powodują kaszel?? Ręce mi opadają. A moja odpowiedź brzmi: NIE, na 99,9% sylvie nie powodują kaszlu. Przeziębiłaś się, to idź do lekarza. Wkurza mnie to jak wszelkie zło zwalane jest na tabletki antykoncepcyjne: przeziębienie, kaszel, katar, kilka dodatkowych kilogramów czy inne.....

Gość aspirantka79
Kaszel po tabletkach? Maskra , co to ludzie nie wymyslą, ale z drugiej strony skoro moja teściowa straszy mnie dzieckiem bez głowy jak bede brać tabletki to i taki kaszel można sobie wymyślić :-) Nie wiem czy się śmiać czy płakać. No, ale masz rację najprościej jest zwalić wszelkie problemy na tabsy. Ja moje sylvie traktuję z szacunkiem i nie mam zamiaru obarczac ich własnymi problemami, a juz napweno nie katarkiem czy kaszelkie :-)

Gość kika9854
To wy się zastanówcie zanim coś napiszecie! Jakbyście przeczytały ulotkę to byśćie wiedziały, że jest tam napisane, że w przypadku nagłych ataków kaszlu bez wyraźnej przyczyny należy natychmiast odstawić tabletki!!! więc kaszel jest możliwy!!!

Gość kika9854
"Należy NATYCHMIAST przerwać przyjmowanie leku Sylvie 20, Sylvie 30 jeśli zauważy się możliwe objawy choroby zakrzepowej, takie jak: * silny ból i (lub) obrzęk jednej nogi * nagły silny ból w klatce piersiowej promieniujący do ramienia * nagle rozpoczynający się kaszel bez oczywistej przyczyny * nagła duszność * nietypowy, silny lub długotrwały ból głowy lub nasilenie migreny * zaburzenia widzenia * trudności w wyraźnym mówieniu * zawroty głowy * słabość lub drętwienie jednej połowy ciała * trudności w chodzeniu lub trzymaniu przedmiotów" to jest cytat z ulotki ze strony http://leki-informacje.pl/lek/ulotka/1203,sylvie.html. spójrzcie na punkt 3 zanim zaczniecie się wymądrzać niby wszystko wiedzące baby!! to mi ręce opadają jak czytam wasze opinie! Jak można nie wiedzieć o możliwych skutkach ubocznych tabletek które się stosuje?!

Gość Promykkk
Ja właśnie dzisiaj zaczynam brać Sylvie20, mam nadzieję ze wszystko będzie ok:) Pozdrawiam serdecznie!

Gość Zdołowana20
Szkoda że na tej waszej cudownej ulotce nie ma nic o 30 dniowym okresie który nadal trwa. Zaczynam sie poważnie zastanawiać czy te tabletki aby na pewno są dla mnie odpowiednie.

Zdołowana20 30 dni masz okres i nie byłaś z tym problemem u lekarza??!:| Może to tylko plamienia? Jeśli to okres, to natychmiast do ginekologa!

Gość Zdołowana20
W poniedziałek sie zapisuje. Historia wygląda tak że nie miałam o tym z kim pogadać więc powiedziałam o tym przyjaciółce która tez bierze tabletki. Oczywiście ona stwierdziła że to normalne i tez tak miała po pierwszym opakowaniu. Dla mnie to jednak przesada i dlatego o ginekologu sprawa przesądzona. Plamienia to nie są. Przy pierwszym dniu okresu i pierwszej tabletce okresu było tyci, tyci i tak przez tydzień. Nawet sie cieszyłam że prawie go nie ma. Ale teraz jest i to całkiem dużo. Teraz mam tydzien przerwy "na okres" ale nie będe z tym czekała by sprawdzić czy po tej przerwie sie skończy. Mam go już dość.

Gość tekturka30
W swoim 30 letnim życiu zyskałam juz niezłe doświadczenie z pigułkami antykoncepcyjnymi - były te droższe, i te tańsze, te które powodowały tycie i spadek libido, albo te po których włosy rosły mi nie tylko na głowie :-). I mogę powiedzieć z pełnym przekonaniem że sylvie które biore już od roku są rewelacyjne : i napewno nie w głowie mi szukanie jakiś innych :-)

Gość jbjb
Hej, mam pytanie. Biorę tabletki sylvie20, ostatnio pomyliłam się 2 razy i wzięłam jedną tabletkę o 16.25, a drugą o 19, gdzie miałam brać o 15. Kochałam się z moim chłopakiem, nie doszedł we mnie, nawet nie trawało to długo bo ok 7 minut, chciała bym zapytać, czy istniała by możliwosć zajscia w ciążę bo tabletki mogły by nie zadziałać?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować