Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalina19

czy 18 latce wypada kupic szminke i się nią malowac?/

Polecane posty

Gość michalina19

dla jasnosci ogolnie sie nie maluje;)ale tak sobie ubzduralałam z tą szminka i nie wiem czy to w ogole wypada;)

Gość kijowo
zartujesz sobie??? kobieto, jestes DOROSLA, do jakiej oazy chodzisz? :-O

Gość nie wypada tylko kupic
i schowac pod poduszke... kobieto z ksiezyca sie urwalas?:O

Gość michalina19
tak jestem dorosła..ale nie chce sie durnowato postarzyc... poprostu grzecznie pytam czy wypada 18 latce malowac szminką.. i nie uczęszczam do oazy..

Gość michalina19
hmmm chyba na początek to taki cielisty?w sensie podobny do koloru ust.. nie chce przesadzic..wiem ze moje pytanie troche durne..ale ja sie naprawde nie maluje..a zrobic z siebie szkaradną postac to nie sztuka;)

Gość o matko z corko
wypada?? czy - wypada??? dziecko, jakbys zapytala, czy wypada 18latce upic sie na umor z wlasnym wujkiem na weselu starszego brata, no to bym uznala, ze jestes normalna, bo to bylaby faktycznie kwestia dyskusyjna... ale szminka??? czy - wypada??? pewnie, ze wypada i lepiej nie pytaj nikogo w realu, bo wyjdziesz po prostu na skansen spoleczny:( mamy rok, kochanie, 2009, a nie 1929...

Gość michalina19
cóz :)wole pozostac skansenem..anizeli straszydłem:)kazdy ma wolny wybor:)a kto pyta nie bładzi:)pozdrawiam

ja mam 20 latek i ogólnie jak użyje podkładu i pudru to naprawdę jakieś święto. Ogólnie na co dzień używam czarnej kredki do oczu i czarnego tuszu. Mam jedną pomadkę i jeden cień do powiek. To tyle :)

Kup sobie Kobito ta szminke, pomaluj sie nia i sprawdz jak sie z nia czujesz:-) Kwestia przyzwyczajenia.

Gość helouuu
dbajcie o siebie kobiety bo serio zal to czytac.. podklad i szminka swietem dla was, a staniki i majtki nosicie? w sredniowieczu robily to tylko panny lekkich obyczajow ;d boki zrywac.. ;d czas teleportowac sie w 2009r. ;d helouu!

Gość ffffffffffffffffffffffh
michalina19 ja mam 26 lat i nie maluje szminka ust:) uzyawm roznych pomadek ochronych (one lekko nadaja kolor) oraz blyszczkow a w plynie w odcienich mojego naturalengo koloru ust czyli rozne odcienie rozu,malinowego, wyglada to fajnie bo sie tak blyszcza. mysle ze szminki to raczej dla starszych bab takie blyszczyki lorela lub mejbeja:) sa fejne

Gość do helouuu
jeśli dla ciebie kilogram tapety na twarzy jest nowoczesnością i standardem w dzisiejszych czasach, to krzyż na drogę :) właśnie fajnie, że są jeszcze dziewczyny które stawiają na naturalność. do autorki- postawiłaś złe pytanie.. bo w twoim wieku malowanie się to nie temat tabu ani nic złego. a jeśli nie chcesz siebie oszpecić czy postarzyć- nie przesadzaj z makijażem, wybierz coś co będzie ci pasować i bedziesz się dobrze czuła

Gość KARINKA24.
Ja lubię delikatny makijaz, nie używam pudru itd. Używam dobrego tuszu Max Factor i błyszczyków w naturalnych kolorach. Tobie też radze:-) Tona tapety wcale nie jest ładna.