Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Juz nie wiem jak zyc

Czy warto poczekac z ta decyzja?

Polecane posty

nie jestem rozpieszczona!!! i wez nie porownuj takich rzeczy bo ja nie dosta艂am zadnych kwiatow ani nic a nie bede sie zmienia艂a bo komus cos nie pasi a co bys powiedzia艂 fcc bo nie wiem czy k czy m jestes gdyby dziewczyna Cie wykorzysta艂a i kop艂a w dupe ??????? tez bys tak te potrzeby t艂umaczy艂???????????????? kazdy ma potrzeby seksualne i ja chce byc blisko ze ch艂opakiem ale z takim ktory powie te s艂owa" seks jest wazny ale nie jest wazniejszy od Ciebie" takiemu zaufam!!!!!!!!!!!!!!!! bo wiem ze nie bedzie ze mna dla seksu a widocznie ze wy jacys seksoholicy zeby tylko sie rypac a nie wazne czy sie kogos kocha czy nie wazne zeby jebac sie i reszta sie nie liczy jak tak to wezcie sie nawet z przechodniem zabawcie bo PO CO CZEKAC;] ja jebe ale zryte berety mam wrazenie ze same gowniaze tu pisza a nie dorosli madrzy ludzie .......Ja mam skonczone 21 lat i wiem co od zycia oczekuje ....gdybym mia艂a tak ulegac kazdemu to jak mi proponowano cpanie to co mia艂am sie zgodzic bo to jest na topie czy raczej pomyslec swoja g艂owa????? no odpowiedzcie?????????? ja nie jestem jak owca ze robie to co inni robia kazdy ma prawo kierowac swoim zyciem tak by niczego nie za艂owac BY nie poczuc sie UZYTYM jak zwyk艂a rzecz KUMACIE???

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oo w艂asnia tak
wiosenna rosa-> cytuje-Pami臋taj, 偶e zwi膮zek to tez sex, skoro kobieta nie ma ochoty na swojego "ch艂opaka" to znaczy, 偶e co艣 jest nie tak, 偶e go nie kocha, nie ufa mu - no chyba 偶e ma kilkana艣cie lat. po 3 miesiacach ma mu ufac? i oddac sie w zupelnosci? w jakim Ty swiecie zyjesz? To dziewczyna rozsadna, wcale nie zakopalysmy swojego libido. poprostu sa dla nas wazniejsze wartosci niz tylko sama fizycznosc z partnerem! kazdy jest inny. jedni uprawiaja sex dla zabawy, drudzy bo tak trzeba.. a jeszcze inni nie obbieraja tego jak zabawy..

Udost臋pnij ten post

wiosenna rosa po tym jak ch艂opacy traktuja dziewczyny to sie wszystkiego odechciwea jakby tak ktos o tobie mowi艂 o dobra by艂a zaliczy艂\em ja ciekawe jak bys sie poczu艂a????????? wiem ze sex jest potrzebny ale istnieje wtedy gdy wie sie ze komus bardzo zalezy i ze Cie nie kopnie w dupe jak sie puscisz z nim dotar艂o??????? ja potrafi艂abym to zrobic tylko wtedy gdy wiem ze mnie nie wykorzysta a mojemu nie ufa艂am i tyle w tym temacie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oo w艂asnia tak
tu wiek nie ma znaczenia... kazdy ma swoje zasady i powinien sie ich trzymac ..i nie wazne czy inni je popieraja czy nie.. cenie ludzi ktorzy maja wlasne zdanie i nie sa wplywowi... ja mam 19 lat i co z tego ? napiszecie ze jestem gowniara i nic nie wiem o zyciu ? hee... no to sobie piszcie..mam to gdzies bo i tak sie nie zmienie..nie bede sie upodabniac do wszystkich.. moje zasady to moje i nie zmienie ich chocby nie wiem co!

Udost臋pnij ten post

oo w艂asnia tak -> i dobrze zrobi艂am ze mu nie ufa艂am skoro sie mu czekanie znudzi艂o a po 3 miesiacach jeszcze takiego poprzestrzelanego spotykania sie mam sie juz oddac ch艂opakowi czy wyscie juz na 艂ep upadli totalnie???????? to tak jaby sie mia艂o kupic buty bo sa po przecenie i akurat ich potrzebuje NIC na si艂e !!! seks z mi艂osci a nie zeby kogos trzymac jak przydupasa przy sobie Dok艂adnie trzeba sie swoich zasad trzymac tylko Gnoje wykorzystujacy dziewczyne zeby sie zaspokoic beda nas potepia艂y a ch艂opak ktory zobaczy ze nie jest sie pierwsza lepsza doceni i z takim mozna zaczac uprawiac seks ..poza tym to ze sie ma libido nie oznacza zeby walic sie na prawo i na lewo bo ma sie poped nad wszystkim trzeba panowac a nie naj艂atwiej na 艂atwizne isc i gdakac jak inni gdacza po to by sie nie wyrozniac bleeeeeeeee

Udost臋pnij ten post

dodam ze ktos w wieku 30 lat moze nadal byc g艂upi jak baran a ktos w wieku 20 lat moze lepiej kierowac swoim zyciem ha......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Psycholo偶ka dy偶urna
No pewnie, 偶e warto poczeka膰. A do czego masz si臋 spieszy膰? Mam 27 lat, nowego ch艂opaka od 7 miesi臋cy, nie jestem dziewic膮, ale nie chc臋 z nim jeszcze sypia膰. On ma 30 lat i to rozumie, wr臋cz docenia i jako艣 mu sperma oczu nie zalewa;) my艣l臋, ze jest to dla niego "mi艂a odmiana" - po zwi膮zkach, kt贸re mia艂 wcze艣niej - szybkich i kr贸tkich. Sorry, ale je艣li tw贸j facet ma jakie艣 偶ale do ciebie, to jest chyba niedo艣wiadczony, prawdziwy facet zawsze si臋 bedzie czu艂 podkr臋cony takim wyzwaniem... Zalezy mi na tym, 偶eby nam by艂o dobrze razem, a b臋dzie dobrze dopiero, kiedy poczuj臋 na 100 %, 偶e go kocham i 偶e on mnie kocha, 偶e to dope艂nienie prawdziwej wi臋zi, a nie jakie艣 szybkie r偶ni臋cie "bo tak trzeba, bo to zdrowo" ;) zeby zbudowa膰 we dwoje co艣 trwa艂ego, trzeba czasu. Nie zamierzamy zaczyna膰 "budowy domu" od k艂adzenia terakoty na fundamenty;)

Udost臋pnij ten post

Po pieram w 100% wypowiedz Psycholo偶ka Dy偶urna!!!!!!!!! bardzo madra wypowiedz....jesli ch艂opak jest niezbyt doswiadczony to zalezy mu zeby tylko sobie ulzyc a watpie zeby wtedy mysla艂 o przyjemnosci u dziewczyny

Udost臋pnij ten post

wiesz autorko jasne ze zwiazek to nie tylko sex ale uwierz jest to wazna rzecz w nim zastanawia mnie ile masz lat i jakie doswiadczenia sexualne ja jeszcze rok temu majac 21 lat nie bedac w zadnym zwiazku mialam podobne podejscie do sexu... od roku mam faceta.jakis czas temu cos bylo nie tak jesli chodzi u mojego faceta w sferze sexunie chcial zbyt czesto i takie tam.nie jestem jakas nimfomanka czy kurewka ale sex z moim partnerem jest wspanialy i go uwielbiam wiec zaczynalam odczuwac jego braki czy brak jakiegos spontanu ktory byl wczesniej jak sie na szczescie okazalo bylo to przejsciowe i to ze zmeczenia.. ale sluchaj sex jest wazny to jednoczenie sie cial okazywanie czulosci ale tez zwykla biologia a raczej POPED SEXUALNY

Udost臋pnij ten post

12:45 oo w艂asnia tak tu wiek nie ma znaczenia... kazdy ma swoje zasady i powinien sie ich trzymac ..i nie wazne czy inni je popieraja czy nie.. cenie ludzi ktorzy maja wlasne zdanie i nie sa wplywowi... ja mam 19 lat i co z tego ? napiszecie ze jestem gowniara i nic nie wiem o zyciu ? hee... no to sobie piszcie..mam to gdzies bo i tak sie nie zmienie..nie bede sie upodabniac do wszystkich.. moje zasady to moje i nie zmienie ich chocby nie wiem co! po 3 miesiacach ma mu ufac? i oddac sie w zupelnosci? w jakim Ty swiecie zyjesz? To dziewczyna rozsadna, wcale nie zakopalysmy swojego libido. poprostu sa dla nas wazniejsze wartosci niz tylko sama fizycznosc z partnerem! kazdy jest inny. jedni uprawiaja sex dla zabawy, drudzy bo tak trzeba.. a jeszcze inni nie obbieraja tego jak zabawy .. a ile twoim zdaniem \"rozs膮dna\" dziewczyna potrzebuje czasu , by pozna膰 intencje b臋d膮cego z ni膮 m臋偶czyzny i m贸c mu ca艂kowicie zaufa膰 ?

Udost臋pnij ten post

a i przede wszystkim niky tu nie mowi ze masz z kazdym ktory bedzie chcial sie kochac bo innaczej odejdzie... w mojej wypowiedzi tylko chodzi ze normalna rzecza dla czlowieka jest poped sexualny...jesli wy razem tego jeszcze nie robiliscie to jest pojeb jak rzuci i wtedy okazuje sie ze dobrze ze do sexu nie doszlo ale jesli braki sa w sexie duze w powaznym zwiazku to duzo ludzi nie wytrzymuje o odchodzi...wystarczy poczytac na forum o mezatkach niedopieszczonych czy mezach gdzie sex jest raz na 2 miechy...

Udost臋pnij ten post

ja wiem ze sex jest wazna rzecza wy mylicie pojecia ja nie zamierzam zyc w celibacie jak znajde odpowiedniegoi ch艂opaka to napewno sie nie bede d艂ugo zastanawia艂a a teraz uciekam bo mam pare spraw do 艂atwienia mam nadzieje ze jeszcze podyskutuje

Udost臋pnij ten post

Zgadzam si臋 z autork膮...je艣li naciska na ciebie i ci膮gle si臋 domaga by艣 posz艂a z nim do 艂贸偶ka...to znajdz w szafie buciki z najwi臋kszym czubkiem i kopnij z ca艂ej si艂y...od ciebie tylko b臋dzie zale偶a艂o gdzie czy w d**臋 czy z przodu;d;d. Taki ch艂opak to 偶aden skarb. Chodzi mu o zaliczenie i nie ma w tym odrobiny mi艂o艣ci. Wracaj膮c d tej \'\'pani\'\' kt贸ra po 3 miesi膮cach ju偶 si臋 \'\'barowa艂a\'\'...to wsp贸艂czuj臋 jej....;) Ka偶da z nas wie kiedy jest ten moment i kiedy czuje si臋 na niego gotowa...nie wolno ulega膰 namowom i naciskom. Takie zachowanie ze strony faceta to czyste szczeniactwo. TYLE!

Udost臋pnij ten post

Bardzo dobrze Autorko, 偶e masz swoje zasady. Ja te偶 zawsze si臋 nimi w 偶yciu kierowa艂am, i dzi臋ki temu mog臋 spojrze膰 sobie w lustrze prosto w oczy z czystym sumieniem. I powiem Ci co艣 jeszcze - NORMALNY m臋偶czyzna b臋dzie Ci臋 za powa偶ne i dojrza艂e podej艣cie do szanowania si臋 nosi艂 Ci臋 na r臋kach. Tak jak m贸j M :-) A co do tematu - jak d艂ugo trzeba czeka膰??? - to jest to sprawa bardzo indywidualna, tak jak opisa艂a to jedna z moich przedm贸wczy艅. Je艣li, Autorko, poczujesz szybko, 偶e to TEN, 偶e mu ufasz, 偶e chcesz by膰 z Nim - i vice versa - nie b臋dziesz "odlicza艂a" dni. Wiem, co m贸wi臋, z w艂asnego do艣wiadczenia :-) Gdy pozna艂am M, od razu obydwoje poczuli艣my, 偶e to jest TO. Poczuli艣my, 偶e chcemy by膰 ze sob膮. I nie chcieli艣my czeka膰! Porwa艂 nas wir nami臋tno艣ci :-) kt贸ry trwa do dzisiaj, i chcemy, 偶eby trwa艂 tak...zawsze :-) Gdy mi艂o艣膰 i nami臋tno艣膰 id膮 z sob膮 w parze, to nie ma nic pi臋kniejszego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wypowiem sie jako facet
ktory nie traktuje kobiet jak seks-zabawki i dla ktorego nie wazne jest, zeby tylko "zaliczyc". Z seksem moge poczekac, ale na pewno nie zbyt dlugo. Nie chce okreslac konkretnie ile, ale ok. 6 miesiecy gora. A to dlatego, ze jesli kobieta po tych 6 miesiacach nadal nie jest pewna, to znaczy, ze nie jestem jej wymarzonym. Malo to jest przypadkow, ze dziewczyna nie chce isc z chlopakiem do lozka mimo, ze sa ze soba dlugo. Zwiazek sie konczy, ona znajduje nowego i oddaje mu sie po miesiacu? To jest wlasnie to, o czym mowie. Ten pierwszy nie dziala na nia tak, jak powinien. W przeciwienstwie do tego drugiego. Po co oboje maja sie meczyc? Nie wspomnie o przypadkach, gdzie dziewczyna najpierw "korzysta z zycia", chodzi z przystojnakami do lozka na pierwszej randce, a pozniej chce sie ustastkowac i udaje grzeczniutka i nie-latawice.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fioletowa_Iza-Belka
Zdecydowany plus dla autorki ze ma swoje zasady, a chlopak powinien to uszanowac... Jesli znajdzie odpowiedniego i bedzie ja kochal i pragnal to z pewnoscia to pierwsze bedzie silniejsze niz to drugie :)

Udost臋pnij ten post

bardziejtransparentna -> pisalam juz wczesniej. no ale powtorze specjalnie dla Ciebie- dlugosc trwania zwiazku nie jest wyznacznikiem kiedy pojsc do lozka! nie ma czegos takiego ze mija 3 miesiace oo to idziemy sie kochac, albo ..oo 3 randka to juz mozemy sie calowac ! te kwestie sa indywidualne.. to zalezy od nas samych i roznych okolicznosci, zasad,wartosci, ktore respektujemy.wiem jedno ze nic nie powinnismy robic wbrew sobie,jesli autorka nie ufala..nie czula wiezi zeby sie oddac nie zrobila tego i jak sie okazuje z perspektywy czasu byla to sluszna decyzja. czas nie jest tu zadnym wyznacznikiem, czasem jest sie z kims rok dwa i mozna sie rozczarowac..dlatego nie nalezy sugerowac sie ile jestesmy razem tylko czy jestesmy na tyle zzyci ze mozemy isc do lozka. a podstawa kwestia to stosunek do sexu. dla jednych to zabawa wiec robia to \"tu i teraz\" dla innych dopelnienie milosci. a jak widac z jego strony milosci nie bylo wiec odszedl szukac gdzie indziej atrakcji. bylam w zwiazku ok 7 miesiecy, chlopak chcial sie kochac po ok 2-3 miesiacach, powiedzialm nie.. i powiedizal ze ok, rozumie . dzis nie ejstesmy razem i to ja zerwalam z powodu zupelnie nie dotyxczacym sexu. jak widac sa przypadki dla ktorym sex to nie nr 1 w zwiazku:) .

Udost臋pnij ten post

\"po 3 miesiacach ma mu ufac? i oddac sie w zupelnosci? w jakim Ty swiecie zyjesz? To dziewczyna rozsadna\" \"dlugosc trwania zwiazku nie jest wyznacznikiem kiedy pojsc do lozka! \" - widocznie jest, wyra藕nie zasugerowa艂a艣, 偶e dziewczyna chc膮ca by膰 z m臋偶czyzn膮, kt贸rego zna kr贸tko jest nierozs膮dna

Udost臋pnij ten post

Zgodnie z tym, co przeczyta艂am na tym topicu, to jestem jak膮艣 nierozs膮dn膮 i naiwn膮 szmat膮, a m贸j ch艂opak zr臋cznym manipulatorem :O Jeste艣my razem od nieca艂ych dw贸ch miesi臋cy, a pierwszy nasz kontakt seksualny (cho膰 akurat nie sam stosunek) mia艂 miejsce po dw贸ch tygodniach bycia ze sob膮. Co ciekawe, m贸j ch艂opak nie nalega艂, nie szanta偶owa艂 mnie, 偶e mnie rzuci, je艣li tego nie zrobimy, itp. Zrobi艂am to z w艂asnej ch臋ci, olewaj膮c wszelkie schematy typu \"teraz mo偶emy sobie da膰 buzi i nic wi臋cej\". Po prostu wiem, 偶e to ten facet, 偶e zale偶y mi na nim, a jemu na mnie. Chcemy by膰 ze sob膮 na sta艂e, chcemy, 偶eby ta druga osoba czu艂a si臋 jak najlepiej, co dla mnie przynajmniej wi膮偶e si臋 z seksem. Te偶 mam 21 lat, by艂am do teraz dziewic膮, mia艂am swoje podobne zasady, kt贸re gdzie艣 znikn臋艂y w momencie, kiedy pojawi艂o si臋 silne uczucie. Seks sta艂 si臋 dla mnie naturaln膮 form膮 wyra偶ania czu艂o艣ci, spe艂nienia potrzeby blisko艣ci, uczucia a nawet troski o dobro mojego ch艂opaka. Wydaje mi si臋 w zwi膮zku z tym, 偶e czas potrzebny do podj臋cia decyzji zale偶y od tego, co si臋 do kogo艣 czuje. U nas wszystko potoczy艂o si臋 bardzo naturalnie, i jestem z tego powodu bardzo szcz臋艣liwa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oo w艂a艣nie tak
ja powtarzam jeszcze raz, zle zrozumialyscie... czas bycia nie jest wyznacznikiem.. sa zwiazki kiedy sex byl grany na 1 randce i te zwiazki nadal istnieja! to sprawa kazdego z nas kiedy zdecyduje sie na ten krok! ale jesli facet odchodzi bo nie bylo sexu to znaczy ze ta dzieczyna ma go zatrzymywac ? i oddac sie tylko po co zeby zostal? skoro odszedl to wiadomo o co mu chodzilo.. i tu nalezy zachowac twarz i sie szanowac! Ty poszlas do lozka z chlopakiem po 2 tyg - ok, to byla Twoja decyzja, zaufalas i sama czulas ze mozesz.. autorka nie zaufala i jak widac slusznie! kazdy z nas jest inny i trafia na innego partnera a to ma swoje konsekwencje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oo w艂asnie tak
kwestia zaufania tez jest indywidualna. jednak jestem za tym zeby byc ostrozna zwlaszcza w tych poczatkach znajomosci.. chyba ze znalo sie kogos jakis czas a potem zaczelo sie byc para... dalsze koleje zwiazki sa zazwyczaj bardzo podobe - mimowolnie angazujemy sie. wszystkim zycze trafnych wyborow i braku rozczarowan. Mi艂ego dnia!

Udost臋pnij ten post

to podam taki przyk艂ad banalny ale co tam moze dotrze do niektorych to co mysle.." Jakbyscie sie czuli gdybyscie byli np bogaci i mieli przyjaciela/ci贸艂k臋,kt贸ra chcia艂aby sie z Wami kolegowac tylko dlatego ze jestescie bogaci ????" cieszyli byscie sie z tego ze ktos jest interesowny i ze zalezu mu na jakiejs korzysci z przyjazni z Wami??? czy woleli byscie przyjaznic sie z kims kto was naprawde lubi???? to jest taka parabola ale w zupe艂nosci odnosi sie do zwiazku w ktorym by艂am a niesadzi艂am ze w艂asnie sie zapowiada sie na cos powaznego i dlatego nie podje艂am decyzji o wspo艂zyciu bo potem czu艂abym sie i zastanawia艂a czy nie zrobi艂am czegos wbrew sobie z korzyscia dla jednej ze stron chyba nikt nie chce byc z kims spowodu jakiejs korzysci czyli w tej kwesti tylko dla seksu bo jak sie jest juz razem to trzeba go uprawiac....czas nie jest wyznacznikiem i kazdy ch艂opak facet nie musi byc taki sam ale wiekszosc np uwaza ze jesli 艂atwiej i szybciej namowi laske na sex to potem okazuje sie 艁atwa jak mi na to odpowiecie ???juz nieraz s艂ysza艂am opowiesci pewnych'znajomych' jak sie nabijali ze dziewczyna da艂a dowod mi艂osci a oni pomysleli ze skoro tak 艂atwo posz艂o to i z inna tak pojdzie w tyum momencie laska traci szacunek dlatego ja chce Uwazac na innych ludzi bo poki im nie zaufam to nie wiem co tam komu w g艂owie gra a jesli ch艂opak okaze sie godny zaufania i pokaze ze kocha MNIE a nie to ze bedzie mog艂 uprawiac sex ze mna to napewno sie nie bede zastanawia艂a poki co nie chce poczuc sie wykorzystana lub byc z kims bo ktos liczy tylko na szybkie bara bara pozdro...........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariannnnnnnn
Niekt贸re dziewczyny z seksu robi膮 nie wiadomo jak膮 afer臋. Maj膮 zahamowania i kompleksy i st膮d unikanie seksu a przecie偶 to normalna rzecz.

Udost臋pnij ten post

Mariannnnnnnn -> no pewnie najlepiej do wszytskiego na lajcie podchodzi nie miec zasad to by艂a by juz totalna anarchia... najlepiej to byc w zwiazku i seksic sie na boku bo to tylko sex takie niby nic wez sie zastanow bo widac ze myslisz jak gowniarz

Udost臋pnij ten post

afera afera ale jak dziewczyna zajdzie w niechciana ciaze to juz wtedy Wy afere robicie ch艂optasie! dopoki nie zapylicie to jest cacy ale potem to juz inaczej gadacie HIPOKRYCI spod budki z piwem!!

Udost臋pnij ten post

hm ja ju偶 kiedy艣 si臋 wypowiada艂em na ten temat ale to dawno temu by艂o wi臋c mog臋 powt贸rzy膰. Warto - to tak w skr贸cie odpowiadaj膮c na pytanie. Dlaczego: Jestem zdania, 偶e zanim si臋 p贸jdzie z kim艣 do 艂贸偶ka to okres w kt贸rym ludzie musz膮 si臋 nauczy膰 kocha膰 siebie nawzajem, to jest okres 偶eby udoskonali膰 swoj膮 mi艂o艣膰, najbardziej jak si臋 da, tak po ludzku, 偶eby zrobi膰 wszystko, 偶eby ta druga strona by艂a szcz臋艣liwa, 偶ebym ja by艂 szcz臋艣liwy, 偶eby mi臋dzy lud藕mi dzia艂o si臋 jak najwi臋cej dobra. I wiecie co - seks jest najprostsz膮 z tych rzeczy. Nie trzeba by膰 wyedukowanym i po kursach 偶eby si臋 seksem zaj膮膰. Seks jest najprostszym w takim sensie, 偶e nie najg艂upszym, nie najbanalniejszym ale w takim znaczeniu, 偶e naj艂atwiejszym wyrazem mi艂o艣ci. O niego nie trzeba si臋 stara膰. Ludzie jak si臋 kochaj膮 to nie my艣l膮 nieustannie jak to teraz tu zrobi膰 偶eby si臋 dzia艂o. Oczywi艣cie mamy wyobra藕nie, ale nie chodzi o to, 偶e kto艣 kombinuje w og贸le jak zrobi膰 z tego najwi臋ksze dzie艂o 偶ycia. To si臋 po prostu dzieje. Bo si臋 kogo艣 kocha. Bo okazywanie czu艂o艣ci cia艂em jest strasznie proste. Tak ju偶 jeste艣my stworzeni. Dlatego mo偶na poczeka膰 z tym co doskonale umiemy co zrobimy naprawd臋 prosto. Bo to jest w nas. I nauczy膰 si臋 wszystkich innych rodzaj贸w mi艂o艣ci. To jest rzecz kt贸ra przychodzi sama, jest cudowna, nie trzeba sie jej nauczy膰. Rodzice kumpla mieszkaj膮 w dw贸ch r贸偶nych pokojach. Rozmawiaj膮, ze sob膮, nie to, 偶e nie. Ale mi臋dzy nimi nie ma czu艂o艣ci fizycznej. Oni, mam wra偶enie, 偶e si臋 nie nauczyli innych wyraz贸w mi艂o艣ci. Ich nic nie 艂膮czy. Bo to co ich 艂膮czy艂o, czyli seks, to ich musia艂o 艂膮czy膰, to si臋 sko艅czy艂o. Ich drogi si臋 rozesz艂y. I tego ju偶 nie ma. Kiedy zabrak艂o tego jednego spoiwa, kt贸rym by艂a czu艂o艣膰 fizyczna, podejrzewam, 偶e jej by艂o sporo bo widzia艂em mas臋 zdj臋膰 z okresu narzecze艅stwa, kiedy s膮 razem, kiedy si臋 przytulaj膮, kiedy si臋 dotykaj膮, no wida膰, 偶e s膮 bardzo blisko siebie, 偶e maj膮 du偶膮 艂atwo艣膰 blisko艣ci ze sob膮. W tej chwili tego nie ma. Dziej膮 si臋 te偶 dobre rzeczy,nie tak, 偶e to totalna katastrofa, ale to nie za dobrze. Nie maj膮 偶adnego innego poziomu bycia ze sob膮. Kiedy sko艅czy艂 si臋 ten najprostszy poziom nagle si臋 okazuje, 偶e nic mi臋dzy nimi nie ma. Dlatego okres poznawania si臋 to czas w kt贸rym my艣l臋, nale偶y zrobi膰 wszystkie inne poziomy. Bo tamten poziom to jest ot tak, \"raz, dwa, trzy\" i ju偶. Ten poziom to 偶aden problem. Niemal wszyscy gadaj膮, 偶e to jest wielka sztuka kochania i 偶e w og贸le to trzeba by膰 geniuszem 偶eby si臋 do tego zabra膰 i, 偶e tylko tym powinni艣my si臋 zajmowa膰 bo to trzeba rozwija膰 i cudowa膰 z tym. My艣l臋, 偶e to absurd. Jak kto艣 m贸wi, 偶e trzeba si臋 sprawdzi膰 przed byciem ze sob膮 bo \"co jak nie b臋dziemy dopasowani seksualnie\" to mnie si臋 艣mia膰 chce. To raczej znaczy, 偶e po prostu si臋 nie kocha tej dziewczyny/faceta zwyczajnie. Bo je艣li si臋 boisz, 偶e w najbli偶szej czu艂o艣ci fizycznej z ni膮/nim nie odnajdziesz z ni膮 szcz臋艣cia. Bo je艣li j膮 kochasz, to znajdziesz tak膮 drog臋 w jej/jego ciele, 偶e wam oczy na wierzch wyjd膮. No bo na tym polega blisko艣膰 i czu艂o艣膰. ok, teraz ju偶 wiecie dlaczego s膮dz臋, 偶e warto. dlatego autorko s膮dz臋, 偶e dobrze robisz.

Udost臋pnij ten post

autorko:) bardzo dobry przyklad z tym bogactwem! dokladnie ta sama zasada... ale sa pewnie osoby ktore i tak tego nie zczaja.. my wiemy swoje i niech tak zostanie!! pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

\"Seks jest naj艂atwiejszym wyrazem mi艂o艣ci. \" >>>>>> oo wlasnie tak - zgadzasz sie z tym twierdzeniem ? \"wszystkim zycze trafnych wyborow i braku rozczarowan. \" mnie akurat nie musisz, jestem bardziej rozs膮dna ni偶 wi臋kszo艣膰 tych panien \"z zasadami\", kt贸re cz臋sto narzucaj膮 je sobie dopiero wtedy, gdy zd膮偶膮 zrobi膰 co艣 g艂upiego. oo w艂a艣nie tak ja powtarzam jeszcze raz, zle zrozumialyscie... Bardzo dobrze zrozumia艂am, to ty jeste艣 niekonsekwentna w tym, co wypisujesz...nawet nie potrafisz si臋 do tego przyzna膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupup

Udost臋pnij ten post

Paul86-> bardzo podoba艂a mi sie Twoja wypowiedz jest jak najbardziej na temat Takie w艂asnie wypowiedzi sprawiaja ze zaczynam wierzyc ze kiedys nadejdzie ten czas ze pokocham i bede kochana za to jaka jestem i bliskosc fizyczna nie bedzie pod znakiem zapytania ze bedzie sie tego chciez ze bedzie sie ufac bezgranicznie ze druga osoba mnie nie zostawi bo mnie KOCHA:) superrr wypowiedz i dziekuje wszystkim ktorzy tak w艂asnie to odbieraja;)))) cieszy mnie to

Udost臋pnij ten post