Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bla bla bla

zespół suchego oka i soczewki

Polecane posty

Hello, od kilki miesiecy nosze Air Optixy, niestey okulistka stwierdziła u mnie zespol suchego oka.Raz jest lepiej raz gorzej...ale od kilku dni nawet kropelki nawilzajace nie pomagaja, zakrapianie nic nie daje.Oczy mnie bola, mam popekane naczynka, wygladam jak wampir :-(Z soczewek nie zrezygnuje, nie wyobrazam sobie chodzenia w okularach, zreszta nawet ich nie mam :-P Czy ktos pozbył sie raz na zawsze tego problemu?Czekam na wszelkie rady odnosnie suchego oka:-) Qrcze, to chyba moj pierwszy powazny temat na kaffe;-):-P

Gość mi okulista na
zespół suchego oka zalecił codzienne wieczorne okłady - nasączyć wacik ciepła wodą i trzymać na powiece. Nie żadne herbatki świetliki, rumianki - sama woda, ale ciepła. To ponoć pomaga w rozprowdzeniu tej mazi nawilżającej oko i w udrożnieniu gruczołów ją wydzielających. Raz jest lepiej raz gorzej.

Gość przede wszystkim kropelki
najlepiej o gestej zelowej konsystencji dbac o to zeby oczy nie byly przemeczone, wysypiac sie no i niestety nalezy jak najrzadziej nosic soczewki-ja aktualnie nosze soczewki kiedy wychodze z domu, w domu, poniewaz moge sobie pozwolic na mniej panoramiczne widzenie nosze okulary aha i polecam soczewski acuve oasis

Gość ale kanał
hooop!