Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LiFiii

Kaszel alergiczny u malutkiego dziecka. TESTY ??????????????

Polecane posty

Syn 8,5 miesiaca. Wizyta u alergologa za 2tygodnie! Co alergolog zrobi z takim dzieckiem? Na testy chyba jest za młody co ?? Jest szansa, że alergolog trafnie określi skąd ten kaszel ???

Gość Kasia2327
Hej,na testy za wcześnie,robią dopiero u 3 latków,w szczególnych wypadkach trochę wcześniej,mój synek miał testy jak miał 2,5. No chyba,że zrobisz z krwi,ale są podobno drogie. Pozdrawiam.:)

moj mial w wieku 1,5 roku testy z krwi na nfz slyszalam ze sa bardzo drogie, bylam juz sklonna za nie zaplacic i kiedy wkoncu zaproponowalam testy i zapytalam sie co o nich sadzi pediatra sama wypisala mi skierowanie :) okazalo sie ze maly jest silnie uczulony na kakao - to byl strzal w 10tke

To po co idziemy do tego alergologa?? Będzie się bawił w jasnowidza czy co ?? Nawet nie usłyszy tego kaszlu, bo ma to miejsce 2, 3 razy dziennie, a czasem wcale. Wysypki zadnej nie ma i nie ma nic co alergolog mógłby zobaczyć gołym okiem :( :o:o:o

mam 33 lata od urodzenia borykam się z atopowym zapaleniem skóry i od kilku lat z astmą wiec trochę się już na tym znam :) niestety czy w pokoju dziecka są zasłony, dywan, jaka pościel, kwiaty??? i kiedy najczęściej kaszle tz w jakich porach dnia?

alergiczny kaszel jest inny niż zwykły ale ważne jest aby znaleźć dobrego alergologa, ja mam alergologa od 12 lat i jestem jej bardzo wierna :)

Różnie z tym kaszlem. Czasem rano, czasem pod wieczór. Nigdy na dworzu. Kaszel wystąpił dziś w sklepie Rossmann gdzie jakaś stara baba psikała lakierem do włosów aby sprawdzić czy mocny. Wtedy zaczął kaszleć. W pokoju dziecka jest dywan, żadnych zasłon i kwiatów. Kurz ścieram 2razy dziennie. Syn nie ma żadnych objawów poza tym czasami występującym POJEDYŃCZYM KASZLNIĘCIEM !!

nie napisalam ze moj syn ma kaszel :) moj syn mial miesieczna biegunke, leczana na rozne sposoby bez rezultatu :-/ dopiero te testy z krwi wykazaly ze uczulony jest na kakao po jego eliminacji wszystko wrocilo do normy moj syn ma takze miesiac w roku ze kaszle non-stop podaje mu zyrtec i jest poprawa poza tym moj maz wczesniak, w dziecinstwie byl okropnym alergikiem wiec u nas bylo prawdopodobienstwo ze syn tez moze odziedziczyc po nim na szczescie oprocz tego kaszlu jeden miesiac w roku wszystko jest ok

Jak go kładę na kocyku, na brzuszku to czasem kaszlnie :( ale na tym mam go kłaść? Na kafelkach ;/

lifii sprawdzalas nawilzenie w pokoju? pokoj jest dobrze nawilzony? u nas bylo podobnie po wejsciu do sklepu, maly dostawal ataku kaszlu az na wymioty :-/

mam nawilżacz i duzo wietrze. Zapomnaiałam napisać, ze mały też charczy. Np. dziś po tej akcji w rossmanie, dawno juz nie charczał. Niewiadomo skąd te charczenie, trudno określić

z nawilżaczami różnie bywa (roztocza lubią wilgoć), lepiej zainwestować w oczyszczacz powietrza. dywan jeśli jest z wełny to powinnaś go wynieść, pościel nie może być z pierza no i ważne w czym jest to wszystko prane. co do zyrtecu to ja go nie lubię wolę claritinę i nie chce sie po niej spać

dziewczyny ale małe dzieci często kichają i pokasłują też od tak sobie-to nie musi oznaczać od razu alergii. To, że dziecko kaszle w rossmanie jak ktoś lakier rozpylił-to akurat nie świadczy o alergii-sama bym kasłała. Mam synka który jest uczulony na roztocza i kurz-zanim zrobiłam mu testy skórne kojarzę, że jak miał kontakt gdzie były u kogoś np. dywany, zasłony czy starocie-od razu zaczynało się od kataru-potem suchy duszący kaszel jak się kładł i następnie duszność.