Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lala222

Pomocy ! Krwawie po pigułkach

Polecane posty

Gość lala222

Potrzebuje Waszej pomocy 2 tygodnie temu w sobotę zaczęłam brać pigułki yassmienelle okres zazwyczaj twa u mnie 7 dni . Po 7 dniach ciągle wychodził mi brązowy śluz. Ostatnią tabletkę wzięłam w czwartek i dziś miałam krwawienie . Czy to jest normalne .? Fakt jestem w okresie dojrzewania bo mam 16 lat i jeszcze ten ginekolog który mi to przepisywał nawet mnie nie zbadał uważam że postąpiłam nieodpowiedzialnie ale nie liczyłam się z konsekwencjami .

Gość powiem ci tyle
ale krwawisz czy plamisz? plamienia sa normalne przy pierwszych pigulkach

Gość lala222
najpierw plamiłam a jak teraz odstawiłam to dziś tak jakby dostałam okres, ale to przecież nie możliwe może to spadek hormonu ?

Gość powiem ci tyle
jak dlugo bralas pigulki zanim wzielas ostatnia?

Gość lala222
13 dni .

Gość lala222
błagam pomóżcie mi co mam robić...

Gość kjfhiaehrighaigygf
dziewczyno weź naucz się czytać i przeczytaj ulotkę a później stękaj. tak krwawic możesz nawet do 3 miesięcy!!!!!!!! ja krwawiłam równo przez 2 miesiące, dzień w dzień więc to nic nadzwyczajnego

Gość lala222
tylko o odstawieniu nic nie ma że krwawisz...

Gość dakota-dakota
Branie tabletek w Twoim wieku, kiedy Twój organizm jeszcze się rozwija i reguluje, jest nieodpowiedzialne, a już skrajnie nieodpowiedzialne w przypadku, gdy lekarz Cię dokładnie nie zbadał. Tabletki zażywane w tak młodym wieku, bez odpowiednich kompletnych badań, mogą narobić wielkie szkody w organizmie, łącznie z całkowitym rozregulowaniem gospodarki hormonalnej i bezpłodnością... Tabletki hormonalne są zapisywane tak młodym dziewczynom głównie z powodu problemów zdrowotnych, a nie ot tak. Szkoda, że dopiero teraz zdajesz sobie sprawę, że takie postępowanie nie jest dobre. Co do krwawienia i plamienia - może ono występować nawet przez trzy pierwsze miesiące zażywania tabletek, ponieważ organizm musi się przyzwyczaić do hormonów podawanych z zewnątrz. Jeśli krwawienia są obfite i długotrwałe, potrzeba zgłosić się do lekarza, bo oznacza to problemy w organizmie lub źle dobrane tabletki. Brałaś tabletki przez 13 dni, więc możliwe, że dawka hormonu była już odpowiednio wysoka, żeby spadek hormonu wywołał normalne krwawienie, przypominające miesiączkę... Zachowujesz się bardzo nieodpowiedzialnie! Znajdź dobrego lekarza, niech zrobi komplet badan (trochę to potrwa i możliwe, że będzie Cię trochę kosztować, ale na zdrowiu się nie oszczędza). I najważniejsze CZYTAJ ULOTKĘ PRZED WZIĘCIEM DANEGO LEKU ORAZ ZAGLĄDAJ DO NIEJ ZAWSZE, GDY MASZ WĄTPLIWOŚCI! Ulotka jest podstawowym źródłem informacji, jeśli ona zawiedzie, pytaj swojego lekarza.

Gość anka 156
dziewczyno powinnas przeczytac ulotke i wiedziec ze przez pierwsze miesiace mozesz miec takie plamienia! hormony to nie cukierki!!!!!

Gość anka 156
i ze te plamienia to nic zlego i nie powinnas przerwac na 13 tabletcce! kurcze czytajcie ulotki one nie sa dla ozdoby!

Gość lala222
myślę że właśnie ten spadek hormonu tak wywołał bo żadnych innych objawów naszczęście nie mam a ulotkę przeczytałam od a do zet . A długo takie krwawienie bedzie po przestaniu brac tego badziewia.? Piersi mi się powiększyły i nabrzmiały , ale już wróciły do normalnego rozmiaru .

Gość lala222
myślałam czy dokończyć ten blister czy przerwać a pisało na ulotce że można przestać kiedy się tylko chce . Gdyby było coś na temat krwawieniu po odstawieniu nie pisałabym tu .

Gość anka 156
jak twierdzisz ze przeczytalas ulotke to piowinnas wiedziec tez ze takie plamienia, bole piersi to skutek uboczny ktory moze i powienien minac! organizm musi sie orzyzwyczaic do hormonow! a Ty przerwalas w trakcie narobilas sobie klopotow i tyle a skutki z przerwania opakowania naewpno beda

Gość anka 156
w ulotce masz napisane zeby przerwac kazdego dnia?? dziwne ja srtosuje yasminelle i nie cnic takiego nie pisze

Gość lala222
Przerwanie stosowania yasminelle . Można przerwać stosowanie Yasminelle, kiedy tylko sie chce . Jezeli nie chce sie zajsc w ciaze, nalezy poradezic sie lekarza co do innych skutecznych metod kontroli urodzin.

Gość anka 156
podaj mi str ulotki gdzie tio wyczytala

Gość lala222
38

Gość anka 156
mi gin mowil cos innego!

Gość anka 156
ale i tak uwazam ze za szybko odstawilas tabsy bo organizm musi sie orzystosowac do hormonow

Gość Natka1985
Jeśli coś jest nie tak to można a nawet należy przerwać branie tabletek W KAŻDYM MOMENCIE i zgłosić się do lekarza. A tak w ogóle branie tabletek antykoncepcyjnych w tym wieku???!!!

Gość anka 156
msz racje ale ona miala plamienia ktore sa rzecza normalna przy 1 opakowniu!!!!

Gość lala222
ostro ;O . Chyba wybiore się do innego gin . Który mi zrobi badania wszystkiego .

Gość anka 156
zreszta w wieku 16 lat sie jeszcze dojrzewa i nie sadze ze branie hormonow dziala dobrze w tym wieku!

Gość Natka1985
Jasne, że tak!!! W wieku dojrzewania organizm szleje z powodu hormonów a branie anty jeszcze to potęguje. Proponuje byś się wstrzymała z ich braniem bynajmniej na 2 lata. Ja nie miałam żadnych plamień ani krwawień, ale miałam wtedy prawie 20 lat.

Gość lala222
Obiecuję Wam że już nigdy nie wezmę tego , wybiorę sie do lekarza mimo że wydam od groma kasy na leczenie ale cfhce być znów beztroską nastolatką .

Gość Natka1985
Mądra dziewczyna! :)

Gość lala222
A może to tylko przejściowe bo ten hormon się obniża i portfel nie ucierpi aż tak mocno nie ucierpi na tym ; d .?

Gość lala222
odświeżam