Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hotfile.info

Seks małolatów

Polecane posty

Zapytam wprost: Co sądzicie o... seksie gówniarzy lat 15-17? Moim zdaniem nie ma odpowiedzialnych 16 latek ani 16 latków - to są wciąż duże, pędzone hormonami dzieci. Seks w tym wieku to wielka paranoja taka sama jak chodzenie w szpilkach i makijażu czy wmawianie sobie, że ma się piękne mięśnie i tors... Mnie się to kojarzy automatycznie z dziećmi lat 5 chodzącymi w butach mamy / taty, \"golących się\" przed lustrem z tatą lub \"malujących\" szminką z mamą. Seks małolatów to jeszcze jedno zachowanie typu picie alkoholu bądź palenie papierosów które ma za zadanie pokazać jak \"dorosłe\" są \"już\" te dzieci i \"niezależne\". Zastanawiam się kiedy właściwie zaczęła się, od czego i dlaczego cała ta rewolucja bo w czasach gdy ja miałem 15-16 lat to naprawdę było nie do pomyślenia żeby kochać się w tak młodym wieku i udawać wielkich dorosłych. Można sobie było pooglądać świerszczyki i pozabawiać ze sobą, ale SEKS? Nie zdziwię się, jeśli są to jakieś celowe działania mające na celu obniżenie poziomu moralności wśród młodzieży. Jak tak dalej pójdzie to powszechne stanie się tracenie dziewictwa w wieku lat 12. I co Wy na to?

Gość Za chwilkę zlecą się
tu te wszystkie gorące 16 latki, które JUŻ uprawiają seks i jak nie zaczną przekonywać jakieto są odpowiedzialne i dorosłe. To żenujące, jak można okłamywać siebie? Zgadzam się z tym co napisałaś.

Ja sie całkowicie nie zgadzam. Nie mam już naście lat-bo znając życie pytanie o wiek by padło. Nie jednak osoba która ma 16 lat lepiej patrzy na świat niż 30 latek. Uważam że jeśli robią to z głową(z zabezpieczeniem) to lepsze to od palenia papierosów. Czyżby ktoś jakieś kompleksu próbował leczyc ?

Czekam na nie i chętnie poczytam ich argumenty. Zaznaczam, że ja w żadnym wypadku nie przekreślam "małolatów" bo wszyscy nimi byliśmy - kocham młodzież - ludzie inteligentni, mający już sporą wiedzę, itd. Ale SEKS w ich wieku to po prostu porażka moim zdaniem - nie uwierzę, że są to odpowiedzialni partnerzy umiejący po pierwsze zachować odpowiedni dystans do tego co robią, po drugie czerpać naprawdę wielką przyjemność z tych działań (tylko tak im się zdaje), po trzecie wziąć odpowiedzialność za ew. wpadkę i wychować spłodzone dziecko. I już sam nie wiem czy gorsze są dziewczyny czy chłopaki. Niby łebki napalone w tym wieku i dochodzą w minutę, ale też dziewczyny często zachowują się tak prowokacyjnie, że przypominają normalne dziwki i jeszcze z 10-15 lat temu tak należałoby nazwać większość tych "lasencji" włóczących się po ulicach z gołymi dupami i cyckami, wymalowanych i uczesanych koszmarnie tudzież operujących wulgarnym językiem. Czy to ze mną coś nie tak czy jednak mam rację?

Gość kiedyś myslałam
takie mamy czasy ze jeden drugiemu chce imponowac czymś skoro ona uprawia sex czemu ja mam tego nie robic!nie wiem ie moja sprawa ale jak ja mialam 15-16 lat o sexie anwet nie myslałam były inne czasu inna młodziez wiele z nich nie zdaje sobie sprawy w ogóle co robi i nie jest wstanie poniesc za to konsekwencji ale uwazam ze po częsci to wina rodziców nie mowie ze wszystkich ale z drugiej strony udaja w domu świętycha p wyjsciu an dwór zmieniają sie o 180 stopni!ale czasy sie zmieniają ludzie tez zaraz bedzie rzecza normalna ze 16 latka ma dziecko nikt nie będzie sie temu dziwił!

Gość kiedyś myslałam
a jezeli chodzi o ubiór to jest masakra same tym ybraniem prowokuja a pzoniej sie dziwią :o ok zgodze se ze kazda dziewczyna chce ładnie wyglądac i byc atrakcyjną dla siebie i dla innych osob ale czasem to mija sie z celem i działa troszkę odwrotnie...

Gość usteczkamni
hmmmmmmmmm miałam 17 lat,chyba nie powinnam sie wypowiadać .Choć mam teraz prawie 40

Ja mam szesnaście lat (w lipcu będzie siedemnaście) i czuję wstyd za moich rówieśników. Nie jestem jakaś zacofana, nie wychowywałam się w klasztorze, bo za chwilę mogą tutaj paść takie odpowiedzi - jestem towarzyska, otwarta i z poczuciem humoru - ale seks moich koleżanek i kolegów uważam za paranoję. W ogóle patrzę inaczej na świat. Nie miałam nigdy chłopaka - bo chcę stworzyć poważny związek, a tego nie da się zrobić z kolegą w wieku 16 lat. Kumple o seksie mówią \"jebłem ją wczoraj, przeleciałem ją dzisiaj, strzeliła mi loda przedwczoraj\", zero uczuć, emocji - nie toleruję tego. W pewnej rozmowie, w której uczestniczyłam, moja koleżanka odpowiedziała na pytanie, co zrobi, gdy zajdzie w ciążę - pójdzie na skrobankę, bądź wywoła poronienie. Takie jest myślenie młodych osób, nie mówię, że wszystkich - ja tak mam w szkole. Moja koleżanka chodzi na dyskoteki, narąbie się jednym piwem i idzie z każdym do kibla - wszyscy o tym wiedzą. I co z tego ma? W przyszłości będzie się kryć przed mężem z tym, co robiła, bo to jednak puszczalstwo. I wypraszam sobie komentarze, że jestem sztywna i pewnie pójdę do klasztoru - jestem normalną nastolatką, która lubi chodzić po sklepach i spędzać czas ze znajomymi. Po prostu mam swoje spojrzenie na świat i własne myślenie, więc odpowiedzialnie kieruję swoim życiem. Boję się, co może być w czasach, gdy będę miała własne dzieci.

Gość smiechu waaarte
Jak słyszę tekst, że niejedna 16 latka jest bardziej odpowiedzialna i madrzejsza od 30-stki, to chce mi się smiać. No, ale jak nie ma się innych argumentów, to można i tak.

smiechu waarte - niejedna nastka jest mądrzejsza. Słyszy się nie raz, nie dwa, jak jakaś studentka, bądź 30-letnia, dojrzała już kobieta szuka sobie sponsora, bądź idzie nieodpowiedzialnie z nowo poznanym facetem do łóżka. Takie przygody są dobre w książkach, nie w życiu realnym - w książce nie napiszą ci, że łapiesz choróbsko ;).

Gość smiechu waaarte
Nastolatki też mają sponsorów. Chodzą po galeriach, centrach handlowych i naciągają frajerów. Więc gdzie tu odpowiedzialność? Wystarczy wejsc na jakikolwiek portal internetowy i zobaczyć, te male wyuzdane dzieci... te pozy, te ciuchy... To szok. Nie wiem czy rodzice w ogole widzą, że w domach rosną im małe puszczalskie. Poza tym skoro już uprawiam seks w wieku 16 lat, to oczywiście zdaję sobie sprawę, że żadna antykoncepcja nie daje mi 100% pewności. W razie wpadki co takie dziecko (piszę to celowo, ponieważ 16 latka dla mnie nie jest jeszcze kobietą. W tym wieku ciało młodej dziewczynki jeszcze się rozwija), zapewni swojemu dziecku? Obciąży rodziców, no bo kogo?

Gość smiechu waaarte
I właśnie dla takich mądrych i ODPOWIEDZIALNYCH kobiet, powstala strona womenonweb... aby w spokoju i ciszy mogly sobie usowac kolejne ciaze, a potem dalej gzic sie po kontach i ubikacjach dyskotekowych. A w razie wpadki - kupia sobie tabletki i po sprawie. W koncu są takie ODPOWIEDZIALNE i ZARADNE :o

Zatem wrzućmy wszystkich do jednego worka - bo tak, jak szesnastolatka może puszczać się na tylnym siedzeniu, tak samo może zrobić to "odpowiedzialna" trzydziestolatka. Na portalu można spotkać wyuzdaną 15-latkę, która wypina do obiektywu swój - jej zdaniem - piękny tyłeczek, a tak samo może zrobić to dorosła kobieta. Ale chcę zauważyć, że nie każda - są odpowiedzialne trzydziestolatki (i to większość), pracujące matki - są też odpowiedzialne szesnastolatki, które myślą o swojej przyszłości i mają jakieś marzenia. Do takich dzieci nalezę także ja, mam marzenia, chcę iść na studia i nie seks, czy wyuzdane fotki mi w głowie - i myślę, że tak jest ze wszystkim. Jeden będzie trzeźwo patrzył na tak poważne sprawy, a drugi nie. Co do ciąży - nie każdy rodzic pomaga dziecku, niejedna nastoletnia matka kończy na bruku.

Gość smiechu waaarte
Ano kończy... i obwiniać może tylko siebie. Trzeba było myśleć wcześniej. Główką. Wbrew pozorą nie jest to trudne. 30 latka zazwyczaj ma ustabilizowane życie, pracę, dom... więc jeśli jest wpadka, to ma możliwości, aby wychować to dziecko. Natomiast co taka dziewczynka 16 letnia może mu zaoferować?

Oprócz miłości, o ile maluszka pokocha, co się rzadko zdarza - nic. Tutaj się zgadzam, ale gadki, rozmowy, przestrogi nic tutaj nie dadzą. Lekarze, którzy wykonują skrobanki w ciągu dalszym będą zarabiać, a w szpitalach i domach dziecka, czy nawet na ŚMIETNIKACH będzie przybywało wiele niechcianych dzieci. Smutne to, ale prawdziwe.

Gość smiechu waaarte
No właśnie... miłością jednak dziecka nie nakarmi. Oczywiście nasza gadka i ostrzeżenia, to jak grochem o ścianę. No cóż, takie życie. Dzieciaki myślą, że pozjadały rozumy. A potem jest płacz, bo co to będzie... Trochę rozumu...

Gość kiedyś myslałam
wydaje mi sie ,ze to działa tak a jak raz mi sie udało to pewnie drugi trzeci i kolejny tez mowie o sexie i ciązy!ale kazda małolata która uprawia sex an pewno nie msyli ze co będzie jak zajdę!fakt jest jeden zero szacunku mają dziewczyny czy chłopcy dla samych siebie!

Gość do ksiazek a nie do lozka
j.w.

Gość seks małolatów
Seks małolatów jest jak jazda na rowerze bez trzymanki - jednym się udaje i wzbudzają uznanie i podziw, a reszta spada za najbliższym zakrętem i przez resztę życia wylizuje z dotkliwych ran.

ja tam uprawiałam sex w tym wieku z moim mężem :) obecnym jakos to nie zaszkodziło a w ciąże zaszłam 2 lata po ślubie nie wiem co to wpadka a moja własna matka zaliczyła na 40 lecie :P i kto tu jest odpowiedzialny hehe

Gość niee
Nie rozumiem nadal po co ktos zaklada takie tematy. Nie masz znajomych z ktorymi mozesz na ten temat porozmawiac? Po co od razu nowy temat, prowokacja i tworzenie stereotypow. Oczywiscie w dzisiejszych czasach nastolatki maja cos niepokolei poukladane i nie wiem jaka tego jest przyczyna, bo ja bylam nastolatka 10 lat temu ale bylam normalna w porownaniu z tym co sie dzieje teraz..I takie rowniez byly moje kolezanki i koledzy-normalne. I w tej swojej normalnosci rowniez uprawialismy seks w wieku lat nastu ale nie obnosilismy sie z tym, kazdy zachowal to dla siebie, co najwyzej sie przyjaciolce tajemnice powierzylo, i przede wszystkim nie z kazdym dla zabawy czy nie daj boze sponsora dla kasy szukac, tylko z kims kogo sie kochalo i wierzylo we wspozlna przyszlosc...Oczywiscie nie kazdy taki zwiazek przetrwal jak to w zyciu bywa. Ja zaczelam w wieku 15 lat i nie zaluje. W ciaze nie zaszlam bo stosowalam od poczatku pigulki+prezerwatywy i chodzilam regularnie do lekarza sie przebadac. Wiec jesli ktos mi mowi ze nie istnieja rozsadne nastolatki to powiem NIE-ja wierze ze tacy\takie rowniez istnieja,nawet w dzisiejszych czasach. A na tych pozostalych i tak nic nie poradzisz, niech sie ich rodzice martwia, wiec po co sobie jezyk strzepic i klawiature niszczyc :)

Gość ja tez nie rozumiem
Czemu ktos ma problem z tym ze ktos zaklada takie tematy... pol strony napisales(as) dokladnie o niczym.

przypominam tylko ze kiedys brano sluby w wieku 16-18 lat wiec rowniez normalny byl sex w tym wieku po slubie

Gość pani wellman pani juz powdziek
ujemy!! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !