Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaSobieDziewczyna21

tabletki anty

Polecane posty

witajcie dziewczyny. Mam zamiar brać tabletki. Słyszalam że Rigevidon są dobre i kosztują niewiele 7 zł ;) są jeszcze Stediril za 3 zł i jeszcze jaieś na M(nie pamietam nazwy) za 8-12 zł. Chciałabym sie zapytać czy one są skuteczne i chronia przed ciaza jak te za 40 zł? Nie stac mnie na takie drogie dlaczego wolałabym miec tansze, cos z tych co wymieniłam. Dziewczyny które stosują takie tabletki czy wy uzywacie jeszcze jakichkolwiek zabezpieczen czy tylko te tabletki ;)? Boje sie ze te tansze nie ochronia mnie przed nieplanowaną ciąża? prosze piszcie wszystko co wiecie!

Gość upupupupupupupupupupupupup

Gość anka 156
dlaczego sadzisz ze tansze nie chronia?? wszystkie tabletki anty dzialaja tak samo tyle tylko ze maja rozne dwaki hormoniow

bo sa rozne ceny :P i mi sie tak wydaje ze te tansze musza byc gorsze ;] ale jeśli mowiesz ze wszystkie sa takie same tylko roznia sie dawka hormonow to ok ;) biorąc tabletki nie musze zadnego innego zabezpieczenia stosowac?

Gość anka 156
wszystkie dzialaj tak samo maja rozn\a dwke hormonow i te z wieksza moga byc dla Ciebie za silna, a te zmniejsza moga miec za ,ala dawke ale pamoetaj ze w kazdym tym przypadku chronia Cie przed nieplanowana ciaza warunek jeden musisz trzymac sie ulotki!

Gość anka 156
po to sie trujesz tymi hormonami aby cieszyc sie z seksu bez innego zabezpieczenia, jak stosujesz sie do ulotki to nie zajdziesz ale uwazaj na biegunki, wymioty i na przyjmowanie innych lekow bo to moze zmniejszyc dzialanie tabsow

wiem wiem ;) ale doswiadcz mnie jeszcze w tym, wiem tyle 1 dnia cyklu bierze sie pierwsza tabletke i przez kolejne 21 dni trzeba brac o tej samej godzinie. Co sie stanie jak wezme o kilka godzin przed czy poźniej? biore przez 21 dni te tabletki a potem czekam na okres :P albo sie spoźnia albo nie ;) i ktorewgo dnia mam znow zaczac brac tabletki? 7 czy 8 dzien? i nawet jesli bede miec okres w tych dniach to mam wziasc tabletke prawda? ;))

Gość anka 156
tabletki powinnas brac o stalej porze ,nie mozesz przekroczyc 12 godzin ale ja staram sie przyjmpowac o tej samej i rano bo w razie zapomnienia mam na to caly dzien! a jezeli np ost tabletke przyjmiesz w niedziele to w natsepny poniedzialek zaczynasz kolejne opakowanie nawet jak krwawienie jeszcze trwa, przerwe 7 dniowa mozesz sobie skrocic ale NIGDY wydluzac!!! pamietaj

Gość anka 156
a o te 12 godzin chodzi ze jak masz stala pore np 10 to nie mozesz przyjac tabletki pozniej niz 12 od stalej pory i polecam jednak przyjnmowac o stalej godzinie

przerwa 7 dniowa ;) dobrze zapamietam ;) bardzo ci dziekuje ;***

dobrze bede ;)) i co miesiac do gina musze chodzic po recepte tak? czy wystarczy ze 1 raz pojde po recepte a potem w aptece sprzedaja mi jesli pokaze opakowanie? bo boje sie ze moge sie nie wyrobic w ciagu tych 21 dni na nastepna wizyte... chodze do NFZ

Gość anka 156
spoko tylko pamietaj o p[rzyjeciu tabletki na 8 dzien !! bo to wazne bo jak przyjmiesz 9 to duze prawdopodobienstwo ze odblokuje sie owulacja

tak bede pamietac ;)) zapisze sobie ;d albo zrobie sobie przypomnienie w telefonie ;)

Gość anka 156
musisz miec za kazdym razem recepte mi gin wystawia na 3 opakownia i w aptece robia mi odpisy zebym wszystkich nie wykupywala naraz! ale nie kazda apteka tak robi

dziewczyny, a czy tak samo jest u każdej kobiety? czy to zależy od cyklu? czy każda musi brac 21 dni tabletki potem 7 dni przerwy?

Gość anka 156
zawsze bo tak sie przyjmuje tabletki anty taki jest ich schenmta przyjmowania

dziewczyny, a czy tak samo jest u każdej kobiety? czy to zależy od cyklu? czy każda musi brac 21 dni tabletki potem 7 dni przerwy? każda musi tak brac, to pisze na ulotce tak chodze jak ma super lekarza nie narzekam na niego ;)

Gość anka 156
nie ja zmienialam i nic mi nie bylo

ahaa a czy moge powiedziec mojemu lekarzowi ze chcialabym tabletki anty poniewaz mam obfite i bolesne miesiaczki i zeby były tanie ;]i skuteczne jako antykoncepcja bo niektore sa tez zeby poprawic cere czy cus ;)?

Gość anka 156
ja tez biore yasminelle i czuje sie swietnie po nich ale sa drogie, pewnie ze mozesz to powiedziec lekarzowi

ja wole jakies tanie bo mnie na droższe nie stac a poza tym wg mnie to glupie wydawac gdzies ok 40 zł ;] skoro tak samo dzialaja ;] tylko oczywiscie musza bcy dopasowane do mojego organizmu ;) wczesniej robilam badania hormonalne i wyszlo mi ze wszystko jest ok ;] wiec mysle ze problemu nie bedzie

nie są takie drogie daj spokój, są dobre i zawierają najmniejszą dawkę estrogenu, odpowiedzialnym między innymi za tycie...Nie ma znaczenia jakie tabletki bierzesz jeśli chodzi o antykoncepcję, skuteczność jest taka sama, bo składnik tabletki odpowiadający za efekt antykoncepcyjny to drospirenon, i to on jest ważny,inne tabletki różnią się tylko zawartością estrogenów, które maja działanie stabilizujące cykl ( nie bezpośredni antykoncepcyjne) i zmiana ich dawki nie wpływa na skuteczność antykoncepcyjną. Także jeśli wam zależy na dobrym wyglądzie, pięknych włosach paznokciach i sylwetce szczupłej.... lepiej zaopatrujcie się w tabletki o najniższej dawce hormonów takie jak np Yasminelle .

czytalam inne posty to dziewczyny tez pisaly ze Rigevidon sa super i sa za 7 zł ;)) i zawieraja 0,03 Ethinylestradiolum 0,15 Levonorgestrelum dobre czy złe? ja sie na tym nie znam ;)

Gość anka 156
popieram ja kiedys bralam diane 35 i fatalnie jadlam jak.... zmiana nastroju depresja itp a po yasminelle wszystko ojk i nie zamienie ich na inne

Gość anka 156
zalezy wszystko od twpojego organizmu! nikt ci nie powie ze te sa super a te nie bo to indywidualna sprawa