Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzanna24*

świadczenie urlopowe komu ono przysługuję i czy pracodawca może mi odmówić

Polecane posty

Gość zuzanna24*

niedawno dowiedziałam się że pracownik korzystając z urlopu wypoczynkowego 14 dni (tylko nie wiem czy kalendarzowe czy pracy) może domagać się od swojego pracodawcy wypłacenia świadczenia urlopowego. słyszałam jeszcze że pracodawca który przed 1 stycznia danego roku nie podpisał z pracownikami że nie wypłaca świadczeń urlopowych musi je wypłacić czy to prawda?- jeśli nie ma żadnych ustaleń z pracownikami to czy na pewno nie może odmówić ? pracuję w małej prywatnej firmie i chciałam wziąć urlop między 6-19 sierpnia ale oczywiście mam problem ponieważ mój szef nadal nie odpowiedział czy dostane ten urlop czy nie a ja już wszystko mam pozałatwiane (jadę jako opiekun osoby niepełnosprawnej) teraz okazało się dodatkowo że jeden z pracowników firmy się zwalnia więc będzie mniej osób do pracy i obawiam się ze już w ogóle nie dostane urlopu a jako opiekun jadę na wczasy za darmo jednak jak powiedziałam szefowi ze jak nie pojadę będę musiała zwrócić koszty ze swojej kieszeni to mnie wyzwał że na takie coś się zgodziłam ( ale wg mnie to jest całkiem normalne przecież jakbym jechała prywatnie na wakacje i bym miała już wszystko pozałatwiane a szef by mnie nie puścił to też moje pieniądze by przepadły za wakacje ale on tego chyba nie rozumie) i dlatego chce iść z tym świadczeniem urlopowym dodatkowo

Gość zuzanna24*
może ktoś jeszcze wie gdzie mogę dostać na ten temat jakiejkolwiek porady