Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ĄĆ

ILE PIENIĘDZY NA POBYT DZIECI U CIOTKI W WAKACJE?

Polecane posty

Gość a ile wydajesz na wyzywienie
raz że nie wiadomo czy ciotkę stać na utrzymanie dwójki dzieci, a dwa zasadnicze pytanie - czy to ciotka dzieci zaprosiła, czy mama nie ma innego wyjścia i wysyła tam swoje dzieci licząc, że tam będą miały lepiej niż w domu

Gość zależy jaki układ
ja nie wyobrażam sobie prać pieniędzy za jedzenie dla dzieci z rodziny, ale u na to funkcjonuje na zasadach wymiany- tzn moje dziecko też jeździ na weekendy i wakacje do rodziny...

Gość jakich pieniedzy
o czym wy w ogole mowicie? przeciez jak jedzie sie do rodziny nie wypada placic, jest to obraza dla osoby, ktora gosci twoje dzieci. przeciez ich zaprosiła, tak? dlatego najbardziej wypada zrobic jakies zakupy w granicach 100 zl np. jakieś smakołyki, batony, płatki do mleka, jogurty, serki do chleba, ser żółty, parówki itd, a dla cioci kwiatki albo jakiś drobny upominek np. krem czy ładna filiżanka. dzieciakom ok 40-50 zł na osobę, żeby miały na komiksy itp. zmieścisz się w granicach 250 zł razem z kieszonkowym. pobyt dzieci w domu przecież też by tyle kosztował. conajmniej.

Gość jakich pieniedzy
gdybym zaprosiła kogoś do siebie, a on chciałby mi za to zapłacić, to poczułabym się obrażona... wy nie? dlatego zdziwiło mnie, że aż tyle osób mówi tutaj o wręczaniu pieniędzy. dorośli ludzie, a takie dziwne maniery...

Gość jakich pieniedzy
gdzie wasza polska gościnność? :)

Gość ĄĆ
GOŚCINNOŚĆ GOŚCINNOŚCIĄ, ale nie oczekuję, że ktoś (nawet jeśli to rodzina) będzie utrzymywać moje dzieci za Bóg zapłać. Zwłaszcza, że ja do siebie w ramach rewanżu wnuków ciotki nie zaproszę, bo nie mam nawet na tyle miejsca, żeby ich upchnąć za dnia a co dopiero na noc do spania. Dam ciotce 300 zł, zapytam czy OK i już.

to lepiej jka kupisz cos do jedzenia i zawieziesz

Gość jakich pieniedzy
naprawdę grzeczniej będzie jak kupisz coś do jedzenia, a dla ciotki upominek. przecież to nie na tym polega...

Gość jakich pieniedzy
poza tym na 95% ona nie przyjmie tych pieniędzy. co wtedy zrobisz? wciśniesz jej ukradkiem do kieszeni albo wsadzisz pod cukierniczkę?

Gość ĄĆ
nie, wciskać nie będę- jak ktoś mówi nie, to nie. A jakieś zakupy faktycznie zrobię.