Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wózekmutsy

wózek mutsy - opinie

Polecane posty

Gość wózekmutsy

Interesują mnie opinie o wózkach mutsy? Czy są warte swojej ceny? Czy są solidne, bo wygladają dość delikatnie? Piszcie wszystko co sądzicie, bo nie chcę żle kupić.

bardzo solidny, szczegolnie sie nadaje na survivalowe wyprawy-wszystko przetrzyma:-) Latwo sie prowadzi( ja mam 4 ridera). Polecam jaknajbardziej. Ale jest dosc ciezki, wiec jak mieszkasz na pietrze to nie bardzo...

Gość DuoMama
Mam mutsy, polecam bo jest to najlepszy wózek z jakim mam do czynienia. Nadaje się na trudny teren, zgadzam się z opinią, że wytrzyma wszystko. Doskonałym rozwiązaniem jest możliwość wpinania siedziska zarówno przodem do kierunku jazdy jak i przodem do mamy:-) A teraz z racji oczekiwania na drugie maleństwo kupiliśmy podwójne siedzisko duoseat. Mam urban ridera. Także gorąco polecam bo jest naprawdę wart swojej ceny.

Gość whatever wherever
szkoda że taki drogi... ale pewnie wart tej ceny...

dołączam sie do pozytywnych opinii. Wszytsko wytrzyma i idzie jak czołg. Jeśli masz skretną oś to na pocztku trzeba chwilkę poświecić na nauke prowadzenia:D bo żyje swoim życiem. Fakt - cieżki. Jeśli musisz targać go codziennie po schodach - odradzam. Ogromny plus za łatwy montaż i demontaż siedziska, gondoli, składania, wypinanie kół. Mozna dokupić kilka fajnych gadżetów - skrętne przednie koła, dodatkowy duży kosz, deskorolkę dla starszaka, podwójne siedzisko etc etc. Jedyne \"ale\" - poza wagą mam do siedziska spacerowego. Wydaje mi sie, ze małemu dziecku, które świeżo przesadzimy z gondoli nie jest zbyt komfortowo. Siedzisko jest dosyć wąskie, mała sie zsuwała i jakos bokiem jeździła. Porównując \"obrazowo\" jak siedzenie w wygodnym fotelu a na twardym krześle. Problem zupełnie sie rozwiązał jak mała troszke podrosła i już stabilnie, pewnie siedziała.

Bziczek,z gadzam sie, ze spacerowka na poczatku nie jest komfortowa. Moja tez sie zsuwala i czasem obijala.Powinna byc jakas miekka wysciolka, nie?Ale pozniej bylo ok. DuoMamo, kupilas juz duoseat?Jak to wyglada, to drigie siedzenia nadaje sie dla noworodka???

Gość DuoMama
Marteczka, kupiłam siedzisko używane ale w stanie idealnym na allegro za 450zł. Tylne siedzonko jest rozkładane ale dla noworodka nadaje się po dokupieniu specjalnego usztywnionego śpiworka - gondolki (koszt 114zł), który jest zupełnie płaski i maluszek może swobodnie w nim jeździć. Musiałam zaopatrzyć się w to siedzisko bo żaden inny wózek dla dzieci rok po roku nie wchodził w grę. Mieszkam prawie w lesie, także jedynie terenowy wózek wchodził w grę:-)) Tu ci wklejam link do siedziska: http://esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=558 Pierwsze siedzonko jest dla starszaka, drugie dla młodszego dziecka. U mnie różnica między dziećmi będzie 1,5 roku także powinno się spisać:-))

Duomama- u mnie tez bedzie roznica dokl. 1.5 roku:-) Wlasnie lada dzien bede rodzic... Widzialam te duosiedzenia, ale wlasnie nie odpowiadalo mi to, ze to siedzisko nie bedzie sie nadawalo dla noworodka( bo nie jest calkiem na plasko i nie jest przytulne- ze tak powiem). A masz moze linka jak wyglada ta wkladana gondolka??? Bylabym bardzo wdzieczna:-) A Ty na kiedy masz termin? Ja o wozku myslalam takim: zobacz na dole: http://www.phil-and-teds-sport.co.uk/

Gość upazupa
up

Gość DuoMama
Marteczka, ja mam termin na połowę lipca ale za 3 tyg odstawiam fenoterol, więc może się zdarzyć , że maluszek przyjdzie na świat wcześniej :-) Widzę, że mamy dzieciaki w tym samym wieku:-) Moja pierwsza córcia urodziła się w grudniu 2007:-)) Jeśli chodzi o ten wózeczek, który pokazałaś w linku,widziałam na żywo i mi się osobiście nie podoba opcja, że jedno z dzieci jedzie przy ziemi. Poza tym cena mnie wystraszyła.... Wklejam link do śpiworka: http://esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1585 jest to ten drugi śpiworek, zwróć uwagę na to, że jest wyprofilowany tak, żeby w środku był płaski. Brałam pod uwagę różne podwójne wózki ale ten jest dla nas najwygodniejszy:-)

Duomama, a masz juz ten caly zestaw? Na zdjeciu ten spiworek wlasnie nie wyglada, ze jest plasko calkiem...I czy ten spiworek dobrze sie trzyma siedziska? I czy pokrowiec mozna jakos zgrabnie odpiac, bo wiadomo-teraz bedzie upalnie:) Jak znasz odpowiedzi to prosze napisz mi. Szkoda, ze wczesniej sie tym niezaiteresowalam i nie sprawdzilam w sklepie jak mialam okazje ( u mnie w miescie nie ma dostepu do Mutsy).:-o

Gość DuoMama
Marteczka, śpiworka jeszcze nie mam bo kupię go jak już maluszek się urodzi. Widziałam go na żywo i jest całkiem fajny. To jest taka miękka rozpinana od góry gondolka. Nie jest mocowany do siedziska, wystarczy go włożyć bo jest idealnie dopasowany. Myślę, że na lato będzie ok. Raczej miałabym wątpliwości jeśli chodzi o zimę, czy maluch nie zmarznie. Ale latem myślę, że się spisze. A skąd jesteś?

Kurcze, chcialabym to na zywo zobaczyc. Jestem z Tarnowa, a Ty? Jak cos, to udzielasz sie na lipcowkach?:-)

Gość DuoMama
przyznam szczerze, że nie udzielam się na lipcówkach ale zajrzę do was:-)) Mogę ci wysłać na maila 2 fotki wózka bo akurat mam. Za chwilkę je dostaniesz.

Gość DuoMama
wysłane:-)

OK, zaraz sprawdze!Dziekuje:-) No na grudniowkach 2007 tez sie nie udzielalas...A fajne bylo forum:) A z ktorego grudnia jest Twoja corka?A teraz znasz plec?

Gość DuoMama
cholipka, nie wysłane :-( Pliki mają po 9mb także muszę je skompresować. Postaram się zrobić to jak najszybciej ale jeśli moja córcia się obudzi to wyślę je dopiero wieczorem.

Gość DuoMama
Moja córcia jest z 25 grudnia:-)) Udzielałam się na styczniówkach 2008 bo wtedy miała się moja pannica urodzić ale urodziła się 3 tygodnie przed terminem:-)) A Twój maluszek z którego jest? I na kiedy masz termin?

A ja urodzilam tydzien po terminie-9 grudnia. Boje sie, ze teraz tez trzeba bedzie dlugo czekac...Oficjalny termin mam na 17-ego czerwca, zadnych objawow przedporodowych...:-O A chcialabym JUZ:-)

hej posiadaczki mutsy. Tez mama ochote na ten wozek i jedyne co mnie zastanawia to wielkosc gondoli- czy przypadkiem nie jest troche mala. Ja rodze w pazdzierniku i na zime przyda mi sie wozek z obszerna gondola bo spiworki, kocyki etc.

bumtarara- sa dwa rodzaje gondolki, ja mialam ta wieksza ( te mniejsze sa z takiego sliskiego materialu). Gondolke uzywalam dokl.5 m-cy (pierwsze m-ce w zimie), ale spokojnie jeszcze moglaby posluzyc, ale moja corcia juz zaczynala siedziec, wiec lepsza byla spacerowka.

Gość DuoMama
Marteczka, obiecane zdjęcia wyślę ci dopiero jutro:-( Coś nie mogę sobie poradzić z ich kompresją. Jutro rano poproszę męża to mi pomoże także fotki na pewno dostaniesz:-) Pozdrawiam:-)

Gość DuoMama
Marteczka rozumiem, że zdjęcia dotarły? Wysyłałam chyba ze 4 razy i mi mail wracał, więc nie byłam pewna czy dotarły.

tak, dotarly-dziekuje!( 2 zdjecia). To Twoj wozek,tak? Ja mam 4rider'a, troche inny stelaz. A myslalas, aby dokupic przytawke dla wiekszego dziecka? Powiedz mi, czy ta folia w budcce Ci nie pekla? Mi w zimie, przy ostrych mrozach pekla. W sklepie powiedzieli, ze to czesto w tych wozkach sie zdarza...ale to dlatego, ze folia nie jest zrobiona z tosktycznych materialow, jest twarda i dlatego tak sie zdarza.W zimie lepiej nie robic "okienka". u Wiekszosci wozkow i w foliach przeciwdesczw. sa toksyczne skladniki- im bardziej miekka folia tym wiecej chemii:-o A poza tym, wszystko gra:)

Gość mutsy fan
Witam, przymierzam się do kupna fotela spacerowego do wózka mutsy 4rider. Pytanie czy muszę kupić go także z mutsy czy można użyć adapterów i rozglądać się za innymi firmami.