Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość clooz

Dlaczego jest coraz wiecej przegranców pow. 25 roku życia mieszkających u mamy

Polecane posty

Chciałbym zwrócić jedną uwagę, to nie jest zachód europy, tu jest POLSKA!! Ten kraj nie daje żadnej szansy na dobry start w życie młodemu człowiekowi. Dla większości młodych ludzi nie ma płacy, która pozwoli na uzbieranie (lub spłacanie kredytu i utrzymanie się) kasy na własne M. Nie każdemu podoba się wizja spłacania kredytu przez 25 lat. U nas jest tak ch**owo, że płace są niskie, a ceny mieszkań i wynajmu strasznie wysokie. Nie każdy ma bogatych rodziców, którzy kupią/dołożą się do mieszkania, spora większość musi sama sobie na to zapracować. Czytając tytuł można wyciągnąć taki wniosek: 28-letni facet, któremu mieszkanie kupili rodzice jest na poziomie, jest zaradny, jest świetnym facetem ten sam facet, któremu rodzice nie kupili mieszkania, jest przegrańcem, życiowym nieudacznikiem i szkoda czasu na takiego faceta. Ja rozumiem, że kobiety szukaj facetów z własnym M, bo z takim lepiej się żyje i łatwiej zakłada rodzinę, ale nie trzeba z tego powodu ubliżać tym, którzy nie mają mieszkania tylko dlatego, że urodzili się w nie-bogatej rodzinie. Odnośnie tych prawdziwych przegrańców, to mam takie zdanie, że jeżeli facet zarabia co najmniej 4k i nie ma zamiaru wyprowadzić się z domu, to wtedy jest ciota.

Facet albo ma własne M / wynajmuje, albo mieszka z mamusią. Widzisz jakieś inne możliwości?

Wynajem wg mnie jest najlepszym sposobem, tylko żeby te ceny były niższe, to wtedy byłoby ok. Bo jednak za coś utrzymać się trzeba. Najlepiej póki mieszka się z rodzicami kupić samochód i inne niezbędne dla faceta oraz do mieszkania przedmioty, a potem wynajmować. Odnośnie facetów których opisałaś, to właśnie tacy są najgorsi, oni są nieudacznikami i takimi najlepiej się nie zajmować, bo szkoda czasu na nich.

Gość kanapka z syrem...
pijawka - myslisz, że jesteś zabawna? odnoszę wrażenie, że tak uważasz i mało się z tego powodu nie zesrasz :)

Ja chciałabym mieszkać z rodzicami. Jestem jedynaczką. Teraz rodzice są jeszcze silni, ale jak będą starzy to samych ich nie zostawię. I nie jestem przez to przegrańcem.

Gość
to wy tu jeszcze sie produkujecie?:D

Gość kanapka z syrem...
no proszę, i nawet domorosła pani psychoanalityk z tej pijawki co nam jeszcze powiesz o psychice "przegrańców"? :)

Gość kanapka z syrem...
to idź i powiedz swojemu przegrywającemu kuzynowi to wszystko, co tu wypisujesz, może uratujesz resztę jego życia :) no, chyba że Twoje zdolności psychoanalityczne i cięty (w Twoim mniemaniu) język to umiejętności wykreowane jedynie na potrzeby forumowe...

"PS Moj kuzyn ma 38 lat. Nie umie sobie nawet herbaty zrobic. Nigdzie, nigdy nie pracowal. Dziewczyny ma na miesiac, dwa. Zmienia je czesto. Mieszka z mama, ktora mu pierze, gotuje i prasuje. Jak nazwac go? Nie obrazajac oczywiscie " JA CO PRAWDA MIESZKAM Z RODZINKĄ ALE UMIĘ SOBIĘ CHERBATĘ PRZYGOTOWAĆ A NAWET ZUPKĘ WIĘC ZE MNA ĄŻ TAK ŹLE NIE JEST:classic_cool:.

Gość gorzki oddech piwo i fajki...
amant...goracy kubek knora jak mniemam :D

Przeczytałem kilkanaście wypowiedzi i rzuca się strasznie w oczy, że Ci którym się powiodło bardzo kpią i szydzą z innych. Lepiej się smiać przecież z cudzej porażki niż cieszyć z sukcesów co nie? Ja Wam drodzy kafeteriusze gratuluje... że macie swoje mieszkania, swoje samochody, szczęsliwe rodziny ale jednocześnie mam prośbe... wsadzcie sobie te Wasze rady w stylu \"wystarczy chcieć\" w wasze \"cztery litery\". To że macie to wszytsko to żadna Wasza zasługa, po prostu szczęscie... że urodziliście się zdrowi, w normalnej rodzinie, wykształconej, która Was dobrze wychowała i poprowadziła w młodym życiu. Nie każdy tak ma, nie każdy rodzi się zdrowy... nie kazdy nawet dożywa młodości. Zamiast się chełpić swoimi sukcesami może po prostu podziekujcie tym dzieki którym to macie...

Gość Anq26
A ja mam 26 lat i mieszkam u mamy...mam faceta od 8, który tez mieszka u mamy i wcale niejestesmy przegrancami...po prostu takie sa czasy...głupota jest wyjamowanie od jakiegos cwaniaka co czynszowe załatwil sobie dawno temu i teraz kasuje po 1500zł za wynajem...oboje jestesmy po studaich a zarabiamy po 1000zł...to jak ja mam wynajac mieszkanie albo dostac kredyt? mieszkanie komunalne dostaja teraz tylko degeneraci... Moja mama, ciotka, babcia...wszyscy dostawali mieszkania komunalne po wpisaniu sie na liste oczekujacych...ja tez chetnie bym sie na taka liste zapsiala i placila teraz po 500zł czynszu... i wcale nie mieszkam z moja popie.... matka dla wygody!

Gość Anq26
bark mi slów na was...ci co maja mieszkania to albo mieli wyjat5kowe szczescie albo ustawiony start w zyciu (mamusia placila za kursy, studia, zalatwila pierwsza prace itp) a facet jest 10 lat starszy albo tak samo sukces osiągnal przy wsparciu rodziców....do tego rodzice dolozyli do mieszkania, albo podzyrowali kredyt.... Wśród moich 26-28 letnich znajomych tylko jedni kupili mieszkanie samodzilnie....(hmmm poweidzmy samodzielnie....bo mieli spory wklad własny ze spadku...i tylko dzieki temu dostali kredyt)...reszta dostala mieszknia od rodziców (któych stac bylo na to bo nie musieli splacac pol zycia kredytu bo mieszkali w komunalnym)