Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

binia

USG dopochwowe - mam dwa pytania

Polecane posty

dostałam skierowanie do lekarza na usg dopochwowe. byłam już kiedyś i za diabła nie mogę sobie przypomnieć czy do tego badania trzeba mieć pełny czy pusty pęcherz? jak ktoś wie proszę o odpowiedz. zaraz po Usg idę do mojego gina z wynikiem , i moje drugie pytanie jest następujące jak uważacie czy po takim usg lekarz będzie mógł pobrać cytologie bo chcę mieć wszystkie badania z głowy czy raczej nie jest wskazane ?????

Gość unreal
Ja miałam oba badania na jednej wizycie, pierwsza cytologia. A pęcherz musi być pusty :) Pozdrawiam!

a ja własnie mam pierwsze usg i stąd moje pytanie. ale dzięki za odp

Gość granola czekoladowa
pełny pęcherz to tylko do usg nerek kochanie :) śmiało wysiusiaj się bo to nie jest zbyt komfortowe mieć ten badyl usg tam w środku :)

Gość dokladnie tak jest
nie tylko do nerek - co to za glupoty wypisujesz. mialam usg jajnikow i tez musialam miec pelny pecherz. tak samo jak idziesz na usg w ciazy to musisz miec pelny bo to podnosi macice i jest wtedy latwiej wszystko zobaczyc.

właśnie też mi się wydaje że pełny ale nie mam pewności i wolałam się upewnić zadając to pytanie na kafe.

Pusty. Mnie kiedyś lekarz ochrzanił jak się nie zdążyłam wysikać przed usg dopochwowym:)

Gość pecherze sikalne
bylam ostatnio na usg. wysikalam sie wczesniej i poszlam. mialo byc dopochwowe, ale poniewaz bylam "z marszu i czulam dyskomfort" to poprosilam o zwykle. i lekarz stwierdzil ze malo widac, bo mam pecherz pusty :p i w koncu zrobil mi dopochwowe :P wiec do zwyklego - pecherz pelny :P

Gość unreal
Widać zależy od stopnia zaawansowania ciąży - ja miałam to badanie kilka razy, także w ciąży, tyle że wczesnej. Gin kazał opróżniać pęcherz przed wizytą. Później miałam już usg przez brzuch, więc nie spotkałam się z zaleceniem, żeby przyjść z pełnym.

Gość unreal
Aha, w poradni usg wisiała nawet specjalna kartka, że panie, które mają mieć wykonane usg dopochwowe, prosi się o opróżnienie pęcherza.

W sobote mialam wlasnie USG ,najpierw przez powloki brzuszne- do ktorego MUSI byc PELNY pecherz ( sprawdzenie usadowienia spirali m.in.) a potem bylam siku i wrocialm to mialam dopochwowe czyli nie musi byc pelny pecherz:) potem mialam wizyte u gina,ktory od razu powiedzial mi co i jak wynika z USG i przebadal ginekologicznie z pobralniem na cyto i na inne bakterie:)

Gość o tym ...

byłam dzisiaj na USG i teraz już wiem że trzeba mieć pusty pęcherz.

Gość gość
hey mialalm robioną cytologię ale mialam pelny pecherz i wynik wyszedl nie taki jaki powinien wyjsc czy bede musiala powtorzyc badanie ? mam zglosic sie ponownie do ginekologa

Gość gość
a co ma pęcherz do cytologii?

Gość gość
Hejka podnosze temat moze bedzie zainteresowanie jednak bardziej interesuje mnie interpretacja wyniku usg , Czy ktos popisze ?:-)

Gość gość
Pisz co chcesz wiedzieć, to może ktoś pomoże. :)