Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moherom wstep wzbroniony

czy sa tu kobiety po aborcji, ale...

Polecane posty

Gość u mnie tez
A wezcie przestancie. \"Ja na pewno bym nie usunela\"- co za bzdura. Nigdy nie mialas wyboru,wiec nie wiesz i siedz cicho. A jesli taka byla koniecznosc? Niekiedy nie ma wyboru, i nie chodzi o wlasna wygode, kase, wpadke, nieudany zwiazek itp. Temat rzeka, a do powiedzenia jak zwykle maja najwiecej te, ktore g*wno wiedza. Nie jestem ofiara, ale chcialabym moc wtedy nie musiec sie decydowac. W tym miesiacu bylabym mama.

Gość twarda
Byłam w ciąży, która poważnie zagrażała mojemu życiu. Wraz z ojcem dziecka podjęliśmy decyzję, że je \"urodzimy\" i tak też się stało. Wszystko poszło dobrze, ale z całego serca współczuję dziewczynom, które podjęły inną decyzję. Przestańcie je krytykować. Ich świat jest teraz o wiele trudniejszy!

Gość ja jestem w takiej sytuacji
Ja mam jednego ginekologa u któego byłam po zabiegu. I który dostał ode mnie dokumentację medyczną. Wytłumaczył mi że jeszcze pewnie bede mamą. Mam do tego człowieka mega zaufanie. Leczy się u niego cala damska częsć mojej rodziny, więc nic nie miał wspólnego z zabiegiem. Nie chciałabym chodzić na wizyty i oglądać go znow.

Dziewczyny nie ma co się kłócić.Ja powiedziałąm ze wcześniej miałam takie zdanie jak Wy. Ze nigdy bym tego nie zrobiła. A zrobiłam. Póki nie staniecie przed takim wyborem nie wiecie jak się zachowacie. Naprawdę.

Gość rfwefefer
no, ale czemu to zrobiłas?frefwf

Gość Anonimowa Ja
A moja przyjaciółka po wszystkim zmieniła ginekologa i wcale nowy lekarz się nie domyślił niczego. Zapytał ją czy już rodziła. Zgodnie z prawdą powiedziała, że nie.

Gość genius
wpółczuje ludziom którzy mudsza podjać taka decyzje ukrywać przed ludzmi,kosciołem,kryc sie z tym to musi byc mreczące odbierac checi do życia odcisnac sie na reszte życia a jeszcze poteguje to zakłamana nie cheć społeczenstwa katolickiehgo i samych ksieży,prokuratorów,policji,itd pozniej relacje z drugim człowiekiem to jedno wielkie udawanie i podejrzliwosc no ona on moze cos podejrzewaja, jestem gorsza gorszy bo zabiłem zabiłam własne dziecko jestem ciekawy ile jest ludzi którzy podjeli taka decyzje i ukrywaja przed reszta społeczeństwa a ile osób żeruje na takich ludziach? np,lekarze,psychiatrzy,psycholodzy ksieża ktorym ludzie nie moc wytrzymać napiecoia w zaufaniu wyznaja czy ich nie szantażuja?

Gość u mnie tez
Tez tak zrobilam. Moj ginekolog nie byl tym, ktory przeprowadzal zabieg. On byl tym,ktory sie mna po zabiegu zajmowal. I tez mam do niego mega zaufanie i jestem mu wdzieczna za wsparcie.

Gość u mnie tez
teraz kilka mies po tez zaden lekarz nie rozpozna.Ale do kontroli idzie sie 10-14 dni po zabiegu.

Gość Anonimowa Ja
Oj, ja bym chciała żeby nigdy mi tego nie wyznano. Nie szantażowałam jej, w ogóle jej o tym nie przypominałam, staralam się wspierać jak miała gorszy dzień. Ale w końcu sama padłam psychicznie bo rzygać mi się chciało na myśl o tym co zrobiła i z jakich pobudek. To już nie była ta sama przyjaciółka i był koniec tej relacji. Ja kiedyś, jako nastolatka, byłam przekonana, że aborcja to nic złego, że każdy ma prawo decydować o swoim ciele. Że to zarodek na początku, nie czuje, nie myśli. Ale kiedy ona zaszła, kiedy widziałam że już na początku ciąży jej ciało się zmienia, kiedy widzialam badanie usg zrozumiałam, że to wcale nie tak jak myśle. Dużo czytałam na ten temat i oglądałam filmiki na youtube.com. Już nie popieram aborcji chyba, że w skrajnych przypadkach. Do seksu trzeba dojrzeć, po prostu...

Gość cdscscsc
do a ja jestem w takiej sytuacji.. to oswiec mnie jaka sytuacja cie do tego zmusiła??bo nie wiem co by musiało to byc..

Npisałam już że sytuacja zdrowotna.

Gość moherom wstęp wzbroniony
Jest związek, dwoje bardzo młodych ludzie, jeszcze się uczą, gdyby było dziecko na pewno nie daliby sobie rady finansowo (wiadomo jaka jest sytuacja w tym kraju więc nie mówcie głupot, że każdy znajdzie pracę i utrzyma za to rodzinę haha), zabezbieczają się i to podwójnie! tabletki + gumka... Ale oczywiscie nikogo to nie obchodzi bo dziecko musi sie urodzic i tyle :O Gdybym miala takie myslenie.. Ahhh ze nasze wspolne DNA, moja krew, to patrząc na gumke ze sperma w srodku musialabym plakacn ad tym ze to polowa mojego nienarodzonego dziecka. TO CHORE

Gość u mnie tez
Glupie jestescie. Mam nadzieje,ze nie bedziecie musialy podejmowac takiej decyzji. Zyjcie w swoim pieknym urojonym swiecie, w ktorym wszystko jest latwe : albo czarne albo biale. Zegnam.

Gość moherom wstep wzbroniony
i wezcie spieprzajcie z tymi zdjeciami!!!!!!!! Wiesz ile moze miec ten plod na zdjeciu??? to chyba wiecej niz 6 miesiac ciazy. Poczytaj troche biologii dopiero rozczulaj sie nad zdjeciami.

Gość wazka85
prosze mi ne wpierac ze nie wiem jakbym sie zachowala bo wiem, nawet by mi to przez mysl ne przeszlo bo zyc potem z tym na sumienu ze wlasne dzieckoo,,, o nie nie to juz jest na cale zycie to prawda mecza sie teraz te kobiety ktore tak postapily z blachych pobodek

Gość Anonimowa Ja
Skutki aborcji też są wyolbrzymione, to zależy od przypadku, od osobowości.

Gość śliczna wandeczka
Zjeżdzaj z tymi zdjeciami, nikt nie usuwa ciaży w takim stadium

Gość wazka85
o majjjjj :( no to poogladajcie sobie youtube to sie wszystkm aborcji odechce, no tylko tym z uczuciami

Gość Anonimowa Ja
wazka85, nie wiesz jakbyś się zachowała i juz przestań się produkować bo mnie śmieszysz. nie możesz wiedzieć jakbyś się zachowała w jakiejś konkretnej sytuacji. Te kobiety zazwyczaj w cośtam wierzą, wiedzą, że nie powinny, czują się odrzucone, załamane, bezsilne, nie widzą wyjscia z sytuacji, bo czasem faktycznie go nie ma. Myslisz, ze skazuja sie na pozniejsza depresje z wlasnego kaprysu?

Gość moje zdanie jest takie
do tej od moherów! Moja droga to nie Ty decydujesz o tym co jest chore!są jakies normy moralne, nawet prawne. Słuchaj moja droga skoro prawo zakazuje usuwania ciąży(z wyjątkiem gwałtów,ale ciebie nikt nie zgwałcił), to chyba o czyms swiadczy! skoro w różnych wyznaniach i religiach usuwanie ciąży jest uznanane jako nielegalne moralnie, skoro wiekszosc ludzi jest przeciwna aborcji...i uwaza ze to nie jest dobre,to co ty nazywasz chorą moja postawę? ale faktycznie moze wasze dna połączone jest gówno warte... Słuchaj dziewczyno skoro Ty nie masz zadnych wyrzutow sumienia, ani nie miałas skrupułów, by usuwac, ciąże to nie znaczy, ze to normalne i ze poprawce.Własnie uwawanie ciązy JEST CHORE!!!! Moja postawa ktorą opisałam nazwałas chorą i wysmiałas, zeby siebie wybielic...niestety moja droga..ja byłam dumna i sie cieszyłam na pocztku ciazy, ze zarodek ktory powstanie bedzie czescia mnie i czescia mojego męża i uwazam, to za piękne, ze miłosc nasza przybrała taki finał, a owoc jej jest słodki:)jest nim dziecko, to nie jest chore:)ze sie tym ciesz, lecz normalne!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie rozumiem, jak mozna usunac ciaze, tłumaczac sie , ze sie uczycie, nie wiem ile mieliscie lat..ale skoro byliscie juz pełnoletni lub jeden z was był pełnoletni, mozna było przeniesc sie do wieczorowej szkoły i isc do pracy jakiejkolwiek....a nie sie tłumaczyc..smieszne

Gość kotka222
a ile kosztuje zabieg w Polsce? czy jesy pod narkoza?? w nromalnym gabinecie czy w jakies \"piwnicy\"?

Gość a moja zdanie jest takie
\"Gdybym miala takie myslenie.. Ahhh ze nasze wspolne DNA, moja krew, to patrząc na gumke ze sperma w srodku musialabym plakacn ad tym ze to polowa mojego nienarodzonego dziecka. TO CHORE\" MOJA DROGA CHORE JEST ZABIJANIE ZARODKA, KTORY JEST POCZATKIEM ZALAŻKIEM MŁODEGO JUZ ORGANIZMU CZŁOWIEKA!!!tym bardziej, ze ten zarodek, nawet nie moze sie bronic...

Gość genius
pwnie lepiej urodzić i oddać np siostrom zakonnym albo rodzic kazde i mieć 15 dzieciaków i nie miec za co wychować niech zyja głodne nie zaopiekowane i nie ch polodza kazde nastepmnwe z nich nastepna 15 jestem ciekawy czy ksieza byliby zadowolenie gdyby musieli chcic za darmo

Gość Ciężki temat ale
w Polsce nie ma żadnego problemu z aborcją. Sama nigdy bym się jej nie poddała, ale z mojego otoczenia słyszałam już o kilku przypadkach.

Gość wazka85
Nie mowie ze ty w obecnej sytuacji usunelabys ciaze. Pewnie nie. Jak wieszkosc z nas. Ale są pewne przypadki kiedy masz wyjscie: zyjesz ty albo dziecko. Są przypadki kiedy wiesz, ze nie utrzymasz tego dziecka i bedziesz musiala je oddac, kiedy nie masz od nikogo wsparcia i mimo wielkich uczuc macierzynskich wszystko pcha Cię w strone takiej a nie innej decyzji. Niby doceniasz siłę uczuć i emocji skoro piszesz o filmikach na yt, a nie zwazasz co moga czuc te kobiety i do jakich czynow moze to je popychac. Tak, filmiki na yt są wzruszające bo taki maja cel. Jesli kobieta faktycznie ma wyjscie to obejrzeniu filmikow nie zabije dziecka. Jesli wyjscia nie ma to tylko poglebi depresje.

Gość moje zdanie jest takie
rozumiem usuniecie ciazy z powodow zdrowotnych...ale z powodow..ze ktos tam sie jeszcze uczy..nie rozmieszajcie mnie..

Gość Ciężki temat ale
Kotka222 - jakis czas temu ok 2 tys zl w normalnym ginekologicznym gabinecie. Tak bylo w 2005 roku znaczy cena, teraz nie wiem.