Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moherom wstep wzbroniony

czy sa tu kobiety po aborcji, ale...

Polecane posty

Gość genius co ty pleciesz
pwnie lepiej urodzić i oddać np siostrom zakonnym albo rodzic kazde i mieć 15 dzieciaków i nie miec za co wychować niech zyja głodne nie zaopiekowane i nie ch polodza kazde nastepmnwe z nich nastepna 15 jestem ciekawy czy ksieza byliby zadowolenie gdyby musieli chcic za darmo a dlaczego 15?ja jakos nie mam 15 dzieci...?nie byłąbym w stanie...troche rozwagi wystarczy uzyc,aby sie zabezpieczyc.. poza tym, te co usuwaja, a mowia ze sie zabezpieczaja jestem ciekawa, czy regularnie brały tabletki czy zapominały..ja nie znam przypadku by ktos regulanie brał tabsy i wpadł

Gość Do moherom wstęp wzbroniony
Ty nie masz prawa nazywać siebie człowiekiem skoro podejmujesz się zabicia własnego dziecka! Otrząśnij sie kobieto! I jeszcze jedno, nie jestem moherem...tak możesz nazywac swoją babkę. Ale rób co uważasz a przekonasz się kiedyś co to jest karma.

Gość Anonimowa Ja
tfu, ten post podpisany jako wazka byl moj i mial bys skierowany do wazki ale nie wyszlo.

Gość moje zdanie jest takie
no to co byłabys kelnerką, za zycie trzeba brac odpowiedzialnosc, trudno chciało sie seksu, to trzeba brac odpowiedzialnosc, a co tobie zle w dooopie?praca kelnerki niedobra, wiec trzeba dziecko usunac.. co za płytka osoba z ciebie pustka..w głowie

Gość erffe
a co praca kelnerki nie odpowiada?chciałaby byc prezesem firmy?a ze dziecko przeszkadza w dalszej nauce, zdobywaniu doswiadczenia..trzeba było je usunac..dzieki temu za pare lat bedziesz wielka karierowiczka..ale jakim sposobem...ochydna jestes

Gość Anonimowa Ja
Jak wcześnie wykryjesz, że jesteś w ciąży to wystarczą tabletki tzn. aborcja farmakologiczna. To kosztuje dużo mniej, ale ceny się wahają. Można kupić je za kilkaset złotych, można za ponad 1000. Skrobanka jest dużo droższa, ale nie mam pojecia ile kosztuje obecnie bo to bylo jakis czas temu.

Gość moherom wstęp wzbroniony
A czyli uprawiać seks można tylko wtedy jak chce się mieć dziecko? No tak rozumiem... :O

Gość coraaa
genius co ty się tak księży czepiasz? To nie o tym temat! Ciągle mieszacie tu katolików z błotem i to mnie wścieka na max! Takie mają zasady, takie mają wartości i tak próbują ich bronić! Idź do muzułmanina i powiedz, że usunęłaś ciążę to cię skróci o głowę i rozwiąże drugi problem! Nie masz odwagi? Szczekasz na tych którzy próbują bronić dzieci?

Gość kotka222
a skad wzielyscie kase na zabieg? bo ja tak sobie mysle ze w takiej sytuacji bym nawet za bardzo od kogo nie miala pozyczyc tyle kasy.. znajomi studenci albo zarabiaja po 1000 zl.

Usunelam ciaze w kwietniu 2008. Bylam wtedy w zwiazku i byla to nasza wspolna decyzja, choc nawet gdyby moj chlopak powiedzial, zebym urodzila, to i tak bym usunela. Nie czulam sie gotowa na to i mialam ciezka sytuacje. Nie obchodzi mnie co ludzie powiedza - z wygody czy innych powodow... Aborcje przeprowadzilam w piatym tygodniu ciazy. Moj chlopak byl przy mnie stale, byl przy tym i opiekowal sie mna po. Lekarzy mialam doskonalych, nie mieszkam w Polsce. To doswiadczenie bardzo nas zblizylo do siebie - mnie i mojego chlopaka. Choc powiedzialam o tym jeszcze paru osobom. My bylismy jeszcze razem przez prawie rok po tym wydarzeniu. Zerwalam z nim z powodow zupelnie niezaleznych od tamtego zdarzenia. Nadal utrzymujemy przyjacielski kontakt. Nigdy nie pozalowalam mojej decyzji, nigdy tez nie mialam zadnych wyrzutow sumienia. Uwazam, ze spoleczenstwo tak wspaniale potrafi manipulowac innymi ludzmi i ich uczuciami, ze to jest nieporozumienie. Co slabsze psychicznie osoby sie na to nabieraja. Ale to tez zalezy od towarzystwa, w jakim sie obracaja, miejsca zamieszkania i postawy humanitarnej. Pozdrawiam.

Gość 34r4r23r34r4r324r43r34r34r43r3
moherze jaka ty głupia.. jesli chcesz uprawiac seks i nie miec dzieci.zabezpieczaj sie..sa prezertwatywy, globulki, tabletki rozne rodzaje..i wiele innych metod... zawsze jest mały procent mozliwosci, ze mimo zabezpieczenia zajdzie sie w ciaze, ale to wchodiz w ryzyko zwane seksem/?nie wiedziałas tego?mhh ile masz lat?edukacji seksualnej nie miałas.... przede wszystkim seks jest dla dorosłych i dojrzałych osob, a nie jakis idiotek..jak Ty bez mózg=u

Gość Anonimowa Ja
Nie no, ale seks powinien być odpowiedzialny. Antykoncepcja to nie tylko gumka. Tabletki dają wysokie zabiezpieczenie. Jeżeli ktoś jest na tyle przebojowy żeby uprawiać przygodny seks bez obaw to niech też ma odwage zostać samotnym rodzicem. Po prostu. Chcesz seksu, miej świadomość jak to się może skończyć...

Gość fewfrefrf
no tak Twoja postawa humanitarno Marto akurat jest zerowa..skoro usunęłas dziecko..żal..szkoda dziecka

Gość Anonimowa Ja
Pieniądze to już drugorzędna sprawa. Mojej przyjaciółce ja pożyczyłam. Dla chcącego nic trudnego, można zmyślać. To nie temat na ten temat;)

Gość KASA na zabieg
KOTKA222 - na zabieg to nie problem. Przeważnie raczej to facet płaci. Tzn, w tych przypadkach co poznałam to właśnie faceci płacili. Także czy sprzedali auto, czy cos innego to ich problem jak zdobyc kase, skoro chcą się pozbyc \"problemu\".

Gość teraz tylko ja
jestem dojrzałą kobietą mam trójkę dzieci ......był moment w naszym życiu że gdy podnieśliśmy się z dołka finansowego ...wprowadziliśmy do nowego domu jak miałam prace maż też ale nigdy nie było tak że było nas stać na fajne wakacje ale jakoś żyliśmy szczęśliwi dzieci zdrowe nikt głodny nie chodził starczało na rachunki i inne potrzeby i nagle bummmm !...okres spóźnia się niemiłosiernie i ja chodząca po ścianach z nerwów ....już widziałam czwarte dziecko w drodze i tą biedę wychodzącą z kątów moje dzieci te które są już bez przyszłości ....musiałabym zrezygnować z pracy bo kto by się zajął dzieckiem ?...nie mam nikogo a wiadomo na opiekunkę w tych warunkach kogo by było stać ....przeżywałam horror nie chciałam nic mówić mężowi czekałam ale czuł że coś jest nie tak ...w końcu zapytał była poważna racjonalna rozmowa ....i tak podjęliśmy taką decyzję że jakby co usunę tą ciążę weźmiemy pożyczkę nie wiem pożyczymy od rodziny ale usunę .....okazało się że mimo 2 tygodniowego spóźnienia były to jakieś zaburzenia i nie jestem w ciąży ....tak na prawdę nie wiem czy bym się zdecydowała gdyby ciąża stała się faktem ?...ale myślę że chyba tak wiem wiem zaraz zaczną się głosy jak wychowałaś trójkę to czemu nie czwarte itd.....odpowiem dlatego że nie można sprowadzać na świat dzieci a później nie mieć im nic do zaoferowania owszem ten horror który wtedy przezywaliśmy odbił się na naszym pożyciu małżeńskim ....ja nie wierzyłam już w żadne zabezpieczenia unikałam seksu jak ognia strach mnie paraliżował nie oceniam nikogo jeśli ktoś uważa że aborcja będzie dla niego jedynym wyjściem mi nic do tego ....jego sumienie to tyle co maiłam do powiedzenia

Gość fewfrefrf
patrzcie jak łatwo znajdują sie pieniądze na zabieg..piszecie to nie problem..ale zeby urodzic dziecko to nagle sie robi"wielki problem finansowy"..co za poziom społeczenstwa..moralnosc zerowa

Gość ofermm a
"Taaaa a Ty sobie dziecko drogie poczytaj o filmie "Niemy krzyk" i o jego manipulacji http://klubkik.blogspot.com/2007/07/mordujec ie-mordujemy.html" gdzie tu jest niby manipulacja? że film robi się w powiększeniu i w zwolnionym tempie? wiele filmów dotyczących biologii w ten sposób się robi. to jest standardowa procedura rejestracji obrazu którego gołym okiem nie można zobaczyć. faktem jest że płód wykonuje ruchy, reaguje na bodźce, jego mózg jest aktywny i zywy. i pierdolenie o tym czy to na pewno "świadome ruchy" i czy odczuwa ból bardziej czy mniej jest tylko usprawiedliwianiem dla ludzi bez sumienia. drodzy państwo, oświadczam wam że absolutnie każdego człowieka da się zamordować tak że nie odczuje on bólu ani nie będzie miał świadomości tego że jest mordowany. czy to wobec tego przestaje to być morderstwo? a w ogóle sprawa wierzeń religijnym nie ma tu nic do rzeczy. w świetle nauki płód jest żywym organizmem gatunku homo sapiens sapiens czyli po prostu człowiekiem. wbrew temu co mówią rozmaite aborcjonistki nie jest częścią organizmu kobiety lecz niezależnym bytem. jest oczywiście inny niż człowiek dorosły ale tak samo inne niż człowiek dorosły jest dziecko. tyle że żyjemy w XXI wieku i czas skończyć już ze średniowieczną ciemnotą która nie miała pojęcia skąd się dziecko "w brzuchu" bierze. teraz wiemy to dokładnie i wiemy że jedynym momentem wyznaczającym powstanie nowego organizmu jest moment ZAPŁODNIENIA. potem ten organizm już po prostu jest, rośnie i rozwija się ale "stał się" w momencie zapłodnienia a nie w żadnym innym. i od tego momentu jest człowiekiem.

Gość ja jestem w takiej sytuacji
Jak umiesz rozdzielić tą kwotę zabiego na np. rok zycia malucha to jesteś genialna! Nie o tym ten temat! Dziewczyny! Nie mówimy o aborcji z powodu braku kasy!

Gość wazka85
Anonimowa JA to cie SMIESZY!!! smieszy cie fakt ze na 1000%nie usunelabym dziecka,,, ja sama stracilabym do siebie szacunek a wiedzac to ze gdybym wpadla nie mialabym za co dziecka wychowac i to ze mozliwe ze chlop by wtedy mnie zostawil to bym sie nie dupczyla z takim czlowiekiem i w tak mlodym wieku co by wlasnie takich problemow nie miec w przyszlosci!!! dla wlasnego dzecka bym zrobla wszystko nawet jesli musialabym po rodzinie zebrac ale usunac bym nie usunela i mi tu nie pierdol

Gość ofermm a
\"Generalnie nie podoba nam się, że na przedmiocie biologicznym będzie się używać religijnego języka i twierdzić, że można zabić płód. On jeszcze nie żyje\" no tu mnie laska po prostu rozwaliła (zeby nie powiedzieć mocniej). płód nie żyje, no zajebiste!!!! skoro nie żyje to jak niby rośnie? jak niby się rozwija skoro nie jest żywy? nawet plemnik jest żywy, komórki krwi i wspomniania przez skretyniałą autorkę bloga dźdźownica też jest żywa. jak można być taką kretynką żeby twierdzić że płód nie żyje to ja nie wiem.

Gość moje zdanie jest takie
dziewczyny ja was nie potępiam, w pewnym sensie wam wspołczuje, bo wiem, ze cierpicie,na pewno jakos z tym, nie jest łatwo zyc, nie wiem nie moge powiedziec, ze ja na 100% bym nie usunęła, bo nigdy nie była w takiej jakiejs ekztremalnej sytuacji, ale wkurza mnie, to, np, pani od moherow..ktory wyzywa kazdego kto ma inne zdanie niz ona o aborcji...to jest jakies ograniczenie myslowe , ze kazdy musi miec takie zdanie jak Ty .. nie musi, moje zdanie jest takie, ze jestem przeciw aborcji i tyle..ale nie potepiam was

Gość hehr
a pani od moherow, potępia mnie , ze nie jestem za aborcja:) to chore.

Gość mohero mwstęp wzbroniony
Poczytaj tam dokladnie... o tej sztuce manipulacji

Gość kotka222
MOJ FACET NIE MA SAMOCHODU ANI NIC INNEGO ZARABIA 800 ZL CIEKAWE CO BY SPRZEDAL... CHYBA STRE MAJTKI

Gość jak cos
aborcja to trudny wybor jeżeli taka decyzja została podjęta to napewno są ważne powody ludzie są czasami za młodzi na dziecko

Gość ofermm a
poczytałem na tyle dokładnie że dostrzegłem stwierdzenie autorki że płód \"jeszcze nie żyje\". po czymś takim dalsza lektura jest niepotrzebna. ta panna nie ma zielonego pojęcia o nauce zwanej biologią a jest zwyczajnie zaślepiona aborcyjną propagandą. ja nigdy nie oglądałem filmu \"niemy krzyk\". nie potrzebuję tego. wystarczy podstawowa znajomość biologii żeby wiedzieć ze płód i żyje i jest człowiekiem. no a dalej to kwestia etyki. ja uważam że ludzi zabijać wolno tylko w razie popełnienia przez nich wyjątkowo drastycznych zbrodni. skoro płód takiej zbrodni nie popełnił to jego życie musi być chronione tak jak i życie każdego z nas. obojętnie czy myśli i co myśli, czy czuje i co czuje.

Gość jak cos
płód żyje ale jak narazie jest tylko płodem i nie czlowiekiem bedzie nim dopiero jak sie urodzi

Gość ofermm a
\"płód żyje ale jak narazie jest tylko płodem i nie czlowiekiem bedzie nim dopiero jak sie urodzi\" wróć matole na lekcję biologii i niech ci wytłumaczą że przynależność gatunkowa nie zależy od stopnia rozwoju. bielinek kapustnik jest bielinkiem kapustnikiem niezależnie od tego czy jest larwą, poczwarką czy owadem dorosłym a człowiek jest człowiekiem niezależnie od tego czy jest \"narodzony\" czy \"nienarodzony\", czy ma 2 ręce czy jedną, czy jest czarny, biały czy żółty.

Gość gąbka ostra
14:28 [zgłoś do usunięcia] jak cos płód żyje ale jak narazie jest tylko płodem i nie czlowiekiem bedzie nim dopiero jak sie urodzi brak słów :D widać jaka inteligencja i wiedza o życiu. To według ciebie ciemnoto kiedy człowiek staje się istotą społeczną? wtedy jak go wyjmą z brzusia matki ?:P łehehe albo mi napiszesz że gdzieś od 5 miecha jak juz w miare \"zlep komórek\" wygląda jak bobo ? co za myślenie, temat już poszedł do śmietnika mam nadzieje, że prędko zniknie.