Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sdf

pan mlody musznik czy krawat?

Polecane posty

Go艣膰 muchamucha
Mieszkam w Warszawie ale 艣lub w mojej rodzinnej Wielkopolsce. Jaki bukiet wybra艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nie jestem stylistk膮
muchamucha - suknia przesliczna, lekka i zwiewna, delikatna jak dla greckiej boginki :) wi臋c od razu m贸wi臋 - IMHO kantedeskie = dostojne swiaty o grubych, mi臋sistych p艂atkach i ascetycznych p膮kach pasuj膮 tu jak przys艂owiowy w贸艂 do karety :( Drugi bukiet ciut lepszy, ale ma ci臋偶k膮 form臋 oklepanej kuli napakowej kwiatami "na sztywno" plus chyba jeszcze trawkowy zwis wedle mody sprzed jakich艣 8-9 lat... wklej臋 Ci zatem zdj臋cie jednego z moich ulubionych bukiet贸w: http://www.asflor.pl/asflor5_pliki/B2_V4.jpg sp贸jrz - ile w nim i w formie "bukietu o kszta艂cie bukietu" lekko艣ci i 艣wie偶o艣ci, o co艣 takiego mi chodzi; po prostu Twoja suknia niemal "unosi si臋 nad ziemi膮", wi臋c i bukiet powinien byc podobny, inaczej sprawi wra偶enie ci臋偶kie i (nie obra藕 si臋, prosz臋) trywialne. Zestawienie lekka suknia + klocowaty bukiet to do艣膰 niekompatybilne bajki ;) Kolor - pozosta艂abym przy bieli-ecru, 偶eby nie wprowadzac na tle jasnej i zwiewnej sukni plamy ostrej barwy, kt贸ry zatupie zar贸wo sukni臋, jak i zdobienie na niej. Jesli MUSISZ mie膰 kolor - to je艣li r贸偶 to delikatny, przybrudzony, dyskretny, prze艂amany ewentualnie zieleni膮. Kolczyki dobrze by艂oby dopasowa膰 do zdobie艅 na sukience, zatem cyrkonki/kryszta艂ki pasowa艂yby bardzo 艂adnie - kilka stron wczesniej wkleja艂am 艂adny przyk艂ad z Apartu. Moga by膰 ciut zwisaj膮ce, ale wtedy raczej szyja ods艂oni臋ta (je艣li MUSISZ, bo si臋 udusisz mie膰 co艣 na szyi, to malutka zawieszka na delikatnym 艂a艅cuszku, nie jaki艣 grzmotowaty naszyjnik) plus ewentualnie skromna bransoletka.

Udost臋pnij ten post

witam:) My juz po :) m膮偶 nie mial kamizelki za to mial krawat srebrny krawat i ciemny garnitur ja mialam sukni臋 bia艂a z delikatnymi zdobieniami srebrnymi bizuteria to malutkie kolczyki z bialego zlota, pierscionek z bialego zlota (zareczynowy!) i bransoletka srebrna z cyrkoniami welon mial byc dlugi 200cm niestety zrezygnowalam bo czulam w nim dyskomfort - wykorzystalam na zdj臋cia plenerowe mialam kr贸tki (60/80cm) welonik wlosy mialy byc spiete ale ostatecznie fryzjerka z jednego boku wypuscila wloski a reszta byla podpieta, paznokcie delikatny french i lekkie srebrne zdobienie :) wszystko bylo ok kosmetyczka delikatnie mnie umalowala:) jedynie kwiaciarka nawalila miala zrobic bukiet w formie bukietu z r贸偶 go藕dzikow i frezji a jak nie da rady to z samych frezji, wszytsko mialo byc zwi膮zane wst膮zk膮, kiedy m膮偶 z bukietem do mnie przyjechal okazalo si臋, 偶e kwiaty s膮 powtykane w g膮bke jakas biala serwet pod nimi jest:O i plastkowy niby stelaz do tego dodana jakas paprotka czy mech i gips贸wka, wkurzylam sie strasznie ale co tam :) wazne ze imprezka sie udala dzieki nie stylistce moj m膮z nie czul sie przebrany a fajnie ubrany :) jeszcze raz dziekujemy za rady i sugestie:)

Udost臋pnij ten post

Ciesz臋 si臋 bardzo - wszystkiego dobrego 偶ycz臋!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 muchamucha
Nie stylistko dziekuje za rady. Nie obra偶am si臋, bo nie mam powod贸w ku temu. Mi samej wydawa艂o si臋 偶e te cantadeskie s膮 zbyt ci臋偶kie do tej sukienki. Twoja propozycja bukietu bardzo mi si臋 podoba ale chyba wola艂abym bukiet w kolorze kremowo-r贸偶owym (pastelowy r贸偶 oczywi艣cie). Je艣li chodzi o bi偶uteri臋 te偶 my艣la艂am o delikatnym srebrnym 艂a艅cuszku + zawieszka z cyrkoni膮 i malych kolczykach. Kolczyki wisz膮ce odpadaj膮, gdy偶 nosz臋 okulary i nie lubi臋 si臋 w takim po艂膮czeniu. Je艣li chodzi o w艂osy - co proponujesz? Mam g臋ste, d艂ugo艣ci do po艂owy plec贸w w艂osy (br膮z z odcieniem miedziano-rudym) + grzywka. My艣la艂am o podpi臋ciu/spi臋ciu tylko cz臋艣ci w艂os贸w ale sama nie wiem czy to dobry pomys艂 i czy taka fryzura b臋dzie pasowa艂a do ca艂o艣ci.

Udost臋pnij ten post

Ciesz臋 si臋 偶e ciut pomog艂am :) Kolor w bukiecie oczywi艣cie mo偶esz modyfikowa膰 - postuluj臋 jednak nie艣mia艂o pozostanie w odcieniach pastelowo-przybrudzonych, delikatnych, by nie "zatupa膰" zwiewnej sukni; pokazuj膮c propozycje chodzi艂o mi zw艂aszcza o form臋 bukietu - przestrzenn膮, z oddechem, bez zbicia i napakowania kwiatami na sztywno.Wersj臋 bi偶uterii akceptuj臋 :) wa偶ne jedynie, by艣 wybra艂a co艣 dyskretnego. Co do fryzury - troch臋 偶al zas艂ania膰 w艂osami 艂adny podkr贸j sukni, a z drugiej, je艣li masz 艂adne w艂osy.... mo偶e zatem pofalowany, wysoko upi臋ty (lub lekko spi臋ty a'la Bardotka) kucyk - jednocze艣nie wyeksponuje urod臋 w艂os贸w, ale i ods艂oni plecy. Og贸lnie - p艂膮czenie stylu z greckich waz z upi臋ciami w stylu lat 60-tych ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prunia secca
Do nie jestem stylistk膮 ! do takiej sukienki kupi艂am okrag艂y naszyjnik i malutkie kolczyki wkr臋cane , wlosy zamierzam upi膮膰 do艣膰 nisko , 偶ywy kwiat , bez welonu , ale ca艂y czas my艣l臋 czy ten naszyjnik pasuje ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ca27052f28013a6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c922ecc080cb333e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/012ac496811167c4.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prunia secca
dodam 偶e fotki wy偶ej s膮 kiepskiej jako艣ci , poradzcie jeszcze co do 偶ywego kwiatka , chcia艂am bukiet z anemon贸w i taki sam do w艂os贸w , lub gardeni臋 do w艂os贸w albo eustom臋 , nie wiem co trwalsze i ktore z tych kwiat贸w dostan臋 w pa偶dzierniku?

Udost臋pnij ten post

Szczerze? Tak naprawd臋? Nie obra藕 si臋 prosz臋, ale z r臋k膮 na sercu i ca艂膮 odpowiedzialno艣ci膮 m贸wi臋 Ci WYRZU膯 TEN NASZYJNIK, albo oddaj jakiej艣 cioci maj膮cej juz swoje latka. Naszyjnik jest po prostu niegustowny - grzmot a'la Jablonex w najlepszym stylu dojrza艂ego Gierka... Na odleg艂o艣膰 widac, 偶e to szkie艂ka. Materia艂owy kwiatek, kt贸ry masz chyba na szyi na jednym ze zdj臋膰 te偶 jest wedle mody sprzed jakich艣 10 lat, i nie wygl膮da zbyt 艂adnie (takie kwiotki obsmiewane s膮 zreszt膮 na r贸wni z welonami z lam贸wk膮 i r臋kawiczkami a'la "banda偶yki"). Sukienk臋 masz do艣膰 delikatn膮, jesli upierasz si臋, 偶e musisz mie膰 cos na szyi (nie musisz ;) ) to sugeruj臋 niedu偶膮 zawieszk臋 na delikatnym, cienkim 艂a艅cuszku, do tego niedu偶e kolczyki. Albo zestaw zawsze gustowny: nieco d艂u偶sze kolczyki (艂adnie wysmukl膮 szyj臋, skr贸con膮 optycznie lini膮 dekoltu), niedu偶a bransoletka i NIC na szyj臋 ;) Zawsze jak mantr臋 powtarzam - w prostocie si艂a, lepiej uj膮膰 ni偶 przedobrzy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prunia secca
zdj臋cie naszyjnika robione jest domowym aparatem , wyszed艂 nie艂adnie , jest on delikatny , w szerszym mi臋jscu ma 9 mm , mo偶e i nie modny , ale bez niczego na szyi czuje si臋 bardzo go艂o , mierzy艂am r贸zne naszyjniki, mo偶e bardziej gustowne ale nie pasuj膮 do aplikacji na sukience , to mo偶e dajcie jakie艣 fotki naszyjnik贸w kt贸re bed膮 pasowa艂y waszym zdaniem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dajcie fotki...
daj to chi艅sku sprzedawca jaj ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ziutaa
Zwyk艂y 艂ancuszek z 艂adn膮 zawieszk膮 (niedu偶膮) i tyle. Naszyjnik jets passe.

Udost臋pnij ten post

Na przyk艂ad co艣 takiego: http://www.apart.pl/pl/klient,wyszukaj-produkty,581 do tego w aparcie na 100& dobiora Ci delikatne kolczyki - i b臋dzie 艂adnie i subtelnie. Musia艂aby艣 tylko zadba膰 o odpowiedni膮 d艂ugo艣膰 la艅cuszka, tak by zawieszka nie chowa艂a sie za dekolt sukni. Co do kupionego przez Ciebie naszyjnika - nie chodzi mi nawet o jego wielko艣膰, tylko o fakt, 偶e na odleg艂o艣膰 widac, 偶e to kiepskiej jako艣ci sztuczne szkie艂ka. Nie sugeruj臋 Ci, by艣 od razu stroi艂a sie w brylanty w platynie, ale jest na rynku sporo bi偶uterii (nawet sztucznej) kt贸ra nie bije az tak po oczach swoj膮 jablonexopobno艣ci膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odkopi臋 w膮tek
Nie jestem stylistk膮, co my艣lisz o r臋kawiczkach? M贸wi臋 o r臋kawiczkach, nie tym czym艣 na 艣rodkowy palec. 艢lub bior臋 w styczniu, wydaje mi si臋, 偶e powinnam jakie艣 mie膰... Zastanawiam si臋 tylko, czy mnie nie przyt艂ocz膮, mam 165cm wzrostu + obcas 8cm. No i nie wiem czy sobie w ko艣ciele z nimi poradz臋 (艣ci膮ganie, ponowne zak艂adanie...). Prosz臋 o rad臋.

Udost臋pnij ten post

Powiem tak - jestem z opcji "bardzo r臋kawiczkowej" za to z "bardzo antygipsikowej" ;) - ergo na widok tych paskudztw zaczepianych na p臋telk臋 偶o艂膮dek mi si臋 przewraca... Ale palczaste, proste, matowe r臋kawiczki moga by膰 supereleganckim dodatkiem, zw艂aszcza gdy grozi Ci zamarzni臋cie palc贸w ;) Uczulam jednak na fakt, 偶e jesli na艂adujesz na siebie i sukni臋, i bolerko,i futrzan膮 etolk臋, i jeszcze r臋kawiczki (i ka偶dy element b臋dzie widoczny) b臋dziesz wygl膮da艂a jak kopka siana... Je艣li natomiast na艂o偶ysz futerko/p艂aszczyk, i ten element b臋dzie g艂贸wnym (opr贸cz sukni), to r臋kawiczki b臋d膮 wsp贸艂gra膰 idealnie. Wskazany by艂by jednak brak welonu... Co do kwestii technicznych - najelegantsze s膮 rekawiczki d艂ugie, za艂okie膰, bez zdobie艅. Je艣li jednak musia艂aby艣 je wy艂uskiwac spod kurteczki, b臋dzie to trudne - a jeszcze trudniejsze ponowne na艂o偶enie. Dlatego lepiej postawi膰 na r臋kawiczki palczaste, do艣膰 kr贸tkie, tu偶 za nadgarstek. W czasie kazania delikatnie zsuwasz praw膮 r臋kawiczk臋 i wraz z bukietem podajesz dyskretnie 艣wiadkowej - i do przysi臋gi podchodzisz z ods艂oni臋ta praw膮 rek膮. Po przysi臋dze ma艂偶e艅skiej odbierasz rekawiczk臋, spokojnie zak艂adasz na "zaobr膮czkowan膮" r臋k臋, a potem bierzesz bukiet. Przetestowane, zaobserwowane, da si臋 to zrezalizowa膰. A pi臋kne r臋kawiczki to dodatek elegancki i u偶yteczny - w cieplejszych miesi膮cach sprawdza si臋 np. u dziewczyn, kt贸rym w emocjach zi臋bn膮 d艂onie, albo kt贸re nie chc膮 czu膰 spoconej i lepkiej sk贸ry os贸b sk艂adaj膮cych 偶yczenia. Powodzenia!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odkopi臋 w膮tek
Bardzo Ci dzi臋kuj臋 :) Obawia艂am si臋, 偶e ju偶 si臋 tutaj nie pojawiasz... Je艣li chodzi o ca艂o艣膰 mojego wizerunku stawiam na prostot臋, 偶adnych bolerek (kt贸rych nie znosz臋, ciesz臋 si臋 偶e bior臋 艣lub w zimie bo nie b臋d臋 mie膰 futerko a nie jakie艣 bolerko w razie ch艂odu), welonu te偶 nie chcia艂am (lubi臋 b. d艂ugie welony, a z futerkiem kt贸re mie膰 musz臋 nie kompilowa艂oby si臋 to;) ) Planowa艂am koka raczej ni偶ej (ale nie tu偶 nad karkiem) i uniesione lekko w艂osy na czubku g艂owy. Woalk臋 kt贸r膮 wklei艂a艣 widzia艂am, ale stwierdzi艂am 偶e do niej musia艂abym mie膰 fryzur臋 podobn膮 do modelki... bo do swojej planowanej jej nie wepn臋, nie b臋dzie gdzie... Ewentualnie jaki艣 kwiat we w艂osach. Co do d艂ugo艣ci r臋kawiczek w pe艂ni si臋 z Tob膮 zgadzam, tylko 偶e nie widzia艂am nigdzie kr贸tkich... D艂ugie uda艂o mi si臋 znale藕膰 w 1, s艂ownie jednym salonie, poza tym s膮 tylko te bez palc贸w :o mo偶e przebiegn臋 si臋 po sklepach z rzeczami na pierwsz膮 komuni臋 :P

Udost臋pnij ten post

Z r臋k膮 na sercu - szkoda mi tej woalki, bo wygl膮da艂aby艣 IMHO 艣licznie!! powiem Ci szczerze, 偶e kwiat, nawet sztuczny, do futerka jako艣 艣rednio mi pasuje, taki... przys艂owiowy "kwiatek do ko偶ucha" ;) Ju偶 bardziej widzia艂abym w Twojej fryzurze ozdobn膮 klamr臋 wzgl臋dnie spink臋 z po艂yskuj膮cymi sztrasami. Natomiast woalka w 偶adnym wypadki nie b臋dzie "zgrzyta膰" stylistycznie. Mo偶e poka偶 zdj臋cie woalki dobrej fryzjerce i pokombinujcie - jest mo偶liwe 艂adne jej dopi臋cie do g艂adkiej fryzury, tak偶e hiszpa艅skiej, i naprawd臋 nie jestes skazana na jak膮艣 wysok膮 "pufk臋" z w艂os贸w na g艂owie. M贸wi臋 tak na podstwie faktu, 偶e np. gwiazdy kina niemego dopina艂y woalki nawet do kr贸ciutkich + g艂adko ulizanych w艂os贸w, wi臋c logistycznie & stylistycznie na pewno jest to mozliwe... Pami臋taj jednak, 偶e leciutkie nasuni臋cie woalki na twarz a偶 si臋 prosi o mocniejsze podkre艣lenie oczu - klasyczne "przydymione oko" w艂asnie troszk臋 w stylu Mary Pickford czy Poli Negri ;) Co do r臋kawiczek - spr贸buj poszpera膰 na stronkach www lanetti albo camella - wiem, ze realizuj膮 tam te偶 zam贸wienia indywidualne, tak偶e nietypowe, a ceny nie s膮 jakie艣 strasznie wysokie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odkopi臋 w膮tek
Kto艣 ju偶 tu wkleja艂 to zdj臋cie i zapewne widzia艂a艣 je tysi膮c razy http://ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura129003.htm Niemniej jednak podoba mi si臋 bardzo ta fryzura, nie jest napuszona a w miar臋 prosta, elegancka i stylowa. Kwiat pasowa艂by mi ze wzgl臋du na to, 偶e mam taki element w sukni poni偶ej talii, wi臋c tworzy艂oby to jedn膮 ca艂o艣膰. Nad t膮 woalk膮 zastanawia艂am si臋 ju偶 w wakacje, wiem 偶e doda艂aby mi niebanalnego charakteru, jest szalenie elegancka ale w tak膮 fryzur臋 jej nie wepn臋... Dlatego z niej zrezygnowa艂am... Zale偶y mi na uniesionych lekko w艂osach bo mam do艣膰 wysokie czo艂o i wygl膮dam tak 艂adniej. Ci臋偶ko to pogodzi膰 i na co艣 si臋 zdecydowa膰:(

Udost臋pnij ten post

A ja Ci powiem, 偶e jak na moje oko - spokojnie mo偶esz wpi膮膰 woalk臋 akurat w miejsce pod "pufk膮" = troch臋 nad grzywk膮 , woalka b臋dzie w贸wczas 艂adn膮 i naturaln膮 konsekwencj膮 napuszenia w艂os贸w. Czy kwiat na sukni b臋dzie wystawa艂 spod futerka??? IMHO za du偶o b臋dzie tych "kwiatk贸w do ko偶ucha", i kwiat we w艂osach gor膮co radz臋 zast膮pi膰 klamr膮/grzebyczkiem ze sztrasami - b艂ysk o偶ywi Ci 艂adnie buzi臋. W jakim kolorze planujesz bukiet??? Warto sztrasy dopasowac kolorystycznie do kwiat贸w...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odkopi臋 w膮tek
Wiesz co, niesamowita jeste艣  wszystko dostrzegasz. Mo偶e faktycznie masz racj臋 z tymi kwiatami, nie chcia艂am si臋 przebra膰, a tu si臋 okazuje 偶e przez te kwiaty efekt mo偶e by膰 podobny  Kwiat jest tak na biodrze, i faktycznie pewnie go b臋dzie wida膰 spod futerka… I rzeczywi艣cie jak podobny wepn臋 we w艂osy mo偶e by膰 tego za du偶o… Z kolei woalka b臋dzie mi stercze膰 na czubku g艂owy, przynajmniej tak mi si臋 wydaje patrz膮c na zdj臋cie w miejscu gdzie si臋 j膮 upina. Nie wiem ju偶 co robi膰… Co do kwiat贸w. Suknia jest w kolorze ecru. Musz臋 utrzyma膰 t臋 tonacj臋 kolorystyczn膮. Nie podobaj膮 mi si臋 pomara艅czowe kwiaty. My艣la艂am o czym艣 bardziej neutralnym, z du偶膮 ilo艣ci膮 zieleni, 偶eby si臋 to wszystko nie zla艂o. Wklej臋 przyk艂adowe linki tego co znalaz艂am w internecie. Aha, odpadaj膮 wszelkie kalie i kantadeski, bo mi si臋 po prostu nie podobaj膮. Wol臋 klasyczne r贸偶e z domieszk膮 jakich艣 innych kwiat贸w. http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/R%C3%B3%C5%BCe%20i%20inne%20kwiaty/slides/ss_100433410.html http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/R%C3%B3%C5%BCe%20i%20inne%20kwiaty/slides/Kristen_Bolton_018.html http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/R%C3%B3%C5%BCe%20i%20inne%20kwiaty/slides/gavalanche.html http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/R%C3%B3%C5%BCe%20i%20inne%20kwiaty/slides/bouquet-121-lg.html

Udost臋pnij ten post

Co do fryzury - jest jedno rozwi膮zanie, zrobi膰 pr贸bn膮 fryzur臋, w trzech wersjach: 1. z klamerk膮, 2. z woalk膮, 3. z jednym i drugim, przyjrze膰 si臋 sobie bbbbbb krytycznym okiem, i zadecydowa膰. Ja nadal gor膮co optuj臋 za woalk膮 - 艂adnie wpi臋ta na 100% nie b臋dzie stercze膰! cho膰 fryzjerka o zr臋cznych paluszkach bardzo wskazana do wsp贸艂pracy... ;) Wtedy jednak do koka dopi臋艂abym jedynie pojedy艅cz膮 klamerk臋/wsuwk臋 z kilkoma strasami (ale nie typu "choinka"!) - by lekko rozja艣ni膰, ale nie przeozdobi膰 g艂owy. Oczywi艣cie sztrasy proponuj臋 przezroczyste - klasyczne "kryszta艂ki", i w tym stylu te偶 reszt臋 bi偶uterii, tj. g艂贸wnie kolczyki. Naszyjnika nie dodawa艂abym, bo i tak nie b臋dzie go wida膰 spod futerka, i tylko b臋dzie Ci臋 uwiera艂 ;) Z bukiet贸w podoba mi si臋 drugi i trzeci - spr贸bowa艂abym po艂膮czy膰 form臋 drugiego (niedu偶y i niezbyt zbity) z kolorystyk膮 trzeciego = du偶o zieleni, jednak zdecydowanie bez tych zwini臋tych, nab艂yszczonych, ogromnych li艣cior贸w - za du偶o tu "li艣cia w li艣ciu" ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odkopi臋 w膮tek
Co do bukietu wydaje mi si臋, 偶e gdyby si臋 tak uda艂o by艂oby idealnie, bo drugi bukiecik jest lekki i 艣wie偶y. Ziele艅 doda potrzebnego kontrastu. Zastanawiam si臋 czy z kolei kwiat w sukni + spinka we w艂osach nie zrobi ba艂aganu. Bo by艂yby to w ko艅cu zupe艂nie r贸偶ne elementy.

Udost臋pnij ten post

Jesli b臋dziesz mia艂膮 w uszach kolczyki z kryszta艂kami, to kilka kryszta艂k贸w we w艂osach nie wprowadzi chaosu :) W przypadku wpi臋cia w uszy pere艂 - we w艂osy r贸wniez proponuj臋 per艂y, jesli chcesz mie膰 w uszach bi偶uteri臋 bez kamieni, tylko z metalu - element we w艂osach tez powinien byc z anlogicznego metalu. Wtedy unikniesz przpadkowo艣ci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odkopi臋 w膮tek
Nie jestem stylistk膮 serdecznie dzi臋kuj臋 za rady i po艣wi臋cony czas. Co do bi偶uterii to zdecydowa艂am si臋 na per艂y; znalaz艂am je w odcieniu idealnie pasuj膮cej do sukni. Ostatnia rzecz o kt贸r膮 zapytam: czy masz mo偶e jakie艣 linki do spinek do w艂os贸w, o jakie Ci mniej wi臋cej chodzi? Bo sama jako艣 tego nie widz臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rozmi
Nie jestem stylistk膮 - jeste艣 boska!! Nie do艣膰, 偶e fantastyczne porady to jeszcze tyle czasu po艣wi臋casz. Super! W takim razie mo偶e i ja mog艂abym skorzysta膰? Mam sukni臋 z Madonny White One 160, tak膮: http://www.pronuptiamidlands.co.uk/white_one_160.html Niestety 艣rednio znam si臋 na stylizacji (by nie powiedzie膰 wcale). Mam w zwi膮zku z tym problem z dobraniem bolerka (wola艂abym szal, ale nie mog臋 znale藕膰), welonu i bukietu. O bukiecie p贸ki co my艣la艂am najwi臋cej. Na pewno chcia艂abym te偶 kwiat we w艂osy. Pomys艂 mam na razie taki by by艂y to kwiaty fioletowe, eustomy lub anemony albo jakie艣 inne. W艂osy mam rude (ciemnomiedziane), kr臋cone, do 艂opatek - chcia艂abym mie膰 je delikatnie podpi臋te lub lu藕no puszczone jako艣. Czy dobry pomys艂 z kolorem kwiat贸w i jaki ewentualnie kszta艂t bukietu? No i co z przekl臋tym bolerkiem i welonem? b臋d臋 wdzi臋czna cho膰 za kilka zda艅. Pozdrawiam i dzi臋kuj臋 :)

Udost臋pnij ten post

rozmi - 艂adna suknia, prosta w kroju, ale uszyta z bbbb ozdobnej koronki; plus jeszcze wst膮偶eczka ;) zatem ponownie b臋d臋 zaleca艂a umiar, umiar, i jeszcze raz umiar, bo przedobrzy膰 艂atwo!!! a wtedy grozi Ci wygl膮d a'la meksyka艅ska lalka telenowelowa ;) Tak wi臋c po kolei, moje sugestie bardzo IMHO ;) : - bolerko zdecydowanie mi tu nie pasuje, bo g艂adkie/satynowe b臋dzie wtr臋tem zupe艂nie nie a propos do sukienki, a koronkowe sprawi, 偶e za du偶o b臋dzie na Tobie "koronki w koronce" ;) - szal to opcja duuu偶o lepsza, postuluj臋 szal z delikatnego mu艣linu, z "kr贸tkimi kraw臋dziami" zakoczonymi koronk膮 podobn膮 jak na sukni; je艣li nie zdajdujesz w sklepach nic zbli偶onego do tej opcji, najlepszym wyj艣ciem b臋dzie po prostu zakupienie mu艣linu i koronki w hurtowni tkanin 艣lubnych i zlecenie uszycia krawcowej - wyjdzie niedrogo, a wed艂ug Twoich plan贸w - jesli zdecydujesz si臋 na szal, welon zdecydowanie odpada, bo zaczniesz wygl膮dac jak kopka siana; mog臋 z kolei zasugerowa膰 wersj臋 "po艣redni膮" - ot贸偶 kiedys zauwazy艂am stylizacj臋 dziewczyny, kt贸ra uszy艂a sobie baaaaardzo d艂ugi szal (kilkumetrowy), i to w艂a艣nie szal ci膮gn膮艂 si臋 za ni膮 po posadzce w "zast臋pstwie" welonu; powiem Ci, 偶e wygl膮da艂o to niebanalnie i oryginalnie!!! - kwiaty we w艂osach - popieram; fryzura - albo lu藕ny kok wl膮snie z pofalowanych w艂os贸w, albo p贸艂upi臋cie; rozpuszczone (nawet z opask膮) w stylu rusa艂ki niezbyt IMHO pasuj膮 do sukni - tyle偶 niespokojnej, co dostojnej ;) - fioletowe kwiaty - baaaardzo popieram, bukiet postuluj臋 "w formie bukietu" wzgl臋dnie leciutko ber艂owaty; ci臋偶ka kropla i masywne kulki odpadaj膮 - sugeruj臋 bi偶u z fioletowymi ametystami (sporo ma Apart i Yes), na pewno ciut d艂u偶sze kolczyki, moze byc delikatna bransoletka plus (ewentualnie!), malutka zawieszka na CIENIUTE艃KIM 艂a艅cuszku; odpadaj膮 ci臋偶kie naszyjniki ciekawym pomys艂em by艂oby naszycie na "w臋ze艂ku" kokardki na sukni pokedy艅czego amety艣cika :) taka kropelka koloru - ale wtedy NIC na szyi - dla m臋偶a fioletowy jedwabny krawat, przypinka w klapie marynarki + koszula na spinki w odcieniu sukni; 偶adna nowina, ze jestem zaprzysi臋g艂ym wrogiem kamizelek i pseudomusznik贸w z obrusa plamoodpornego ;) Tyle na pocz膮tek ;) aha - nie napisa艂a艣, w jakim odcieniu masz sukni臋, i w jakim kolorze planujecie garnitur M艂odego!!!

Udost臋pnij ten post