Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca wiedziec

kto jest przeciw aborcji i w jakim jest wieku?

Polecane posty

Gość chcaca wiedziec

Nie chodzi mi o aborcję ze względów medycznych lub ze względu na gwałt. Ja jestem przeciwna, mając 24 lata a zostaje posądzana o moheryzm.

Gość jestem przeciw twojej głupoci

Gość do autorkiiii
a stosujesz jakiekolwiek środki antykoncepcji?

Gość chcaca wiedziec
tak, stosuję i jeśli zawiodą- urodzę, jestem tego pewna

Gość hella traktorzystka
Mam 30 lat i nie mam do końca sprecyzowanego zdania na temat aborcji. Na pewno aborcja nie powinna być wykonywana tak hop siup, powinny ja poprzedzić wizyty u psychologa. Nie oceniam kobiet, które ciażę usunęły. Sama bym raczej nie usunęła, chyba że byłby to wynik gwaltu albo płód miałby wadę albo mialabym do wyboru - życie dziecka albo moje.

Gość mam 29 lat i jestem
zdecydowanie przeciwna

Gość do autorkiiii
no to przestań pierdolić o aborcji uczynna, poukładana, przeciwna aborcji a byzka się stosując antykoncepcję. Albo idziesz w jedną stronę albo w drugą. Proste. Temat do zamknięcia - autorka niepoważna

Gość loli.pop
"do autorki" -> a w domu wszyscy zdrowi? Od kiedy to trzeba brac caly pakiet - aborcja i antykoncepcja? im lepsza antykoncepcja, tym mniejsze prawdopodobieństwo aborcji, wiec jak najbardziej można mieć przekonanie - zabiezbieczam sie, bo aborcji jestem przeciwna. Gdzie ona napisała, ze jest przeciwna aborcji ze względów religijnych?

Gość chcaca wiedziec
a czy ja napisałam o poukładaniu i uczynności? nic o zasadach religii również chodzi mi o odpowiedzialność za swoje czyny i za drugiego człowieka, za jego życie jeśli nie odróżniasz antykoncepcji od aborcji to wybacz,ale Twoich wypowiedzi nawet nie będę czytać

Gość 1234567.........
ja jestem za legalizacją aborcji ...uważam że każda kobieta powinna mieć prawo wyboru a nie robić to w ukryciu....popieram pomysł rozmowy z psychologiem przed ...każdy ma swoje sumienie i niech zgodnie z nim postępuje ja osobiście nie wiem czy bym się zdecydowała ?...ale też wyznaję zasadę nigdy nie mów nigdy

Gość piczkoo
22 lat i zdecydowanie przeciwna

ja nie jestem za legalizacja ponieważ: decydujesz sie na seks to decydujesz sie ze jest ryzyko ze bedziesz miała dziecko!

Gość chcaca wiedziec
cieszę się,że nie jestem odosobniona moja koleżanka - uważająca się za feministkę- wygłosiła mi dzisiaj wykład o swobodzie decydowania o swoim ciele i życiu, a mnie ciarki przechodziły

Gość loli.pop
Oczywiscie, rozmowa z psychologiem powinna byc, a może lepiej nawet 2, poza tym latwiejszy dostęp do antykoncepcji i rzetelna informacja. Wywalic ze szkół to idiotyczne przygotowanie do życia w rodzinie, bo ono do niczego nie moze przygotowac, a na to miejsce wprowadzic edukacje seksualną OBOWIAZKOWĄ. Która pokazuje mozliwosci i nikogo nie indoktrynuje, nikomu niczego nie nakazuje. Kto bedzie chciał - niech sobie stosuje kalendarzyk, ale moze parę osob sie przekona do metod alternatywncyh

Gość Weronica-29
Mam 29 lat jestem zdecydowanie przeciwna. to zwykle morderstwo bezbronnego czlowieka. jesli ktos nie potrafi sie zabezpieczyc to niech sie nie bawi seksem i problemu nie bedzie. a autorka jest jak najbardziej powazna. tym bardziej ten temat

Gość kotka222
ja jestem ZA aborcja mam 23 lata

Gość żmija zygzakowata
przeciw tych ktorzy sa za zabijaniem dzieci,rodzice powinni pozabijac- przeciez maja prawo decydowac o zyciu dziecka

Gość loli.pop
żmijo, jak moi rodzice byli w wieku reprodukcyjnym, to na porzadku dziennym było, ze jak kobitka przychodziła do ginekologa, a ten stwierdzał ciażę, to zaraz padało pytanie "usuwamy?" i jakoś i tak jestem z wyżu

Gość aborcja na zyczenie TAK

Gość niemoherowa.
21 lat, przeciw aborxcji. ( i zero mohera...:D)

Gość chyba kpisz
27 lat, przeciw, przeciw, przeciw

Gość lat 27
jestem za prawem kobiety do decyzji o aborcji. Sama, nie będąc w sytuacji typu gwalt, ciężkie uszkodzenie, sprawy życia lub smierci, prawdopodobnie nie zdecydowałabym się, ale chciałabym mieć poczucie, że mam PRAWO WYBRAĆ.

Gość skostniala s.
jestem za aborcja i za pigulkami. rowniez za in-vitro oraz za pigulkami "po". i rowniez dziwi mnie postawa tych, ktorzy sa przeciwko aborcji, ale pigulkami sie faszeruja az milo. przeciez to praktycznie to samo.

Gość HONECZKA89898989898
PRZECIWKO ABORCJI ZDECYDOWANIE TO JEST MORDERSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!MAM 20 LAT

Gość loli.pop
skostniała -> to w ogole nie jest to ramo w pierwszym wypadku usuwa się komorkę zapłodnioną, w drugim - niezapłodnioną to jest zasadnicza róznica