Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca wiedziec

kto jest przeciw aborcji i w jakim jest wieku?

Polecane posty

Gość jak jestes przeciw to se badz
Zołza bierzesz tabletki anty?

Aborcja farmakologiczna jest możliwa do 9 tyg. ciąży. Chirurgiczna nie wiem.

Gość skostniala s.
zolza - moralonosc i etyka - dla kazdego te slowa znacza cos innego. dlaczego mam postepowac wg zasad, ktore tobie wydaja sie byc ok, chociaz od moich pogladow sa one dalekie? poza tym nie badzmy hipokrytami - moralnosc, ok - byle nie podwojna (vide -> pigulki TAK, aborcja NIE)

Gość JESTEM ZA.
gdyby aborcja byla legalna to nie byloby w POLSCE przypadkow dzieci na smietnikow porzuconych w workach TYLKO W POLSCE jest tak, lepiej usunac zarodek w lonie niz potem zabijac dziecko nowonarodzone!

Wlasnie zgadzam się z Tobą. Pigułki TAK ,aborcja NIE hahaha To jest dopiero ciemnota ludzka! Myślą, że wszystkie rozumy pozjadali, a tak naprawdę gówno wiedzą nawet o pigułkach, które zażywają.

Bazienka - z Twojej wypowiedzi wynika, że kobieta, która już jest gotowa na macierzyństwo może uprawiać seks. Bzdura i to totalna! Chodzi też o gotowość finansową. Niestety, w tym kraju można się dorobić czegoś dopiero koło 30stki.

Gość skostniala s.
ten porzadek prawny, zolza, poki co nie obowiazuje wszedzie, jedynie w Polsce i paru innych krajach takiej chociazby Europy. a ludzie wszedzie tacy sami :) dlaczego wiec nie moga miec wszedzie takich samych praw?

Gość ... 21 ...
dla mnie to bez różnicy ,gdybym musiala - to bym usuneła. Nie oceniam kobiet ktore to zrobiły raz ,ale znam dziewczyne ktora usuwała 3 razy bo nie chciało sie jej iść do lekarza po tabsy.To już troche przesada moim zdaniem. Aborcja w wyniku gwałtu - jak najbardziej ,sama bym to zrobila. Mam 21 lat.

W Niemczech aborcja jest legalna. Dziwne... Im biedniejszy kraj tym bardziej "sztywne prawo", ale nie do tego, co potrzeba. Lepiej niech karają gwałcicieli czy morderców należytą karą. Prawo polskie jest do dupy. Smutna prawda.

Gość skostniala s.
wiesz, ja rozumiem roznice kulturowe, ale jakos ten argument o obowiazujacym porzadku prawnym troche malo adekwatny byl :)

No tak czyli nie powinnam uprawiać seksu do np. 30 roku dopoki nie bede niezalezna finansowo? No to mnie rozbawilas.

obowiązujący porządek prawny w polsce w zakresie dopuszczalności aborcji mnie odpowiada i akurat służy mi jako argument, jeśli dla Ciebie mało istotny- ok, ja wolę prawa przestrzegać i wymagać od innych by moich praw przestrzegali,a je naruszali kształtuje zasady życia w społeczeństwie więc jest jak najbardziej adekwatny

Gość JESTEM ZA.
to jakas bzdura jesli nie jest sie gotowym na dziecko nie ma siesrodkow finansowych, nie czuje sie instynktu macezyskiego to nie nalezy zaczynac wspolzycia seksualnego? szok! a co jak lekarze mowia ze jak kobieta nie wspolzyje w wieku np 30 tki jest dziewica to dla jej zdrowia lepiej zaczac, to ma ona powiedziec ze czeka az bedzie gotowa na dziecko to wtedy zacznie?? smieszne

Gość Gajowa Malina
ja jestem, jak mozna usunac dziecko?;/ nogi to rozkraczają a pozniej usuwają.. typowe dzifki.. {cześć]

Gość ja tez myslalam ze NIGDY
.. a tymczasem w poniedzialek ide po pierwsza tabletke poronna :( mieszkam w niemczech, aborcja dokonywana jest tutaj na zyczenie do 12 tc, przy zagrozeniu/wadach plodu do 22tc. przy tym dlugosc ciazy oblicza sie od terminu ostatniego okresu, nie od poczecia. ja jestem niecaly tydzien po terminie miesiaczki czyli w 5 tc, do zaplodnienia doszlo najwczesniej 3 tygodnie temu (nie zadzialala tabletka "po") zawsze myslalam, ze nigdy absolutnie tego nie zrobie ale tez nie osadzalam innych i nie rozumiem jak mozna zyczyc kobietom, ktore zdecydowaly sie na ten krok zeby nigdy juz nie mogly miec dzieci lub zeby byly one chore :( to jest dla mnie dopiero chore..... pewnie teraz dostane po lbie ale chcialam napisac, ze nie mozecie napisac czy jestescie za czy przeciw zanim nie znajdziecie sie w takiej sytuacji same/i.

* a nie naruszali swoich poglądów nie zmienię, kobietami,które aborcji dokonały,czyli zabiły swoje dzieci, nadal będę gardzić na równi z innymi mordercami, a o każdym wiadomym mi przypadku byłabym w stanie zawiadomić tyle w temacie bo muszę uciekać

zglos mnie, zolzo :p

Gość skostniala s.
obowiazujacy porzadek prawny rowniez w calej rozciaglosci propaguje podwojna moralnosc. przy okazji sieje dezinformacje, bo w koncu nie wiadomo kogo sie chroni - czy dziecko, czy matke. bo jesli dziecko, to aborcja powinna byc zakazana rowniez w przypadku gwaltu czy uposledzenia plodu. w koncu dziecko to dziecko i niewazne w jaki sposob zostalo splodzone, oraz czy i ile bedzie zylo po porodzie. natomiast jesli chroni sie matke - czego nalezaloby sie spodziewac po brzmieniu obowiazujacej ustawy - to dziwne, ze matka majaca wychowywac dziecko z zespolem downa jest bardziej uprzywilejowana od tej, ktora bedzie wychowywac dziecko w skrajnej biedzie lub innej patologii. przemilcze fakt, ze ze stosowaniem sie do ustawy antyaborcyjnej jest w Polsce duzy problem. podziemie ma sie dzieki temu wprost znakomicie, a caly problem elegancko sobie siedzi zamieciony pod dywanik.

Gość 27latkaa jestem za
w uzasadnionych przypadkach. , 🖐️

Zolzo, a pomoglabys mi i innym kobietom wychowac i utrzymac dziecko? Jak tam to sobie zawiadamiaj :O

dla mnie sytuacja w polsce jest nienormalna. jedyne, co reguluje to wspaniale dzialanie podziemia aborcyjnego.

Gość 22 lata i jestem przeciw
Jak sie potrafi bzykac to powinno sie liczyc z konsekwencjami (bo niestety 100% pewnosci daje jedynie szklanka wody zamiast).

Gość haha dorabiaja sie ok 30
no a ja mam 24 meza dziecko dom(bez kredytu i nie od rodzicow) jednak mozna w tym wieku sie Dorobic,, chodzi tu wam chyba o balangi i szastanie kazdym groszem i do 30 miec wszystko w dupie, zalezy jak kto chce zyc zolza madre slowa piszesz:)

Gość ciekawe kiedy sie dorobilas
siedzac w domu z dzieckiem? ciesz sie, ze masz meza, ktory zapieprza

Gość ciekawe kiedy sie dorobilas
ale napisala, ze ma 24 lata i dziecko. nawet studiow nie mogla skonczyc, bo za mloda. jesli nie siedzi w domu to biedne dziecko. no chyba, ze je urodzila majac 16 lat :p