Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebe1983

Studia part time- ile zajęc w tygodniu??

Polecane posty

Gość bebe1983

Witam, dostałam się własnie na uzupełniające studia magisterskie na University of Edinburgh w trybie part-time. Czy ktos wie, ilu godzin zajęc w tygodniu mogę się spodziewac? Z początku myslałam, że studia będą w weekendy bądź wieczorowo, ale okazuje się, że zajęcia są w godzinach 9-17 od poniedziałku do piątku. Ale chyba nie codziennie, bo to byłby full a nie part time?

Gość bebe1983
Naprawdę nikt nie wie? :(

Gość u mnie na uniwerku
zajecia sa raz w tyg. niekoniecznie do 17.... moga trwac nawet do 22.

Gość bebe1983
Dzięki za odpowiedź, a można wiedziec, gdzie studiujesz? Mnie własnie babka z uniwersytetu poinformowała, że zajęcia są własnie w tych godzinach i dniach. W takim razie domyslam się, że zajęcia będą 2, góra 3 razy w tygodniu...

Gość u mnie na...
wystarczy wejsc na timetable na uniwerku,

Gość bebe1983
niestety na stronie mojego uniwersytetu ( http://www.ed.ac.uk/home ) nie ma takiego działu (albo ja nie umiem go znaleźc???). Jedyne co znalazłam, to ogólne godziny zajęc czyli np. single class 50 min 9:00-9:50 albo double class 1h50 min i tak dalej.. Żadnych 'planów lekcji' niestety tam nie ma.

Gość u mnie na..
napisz maila to sie dowiesz.

Gość bebe1983
Własnie sęk w tym, że pisałam maila:) Ale odpowiedź którą dostałam jest trochę nieprecyzyjna. cytuję: There are no separate classes for part time students. All classed take place on weekdays between 9 and 5. Partime students spread the classes over 2 years so that they have only half as many to attend earch year. I to tyle...

Gość u mnie na uniwerku
moze to dlate ze zalezy od kierunku, np arcjitektura i tak bedzie miala 2 razy w tyg. a np. biznes tylko raz. napisz do nick konretnie jaki kierunek i zaeby ci napaisali- ile dnie w tyg, i w jaki konretnie dzien- powinni juz to wiedziec ,chociaz wiadomo zawsze moze sie to zmienic.

Gość nie wierze
to co? nie rouzmiesz tego co przeczytalas? to wyglada na to samo co w PL wolny słuchacz, czyli zajecia normalnie tylko, ze placisz., a tam po prostu placisz wiecej niz w full time.

Gość nie wierze
no i robiszz to w dwa lata, czyli masz na rok o polowe mniej zajec, czyli jak normalnie jest powiedzmy 30 h na rok, to Ty masz to na kazdy rok po polowie

Gość bebe1983
do 'nie wierze': Akurat doskonale rozumiem to, co przeczytałam, jednak jest to informacja nie wystarczająca. Jesli chodzi o cenę, to jest ona dokładnie taka sama jak za full, ale płacę tą kwotę w rozłożeniu na dwa lata, więc rocznie o połowę mniej. Że zajęc rocznie jest o połowę mniej, to też wiem, bo to przecież z definicji wynika. Pytam tylko, ilu mniej więcej godzin zajęc tygodniowo mogę się spodziewac, bo nie mam pojęcia jak to w tym kraju wygląda. Jesli chodzi o kierunek to jest to Tłumaczenie. Z tego co wiem, to będę mogła sobie wybrac jakies przedmioty, ale też nie wiem ile i po ile godzin, bo do tej pory studiowałam tylko w Polsce, a jak wiadomo, tam jest o wiele inaczej.

Gość bebe1983
Pytam o to wszystko głównie dlatego, że mam pracę full-time i się trochę boję, że może byc problem z pogodzeniem jej ze studiami.

Gość u mnie na uniwerku
ja mieszkam w anglii, moze w szkocji jest nieco inaczej- ale szef MUSI ci pozwolic studiowac i tak dobrac ci godziny pracy zebys mogla spokojnie isc na uniwerek, ale moze to sie wiazac z tym ze cie zredukuje do pracy part -time. ewentulanie jak szef jest spoko to pozoolwi ci pracowa pzrez 4 dni ,po 8 godzin wiec jedynie stracisz jeden dzien w pracy w tyg.

Gość laa
Ja wlasnie koncze studia part-time. Oznacza to, ze twoje zajecia skladaja sie z modulow (najczesciej 4-6), ktore student full-time musi zaliczyc w danym roku. Studiujac part-time w kazdym roku musisz zaliczyc 2-3 moduly. Zajecia (moduly) trwaja z reguly 2-3 godziny, wiec jesli bedziesz musiala zrobic 2 moduly w semestrze oznacza to, ze w tygodniu bedziesz miala 4 godz. zajec w zaleznosci od planu. A co do samego planu, jest on najczesciej podawany po rozpoczeciu roku akademickiego.