Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielgrzym marek

wLaśnie kolo mojego bloku idzie procesja a ja...

Polecane posty

Gość dfrhweuir
Ankesenamon ---> a gdzie ja napisałam, że chodzę do kościoła? i gdzie ja napisałam, że nie szanuję tego, że Ty nie chodzisz? Jeśli nie chcesz to nie chodź. Ale przynajmniej nie szydż z ludzi, którzy chodzą. Chyba ten pochód nie wszedł Ci do mieszkania, ani na podwórko prywatne. Po ulicy każdy ma prawo chodzić.

dfrhweuir - przepraszam, faktycznie nigdzie tak nie napisałaś, rozpedziłam się, jakkolwiek uważam, że ludzie chodzący do kościoła nie do końca szanują resztę. Co do chodzenia po ulicy - homosexualisci, feministki itp. muszą dostawać zgody od rządu na takie pochody, więc chyba jednak nie KAŻDY MOZE SOBIE URZĄDZAĆ POCHODY PO MIEŚCIE.

Gość pielgrzym marek
czemu my polacy , nie wszyscy ale wiekszosc jest taka religijna? Zyjemy w takim pojebanym kraju ze wiekszosc chodzi co niedziele do kosciola, udaje poprawnego katolika a poza kosciolem klnie, pali, pije, bije itd.Tak samo przyjelo sie ze trzeba przyjac jak ksiadz chodzi po koledzie.Ksiezule chodza tylko po to by zebrac od nas (owieczek) jak najwiecej kasy.Pozniej oni kupuja sobie samochody, chodza na dziwki itd itp.Nie dajcie sie zwariowac, nie wierzcie tym diabłom ubranym w czarne szaty!!!

Gość zycie jest do dupy
oj nie pytaj kobito, nie pytaj

u nas w tamtym roku jak szla procejsa, doniczka spadla jakiejs kobiecie na glowe...i w szpitalu wyladowala... uuuu

dfrhweuir - acha i cieżko mi nie szydzić z ludzi chodzacych do kościola. po pierwsze - wiara w jakiegos boga juz jest nieuswiadomieniem w swiecie i nieoczytaniem. Ale okej, rozumiem - wiara top wiara. Natomiast ludzie chodzący do kościoła - to już paranoja ignorancji, gdyż oni sami nie wierzą chyba w co wierza! Wystarczy przeczytać biblię, aby wiedzieć, że chodzenie do kosciola jest czystym balwochwalstwem! I wiele innych obrządkow, ktore są czysto poganskie. Ale ludzie wola spelo wierzyc i chodzic do kosciola Więc - dla wiary w boga tak (ewentualnie), ale dla chodzących do koscioła - nie! Bo zawsze będę przeciwna ingorancji, hipokryzji i niechęci aby się uswiadomic w tym, co samemu się robi i w jakim celu i skad sie to wzielo.

tez koło mojego bloku szła procesja, i tak sie wkuriwłam bo mnie zbudził wyjący głos ksiedza i tej całej jego sekty co sie za nim ciągneła;/

pielgrzym - jakto dlaczego palą piją klną itp.? wlasnie dlatego, ze sa wierzacy! ksiadz im mowi "to tylko grzechy, wszyscy jestesmy ludzmi, wyspowiadacie sie i po klopocie", wiec czym maja sie martwic, spowiedz i heja!:) Kosciol zabil im naturalne sumienie, moze jakby nie byli wierzacy, to byliby dobrymi ludzmi, a tak wiedza, ze bedzie im to wybaczone, wiec co sie martwic:)

Gość
ja polkne fiolke z cyjankiem kiedy tylko zauwaze, ze zaczynam dziczec;) czyli nikt mi nie powie po co te witki??:(

Gość pielgrzym marek
u mnie juz nie wrocą !!! jak sie cieszę :-) ten przystanek cz ambona jak to sie tam na to mowi stoi juz pusta!!! niedlugo beda ja pewnie rozbierac :-D

Gość przyzwoitek Krzysztof
Nie każdy kto chodzi na procesje jest moherem to raz . a dwa macie prawo do swojego poglądu dopóty dopóki publicznie nikogo nie obrażacie. ... to byłem ja ... Przyzwoitek Krzysztof

Ankesenamon -----------> procesja pod twoim blokiem ogranicza twoją wolnosc? a co powiesz na żula który pod twoim oknem zacznie śpiewac i grac na gitarze prosząc o pieniądze - on tez ją ogranicza skoro nie masz ochoty go słuchac? czy ty nie przesadzasz w drugą strone ? ja tez blizszy jestem ateizmowi niz głębokiej wierze ale miejmy może umiar bo świat jest różnorodny i nie ma czegos takiego jak absolutna wolnośc osobista polegająca na tym że świat bedzie przejmował się czy ci sie podoba procesja czy nie ...

Pomodlić... hmm. W sumie, to chyba żeby tak się stało, powinnam sama działać w tym kierunku... ludzie z biotechnologii i med., łączcie się :classic_cool:

Gość osz matko....
ja zapomnialam ze pod moim blokiem beda miec przystanek.. ..wczoraj za bardzo pobalowalam,rano wygladalam jak upior-oczy przekrwione,blada,rozczochrana..a ze za dzuo red bulli bylo wiec nie spalam,skonczyly mi sie papierosy.Zarzucilam bluze,wciaglam na tylek jakis stary dres,kaptru na glowe i ide do sklepu..wychodze z klatki a tam kuzwa 3/4 osiedla galy na mnie...brrr..koszmar...do tej pory widze te spojrzania..

przezwoitek - menel nie spiewa do mikrofonu, i za nim nie spiewa banda ludzi. Poza tym na menela dzwonie na policje i zaraz go zgarniaja, bo zaklocanie porzadku jest lamaniem prawa:) Wiec procesja JAK NAJBARDZIEJ JEST ZAKLOCANIEM PORZADKU, na ktory nic nie moge poradzic:) poza tym wspomnialam o dzwonach koscielnych kilka razy dziennie, oraz krzyzach w instytuacjach panstwowych:) to nie jest wjezdzanie z buciorami z katolicyzmem w moje ateistyczne zycie:)?

na tej zasadzie ptaki które mnie rano budzą wjeżdzają w moje życie, sąsiad co głośniej puścił bąka też , samochód na ulicy i facet który śpiesząc się do pracy trzasnął drzwiami oni wszyscy burzą mój spokój. {cool]

przyzwoitek - wypowiedz osoby wyzej - wyszla po fajki do sklepu i pol osiedla sie na nia gapilo, pewnie wiele z tych osob ja obgadalo ZA NIC. I to w jakis sposob zaklocilo jej porządek dnia. Nie porownuj prosze spiewu ptakow, oraz puszczenia baka do glosnego pochodu z mikrofonami i stacjami przez ktore nie ma gdzie auta zaparkowac, bo to jest nie na miejscu. Porownanie do tego spiewajacego menala bylo juz bardziej adekwatne, ale jak napisalam - taki menel lamie prawo, wiec procesja tez:)

Gość ksennaaaa
Cale szczescie mieszkam na Zachodzie!!! Tu nie ma takich zacofanych fanatykow religijnych. Przynajmniej mam spokoj!

Gość Mixa**
Dzwony dzwonią w kościele, a nie w Twoim domu. Ty też masz prawo dzwonić w swoim domu i nkit Ci tego nie zabroni :P

Gość pielgrzym marek
widze ze i tu znalazlo sie kilka popierdolonych moherow, idzta lepiej do kosciola sie pomodlic

Ankesenamon --------------> ludzie na procesji to ludzie którym wolna ich wola pozwoliła wybrac wiarę i pójśc na nabożeństwo . mają prawo iśc i śpiewac ---- zabronisz im tego? dlaczego chcesz ograniczac ich wolnośc? czy ktoś chce cie skrzywdzic tym śpiewem ? nie ma absolutnej wolnośc w naszym świecie , szukasz jakiejś utopijnej krainy której nie ma . pozdrawaim :-)

mixa - ale one dzwonią tak głośno, ze ja je slysze w moim domu, myslisz, ze jakbym puszczala codziennie syrenę na cale osiedle o danych godzinach, to nikt by sie na mnie nie wkurzyl, i to byloby normalne?

" widze ze i tu znalazlo sie kilka popie**olonych moherow" no to sam sobie wystawiasz świadectwo buractwa :-) ja nie jestem moherem tylko kimś kto patrzy na świat szerszym horyzontem niz ty i nie wrzuca ludzi do jednego wora . ale w sumie żal że taki prostaczek z ciebie wyszedł , a może dzieciak ? ile masz latek chłopcze ? 17? :classic_cool:

przyzwoitek - pewnie kazdy ma prawo do wolnosci. Homosexualisci tez, ale oni musza prosic rząd o zgodę na pochod:) A kosciol nie:) sprawiedliwe?

Gość pielgrzym marek
nie wchodze w dyskusje z moherami i cała tą mafia

toś jednak głupek jest mając mnie za mohera :-) no coż zaistniałeś na forum . brawo !!! czyli każdy kto broni ludzi na procesji to moher? zaiste logika godna debila