Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielgrzym marek

wLaśnie kolo mojego bloku idzie procesja a ja...

Polecane posty

Gość
wole koty, daj se siana, banda hipokrytow, ktorzy kazda msze i procesje traktuja jak pokaz mody i okazje do obgadania najblizszych sasiadow:o

Gość pielgrzym marek
na szczesie juz poszli sobie spod mojego bloku :-)

Gość Piekło
co z tego że sie nie boją to cie nie uchroni ....

Gość zycie jest do dupy
chociaz jeden temat poprwil mi humora:D

aaa jeszcze mamy takiego księdza, ze dajcie spokoj chodził po koledzie i opowiadał ludziom rozne 'smieszne' rzeczy...jak to babcia do niego przyszła, zadzwoniła dzwonkiem, a on wyjrzał przez okno u gory i sie do niej odezwal...babcia myslała, ze skrzynka na listy to domofon i do tej skrzynki mowiła...a ksiadz oczywiscie nie przeoczył nazwiska, opowoadając to połowie 'wiernych' :O :classic_cool:

Gość pielgrzym marek
ciekawe czy te jebane mohery jak mialy ze 20 kilka lat to czy chodzily do kosciola, nie klnęly, modliły sie itd itp.Teraz sa starymi prukwami ktore wiedza ze zostalo im do smierci kilka lat i sie dopiero nawrocily.Jebane

nie ma mnie przed czym chronić, bo piekła nie ma:) A ci ludzie to nie tylko hipokryci, ale także wg mnie osoby nie do konca inteligentne, lub slepo wierzace w to, co inni mowia. Bo pomijajac kwestię absurdu wiary (wystarczy liznąć trochę historii), to jeśli już się wierzy, to powinno się wiedzieć w co. Obrzydliwa ignorancja, modlą się do świętych, oprawiają obrazki boga w ramki, robią oltarzyki. Wg biblii (w ktoprą oni wierzą) to przecież grzech i balwochwalstwo:)

Gość u mnie tez byli
akurat procesja przechodzila obok mojego domu i od 2 dni wszyscy sasiedzi chodzili, kosili trawniki, stroili ogrodzenia, odbilo tym ludziom :o I chuj z tego jak teraz beda te wszystkie ozdoby musieli zbierac :o

Gość pielgrzym marek
tez jak bede mial z 60 lat to powoli zaczne sie nawracac.Bede chodzil do kosciólka, modlil sie.Odmawiał pacierz do obrazka.No ale do tego jeszcze długa droga :-)

Gość dfrhweuir
"no przeciez wieeeeeeem, tylko się nasmiewam...a ty co, bezbozniku, do kościoła!!!!!!!!!!! " o tym czy pójść do kościoła, czy nie pozwól, że będę sama decydować :O może nie jestem wzorem do nasladowania, ale przynajmniej nie naśmiewam się z ludzi wierzących i praktykujących moze i Ty żartowałaś z tym chłostaniem, ale wątpię w to czy wiesz do czego te gałązki służą :O

Gość
czuje nalot w powietrzu:classic_cool: zaraz po nas pojada, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!:classic_cool: szkoda gadac;) tylko czemu mam sluchac mszy skoro nie mam na to ochoty? to juz przegiecie. ale slysze, ze ktos koknurencyjnie wlaczyl jakies lajtowe techno :D

a te gałązki to sie bierze do domu...moja babcia mowiła, ze chronią przed piorunami :classic_cool:

Gość u mnie tez byli
księżulek dzisiaj zarobi bo stare mohery pewnie w 4 emerytur odkładały na ten dzien :classic_cool:

Gość
dfrhweuir , oswiec mnie, bo ja nie wiem do czego sluza. p.s. zachecam do zapoznania sie z pojeciem ironia i sarkazm:classic_cool: na kafe przydatne bardzo.

Gość zycie jest do dupy
zgadzam sie z wami ale tak nie do konca. ja lubie spiewac w kosciele, nie slucham co ksidz sobie tam brzdzi, i reszta mnie nie wzrusza, akustyka kosciolow to jest to czego ja potrzebuje:) dlatego bywam i udzielam sie glosem:D

moze to ja, bo u mnie chemical brothers lecą :P własnie sobie cwiczyłam i tak podeszlam do kompa...i juz zostalam :O

Gość u mnie tez byli
przed piorunami chronią palmy z niedzieli palmowej i jakies wianki :classic_cool: i trzeba zaspiewac posenke "nie lyj dyscu nie lyj bo cie tu nie trzeba..." :D

zycie jest do dupy :D czy nie masz czasem na imię Roksana? bo moja kolezanka bez wątpienia by cos takiego powiedziała :)

dfrhweuir - ja szanuję to, że Ty chodzisz do kosciola, Ty szanuj, ze ja nie mam na to choty i niech kosciol nie urzadza sobie pochodow pod moim oknem, bo mnie to denerwuje, to godzi w moją wolność osobistą:) katolicy niby tacy szanujący bliźniego, ale narzucają się wszędzie - w szkole,. w instytuacjach panstwowych (krzyze w urzędach itp.), procesje, bojące dzwony kilka razy dziennie (budzace mnie, w imię czego, pytam?), ja sie nikomu z ateizmem nie narzucam.

Ja dziś naruszę cudze uczucia religijne, wieszając mokre pranie na balkonie. Nic kuźwa nie poradzę, jest jeden wolny dzień, kiedy mogę w domu posprzatać. No i jutro wyjeżdżam na cztery miesiące, więc g... mnie obchodzi, czy będą coś gadać, czy nie. Nie będą, bo aż takiego moherstwa chyba u mnie na osiedlu nie ma... No i mam to szczęście, że moja rodzina wyznaje takie same poglądy, co ja ;P

Ja tez nie poszłam a byłam juz wyszykowana, ale sie pokłociłam z całą rodzina i powiedziałam ze z nimi to ja nigdzie nie ide

Gość dfrhweuir
to nie jest ironia i sarkazm tylko zwyczajne szydzenie :O

Gość zycie jest do dupy
poczekaj ta z filmu:D jak to bylo u pana boga cos tam?

Gość pielgrzym marek
w sumie to kazdy z nas bedzie kiedys moherowym beretem, na starosc kazdy dziczeje i wariuje.Wtedy bedziemy wiedzieli ze niedlugo umrzemy, a modlitwą i chodzeniem do kosciola bedziemy prosili Boga o nawrócenie

pielgrzym marek - bo zyjemy w takim spoleczenstwie - strachu przez potepieniem bozym, gdzie ksieza i ludzie nas strasza tym od malutkiego. W innych, bardziej rozwinietych krajach starsze kobiety szanują siebie, i swoje poglądy. Nie dałyby sobą manipulować np. Radiu Maryja itp., nie wrzucają pol emerytury na tace. Są świadome, bo tak byly wychowywane. Mają swoj rozum, calkiem niezle pracujacy, a nie sa zjedzone przez strach i ksiedza. Smutna prawda.