Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZachcialoSieStudiow86

Jak rozumiecie ten cytat?

Polecane posty

Women are never disarmed by compliments. Men always are. To Oscar Wilde. Jutro mam egzamin ustny i moge to dostac do zinterpretowania. Mam liste cytatow ale nie wszystkie rozumiem. Jak bedziecie pomocni bede wrzucac wiecej, ktorych nie rozumiem;) A w tym przypadku to moze chodzi o to, ze kobiety sa urodzone do tego zeby byc obsypywane komplementami i moze dlatego sa przyzwyczajone..? A mezczyzn mozna 'rozbroic' komplementem?? Have no idea. Help!

NIkt go nie rozumie w zaden sposob???

Dzieki ludzie! Jestescie bardzo pomocni

Gość looooooooooooo
chodzi o to, że facet uwierzy w każdą bajkę a kobieta, nawet jak się jej powie komplemen to nie do końca w to wierzy.

Gość makabreska
wlasnie ja bym sie zgodzila mniej wiecej z looooo co do tlumaczenia ale do tresci to absolutnie nie...chyba kazdego mozna rozbroic (disarmed tak zrozumialam) malućkim komplementem :) ale moze o to chodzi ze faceci sa prozni i maja wieksze ego ktore nalezy lechtac :)

Dzieki:) Powiem i o tym i o tym bo dobre

Gość makabreska
no to dawaj jeszcze :)

OK - ale sprobuj po angielsku skomentowac;-p There are no facts, only interpretations /F.Nietsche

Gość makabreska
oooo kochana az tak dobra to nie jestem :) wogole nie jestem dobra :) moze napisze po polsku a wspolnymi silamy sprobujemy to przetranslacic na ang :) ?

Albo to: There are no grades of vanity. There are only grades of ability in concealing it. /Mark Twain Ja mam jakos tak: Pure vanity has no limits, no boudaries. It's itself an exaggeration, an experience of excessive pride and a belief in one's own abilities. Maybe that is why it can't be graded and decribed in any way. When you're boastful you have no self-control in it. Your boastfulness cannot be graded as, according to you, your abilities, gifts and talents cannot be graded. However, the ability of concealing the vanity is sth that can be measured.

Przetranslatowac to ja umiem tlyko zinterpretowac nie zawsze. A te fakty i interpretacje to na razie nie wiem:( Dawajcie jak cos macie

Gość makabreska
no kobieto, ja wymiekam przy tobie :) a moze podeprzyj sie netem, mysle ze takie interpretacje i to w angileskim na twoim (oznacza to dla mnie zbyt wysokim ;) ) poziomie :) spokojnie znajdziesz w otchlani sieci :)

Gość makabreska
no z interpretacja to ja moge pomoc :) z tymi faktami to ja bym tak zapodala: :) kazdy czlowiek postrzega swiat subiektywnie, dlatego tez nie mozna nigdy na 100 % powiedziec ze cos jest pewne, cos jest faktem...bo przyjdzie kolejna osoba, spojrzy na to inaczej i...juz mamy kolejna interpretacje, ktora przez jakis czas bedzie takze funkcjonowalo jako fakt dopoki...wiadomo :) a tak na boku jest takie fajne przyslowie - powiedzenie: jesli czegos nie da sie zrobic to nalezy znalezc osobe ktora o tym nie wie i ona to zrobi :) lubie ta zlota mysl :)

Wlasnie nie znalazlam za bardzo:( dzieki za komplement:) I feel disarmed;p

Z tym postrzeganiem swiata subiektywnie to dobre jest

Gość makabreska
podaj to jako antyprzyklad :)

Gość makabreska
o twoim disarmed oczywiscie mowie :)

hehe.. powiem komisji ze I feel disarmed because I know that you will have to give me an A and compliment me a lot

Gość makabreska
mnie bys rozbroila gdybym zasiadala w komisji :)

oj oj .. juz nie przesadzaj.. ja sie boje ze nic nie powiem jutro.. jeszcze stres dochodzi i pustka w glowie sie pojawia

A to: Mirrors should thiink longer before theey reflect

Gość makabreska
alez mi poprawilas humor tymi cytatami, bardzo mi sie podobaja, zaraz je zanotuje i bede zadreczac nimi innych :) lustereczko prawde powie :) moze nie ubiore tego dobrze w slowa ale sklecimy cos: kiedy spogladasz w lustro masz pewnosc ze dowiesz sie prawdy (w przeciwienstwie do opinii ludzi), nie bedzie ci kadzic (funkcjonuje jeszcze takie slowo? :) ), nie bedzie zlosliwie wytykac wad - powie/pokarze prosto z mostu jaka jest rzeczywistosc, ale pokretna ludzka natura :) wolalaby mimo wszystko lekkie oszustwo aby sie pocieszyc, samego siebie oszukac i jednak nie widziec wszystkiego tak jasno i wyraznie jak mozna ujrzec to w lustrzanym odbiciu

Gość makabreska
a komplementy calkowicie zasluzone ja jestem jak lustro :) hehe same przyklady z zycia wziete :)

Gość a mozesz jeszcze sie
pozastanawiac, czy Oskar Wilde , jako gej, mial takie same obserwacje jak hetero.

ooo widzisz.. wlasnie tego mi potrzeba.. pomyslow na niektoer cytaty i juz moge nawijac.. szkoda ze Cie nie bedzie jutor ze mna:) Ale jak dostane ktorys z tych to sobie przypomne Twoje madrosci (teraz to my sobie niezle kadzimy hehe)

Gość She83
daj jeszcze jakis cytat

Gość makabreska
uuuu ostro :) te wszystkie cytaty od niego?

Gość makabreska
hahah ale to wszystko nie bezpodstawnie :) moja "madrosc" pierwszy raz zostala doceniona hahaha az sie zanosze od smiechu ale to milo czasaem sie tak dowartosciowac :)

Nie - nie wszystkie od niego. Ten o lustrach to Jean Cocteau. A Oscar byl takim gejem, ktoremu malo ktory hetero dorówna;) Wiecej? Prosze bardzo: Liberty; One of imagination's most precious possession / A.Bierce Contemplation often makes life miserable. We should act more, think less, and stop watching ourselves live / N. de Chamfort