Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deder

temperatura jak zbić ?15 miesięcy dziecko

Polecane posty

Gość deder

mały nagle po południu zacząl gorączkować po pomiarze miał 38,8 pojechałam do lekarza zapisali paracetamol 125mg w 5 ml 4 razy dziennie po pierwszej dawce mu przeszło i nawet zaczął sie bawic izjadł coś a teraz pod wieczór jak mierzyam ma 40,4 po paracetamolu...najchętniej pojchałabym do szpitala ale nie chce panikowac robie mu zimne okłady co moge jeszcze pomóżcie

Gość cfrbgtu
no jak po paracetamolu ma gorączkę, to ja bym jednak pojechała...wolałabym ewentualny opierdziel od lekarzy, niż siedzieć w strachu...

mój mały ostatnio przez 3 dni miał tak wysoką gorączkę i tylko to-zero innych objawów Zwykle Panadol w syropie daje-tym razem zaczynał działać po godzinie od podania, a po czterech znów było 39,5-szlag trafia z tymi wirusami Czopki podobno szybciej działają. Sądze, że jak do godziny od podania gorączka nie spadnie to powinnaś jednak jechać do szpitala

PRZEZYLAM TEN PROBLEM, MOJ LEKARZ PORADZIL MI ZEBY PODAWAC NA ZMIANE PARACETAMOL i i advil lub ibuprofen ( w syropie) co 4 godziny paracetamol i po 4 godz ibuprofen lub advil ( nawet jesli goraczka spadnie Moja corka w tym wieku potrafila w ciagu 10 min dostac goraczki do 40° i bardzo wolno ja "zbijala" pozdrawiam!

Gość z taką goączkom nie ma sie co
zastanawiac.Leć do szpitala.

Gość deder
nomalnie mi słabo...tez nie ma innych objawów bedaczek dzwnilam na medical linie i mi powiedzieli ze to nic strasznego i mam poczekac pół godziny tylko kuwa nie powiedzieli jak mam zbijać...

No ja mojemu synkowi(9miesięcy) dawałam właśnie na zmiane paracetamol i ibubrofen. Ale on 39 nie przekraczał.$0,4 to bardzo wysoka temp. Zrob mu chłodne okłady na karku i pod kolanami.

Gość trzydniowka

Gość deder
arnusia a w nocy też podawalaś? bo ja dostałam i paracetamol i iubprofen ale jedno mam podawac 3 razy dzinnie a drugie 4 ale o nocy mowy nie było

Ja dawałam i w nocy.Tylko czopki.Poprostu pilnowałam odstępów godzinowych.Paracetamol co 6 godzin a ibuprofen co 8(chyba,już nie pamiętam)

Gość mamamaaa..
najlepiej robi polewanie pod biezaca woda raczek od łokci w dol.wsadz pod przyjemnie cielpa i zmniejszaj (ochladzaj)wode stopniowo.zabieg trwa okolo 10 -15 minut.dzialanie polega na tym ze krazaca krew powoli sie ochladza rozprowadza po calym cialku. jak maluch jest w stanie moze sie bawic czyms w zlewie .dzieci to lubia ale watpie czy zechce .pewnie bardzo zle sie czuje. zycze zdrowka dla maluszka:)

Gość deder
ale ja nie mam czpków mieszkam w Anglii i tu nie przepisują dostałam tylko w syropach oba lekarstwa

ja robilam chlodne kapiele zamiast okladow. u dzieci temperatura skacze wysoko przy byle infekcji. jednak jesli sie niepokoisz to idz do lekarza,najwyzej znowu powiedza,ze to nic takiego.

Gość deder
niestety tylko leży ale robie oklady moze usnie bardzo bym chciala bo wyglada na wykonczonego...kurde dopiero skończyłam grypę żołądkowa to 6 dn nie jadł a teraz to...niesprawiedliwość

najlepiej posiedz z nim w wannie,letnia woda,u mamusi na brzuszku,bedzie mu przyjemnie.

40 stopni pod paszka to duzo,w pupie to nie tragedia. gdzie mierzylas?

Gość kooora
polecam zimne oklady - szyja, nadgarstki, pachwiny, działają powoli ale obniżają tem

i dawaj mu chlodne picie! niech nawet bedzie jakis slodki sok jesli nie chce wody,nie czas na zdrowe zywienie ale na nawadnianie.

Gość deder
pod pachą najpierw elektronicznym a potem rtęciowym bo myslałam ze pomylka...jeszcze pczekam 20 minut i zobacze czy dziala paracetamol jak nie wsadze go do zlewu potem do wanny i potem jade d tego pieprzonego szpitala

jedz jedz tylko spokojnie,u dzieci temperatura skacze jak szalona

Gość deder
usnął mąz mów że jest chłodniejszy...boże może zaczęło działać ale piszcie bede wiedziala co robic na potm(obym nie musiała)

straszna szkoda,ze nie masz czopkow,sa najlepsze i najszybciej dzialaja! niech ci ktos przysle z polski pozniej. moze masz jakies znajome,ktore maja czopki w domu? jak sie przebudzi dawaj cos do picia,a gdy spi sprawdzaj temperature co jakis czas i niech sobie spi w pizamce ale bez przykrycia,najwyzej przescieradlem go okryj

Gość deder
dob b własnie sie zastanawałam czy mu pod tym kocykem czasem nie za cepło jest jestem ogromnie wdzieczna nawet nie wiece jak ;)

mozesz mu przez sen obmywac chlodnym kompresem karczek,brzuszek i plecki,szczegolnie jesli sie spoci bedzie dobrze,zobaczysz jesli po trzech dniach dostanie wysypki to bedziesz wiedziala,ze to byla trzydniowka

Gość deder
a ta wysypka to co z nia potem i dlaczego wyjdze?

przy trzydniowce tak jest,ze na 3 dzien temp spada,dziecko czuje sie swietnie i ma pelno kropeczek na ciele,anie nie swedza ani nic. znikaja szybko,nie pamietam dokladnie czy po dniu czy dwoch,jakos tak. trzydniowke przechodzi sie tylko raz.moja corka miala 8 miesiecy jak przechodzila. charakterystyczna jest wysoka temperatura i zadnych innych objawow typu katar czy kaszel

Gość deder
kropeczki to on ma ale myslałam ze może od zmiany proszku ale chyba powinny wystapic po a nie w trakcie?