Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo_smutna

czy to był płód ???

Polecane posty

Gość ja........
to smutne ....... brak słów a nie pomyślałaś o tym że może ktoś inny mógłby zapewnić twojemu dziecku szczęscie?? tyle par czeka na adopcję noworodków

Gość ja........
zgadzam się z merki30

Gość merki30
hytzkg ...czyli lepiej jset zabić dziecko? chyba ono wolałoby żyć i nie być kochane uwierz mi!a ty jak byś wolała na jego miejscu?

Gość merki30
nie moge uwierzć w takie beznadziejne tłumaczenie!taki powód błachy, żeby dziecko zabić!płakać mi sie chce a raczej wyć !

Gość merki30
nie ma argumentu we wszechświecie takiego żeby dziecko zabić!

Gość szkoda słów ale
moja koleżanka zaszła w ciąże ponieważ jej mąż chciał. miała już 30 lat i wiedziała, że ona dziecka nie chce nie czuła instynktu ani nie lubiła dzieci będąć w ciąży bardzo często dzieliła się ze mną wątpliwościami co to będzie przeciez ona nie chce i nie chciał tego dziecka i nic nie czuje. kiedy urodziła stała się najlepszą matką i pokochała dziecko najbardziej na świecie.

Gość ja........
mi to już sie wydaje że ci co nie chcą to zawsze mają a Ci co chcą to nie mają nic i chyba nikt tego nie zmieni:(:(:(:( i coraz więcej się spotyka ludzi którzy bez skrupułów pozbywają się swoich dzieci to wszystko mnie przerasta

Gość terefere kuku
to jakas prowokacja. W piatym tygodniu zarodek ma dopiero wielkość 2-3 mm. A nie zarenka grochu. Bajkopisanie. Tabletki nie przerywają ciąży - po prostu krwawienie sie nie pojawia i nawet jesli weźmiesz kolejne opakowanie a pójdziesz do lekarza i potwierdzisz ciążę, przerywasz tabletki i wszystko jest ok. Ziarno grochu to 7 tydzień mniej więcej.

Gość merki30
oczywiście! instynkt macieżyński najczęściej pojawia się przy porodziem, taka jest natura!jak można powiedzieć że usunęłam dziecko bo wiem że go nie pokocham !matko, to straszne jak tak można, to jest poprostu chore!

Gość merki30
a najbardziej ni rozumiem tego, że świadomie można usunąć dziecko, jak niepotrzebną rzecz!normalnie jestem wsciekła!

Gość hytzkg
po pierwsze to nie bylo dziecko! kurwa czy wy nie rozrozniacie czlowieka od zarodka? ludzie dajcie spokoj ,jeszcze nie mialo wyksztalconego serca ani organow ,a co dopiero mowic o tym ze cos czulo czy myslalo...lepiej jest wyrzadzac krzywde ludziom ,ktorzy mysla i czuja ,sa swiadomi swego cierpienia.. odp na pytanie-uwierz mi ze wolalalabym sie nie urodzic ,jak bym wiedziala ze tyle cierpienia i bolu mnie spotka w zyciu,pewnie i tak nie uwierzysz,wy jestescie plytcy ,bo powtrzarzacie tylko formulki 'ze aborcja jest wielkim grzechem" ale innego-wiele gorszego zla nie zauwazacie, i co jeszcze uwazam sie za dobrego czlowieka,poniewaz jestem wrazliwa na krzywde ludzi ,wiedzac co czuja,bo czuja,czuja...nie tak jak ten zarodek ,ktorego uchronilam przed cierpieniem

Gość ja........
nie napisałaś w którym tygodniu to zrobiłas????

Gość terefere kuku
ale autorka czuła, że to nie było zwykłe ! nie wiem po czym czuła, ale ponoć wczesnych poronień się nie zauważa, nie ma na to szansy, bo w obfitym krwawieniu nawet i 5 mm nie będzie zauważone. pomijam fakt, że puste jajo płodowe też istnieje, więc niekoniecznie macie nad czym zbiorowo płakać :|

Gość merki30
hytzkg...fajnie go uchroniłas przed cierpieniem, naprawdę gratulacje -zabijając go!to Ty jesteś płytka wiesz bo uważasz, że zarodek to nie dziecko, moja droga zarodek ma tyle rozwinietych funkji, że potrafi sie uchronić przed róznymi rzeczami aby przeżyć, czyli co jest czym?dziewczyno nic cie nie tłumaczy, nawet pojedyńcze dopiero zapłodnione jajeczko wie co ma robić a zarodek to już jest człowiek!człowiek nie powstaje z niczego!serce to kolejny etap rozwoju zarodka!a jak bije mu serce w 26 dniu życia to dopiero jest człowiekiem?od samego początku od zapłodnienia!poczytaj książki to się dowiesz!nie ośmieszaj się tymi głupimi stwierdzeniami!

Gość terefere kuku
merki, człowiek jest zdolny do samodzielnego życia. Wtedy to jest człowiek, nie płód, nie zarodek, a człowiek. W mądrych książkach pisze płód, zygota, zarodek. Nie pisze, że człowiek :) w katolickich owszem, człowiek od momentu stosunku ;)

Gość merki30
hytzkg...jesteś "strasznie" czuła na krzywdę innych, a bym nie spotkała tak czu łych na krzywdę ludzi nigdy!

Gość merki30
terefere kuku.....czyli wychodzi na to że dziecko jest człowiekiem mniej wiecej 1 8 roku życia, bo wtedy może niby samodzielnie żyć!

Gość merki30
terefere kuku....człowiek od momentu zapłodnienia jaja tak jest zygotą, morulą, blastulą itp ale zawsze to ludzka istota pamietaj!

Gość terefere kuku
dobrze wiesz, że chodzi o samodzielne przeżycie poza ustrojem matki :) nie rżnij głupa :) moherku :) in vitro też zabronisz, bo niszczy sie zapłodnione jaja ? a moze powinnaś każdą owulację nazwac imieniem ? tożto prawie dziecko !

Gość terefere kuku
nie szkodzi, że pełno biedy, nieszczęśliwych dzieci, nie mających na nic szans. Tym się nie należy przejmować. Należy produkować, za wszelką cenę. Chronic zycie, oczywiście do urodzenia, potem to już pies morde lizał.

Gość merki30
terefere kuku......widzę, że nie rozumiemy się!ludzkie życie to dar, nikt nie może decydować o jego istnieniu! a aborcja bez powodu to coś dla mnie nieogarniętego jak wszechświat!

Gość merki30
uważam, że choć bez szans i w biedzie ale każdy z nas chce żyć, czemu karać dzieci za swoje nieudolności????

Gość ja........
hytzgd .... nie napisałaś który to był tydzień chyba boisz się osądu

Gość hytzkg
nie -nie boje sie osadu ,chwilowo mnie nie bylo byl to przelom 4 i piatego tygodnia terefere kuku-dobre to z tym imieniem dla oulacji :))

Gość bardzo_smutna
widze że temat sie rozwinął :/ tylko w troche innym kierunku niż myslalam... Dziewczyny ja nie jestem żadnym pseudokatolikiem, nie chodze do kościoła i nie ma to nic wspolnego z tym że aborcji nie przyjmuje u kobiet które mogą urodzić ALE DLA WŁASNEJ WYGODY zabijaja dziecko a pozniej mówią że nie maja wyrzutów sumienia!!! NIE MYSLALYSCIE ILE WASZE DZIECI MIAŁY BY LAT / MIESIĘCY W TEJ CHWILI?!?!! Mój temat nie był zadną prowokacją było tak jak pisałam - a ginekolog potwierdził wsystko. Szzkoda ze kłamstwa ludzie dosukują sie wszedzie!!

Gość bardzo_smutna
i przykre jest to że piszecie tak swobodnie o aborcji w tym temacie kiedy macie swiadomosc że jest mi ciężko po tym co sie stało. przeciez dodatkowo jeszcze sprawiacie że życie wydaje się jescze bardziej okrutne :/

Gość bardzo_smutna
i ucichło widze... szkoda bo bym pogadała sobie z Wami kobietki :( merki30 gdzie jestes koleżanko :( widze ze zawiziecie broniłas honoru :)

Przykro mi że do tego doszło ale to też żadna nowość przy tabletkach.A tak w ogóle jakie masz plany względem nich? Dalej będziesz je przyjmować czy rezygnujesz?

Gość bardzo_smutna
nie wiem sama... nie jestem juz z tym chłopakiem a juz napewno z nim nie sypiam wiec raczej nie ma sensu ich brac... dodatkowo stracilam do nich zaufanie :/ kurcze mówisz ze to żadna nowość... a ja nigdy nie słyszałam zeby poronic przez tabl... to faktycznie sie zdarza? ja poprostu myslalam ze nie dopuszczaja do zaplodnenia a jak juz to nie szkodza zarodkowi

Taka sama żadna nowość jak potrafią wywołać poronienie jak i to, że jednak kobiety zachodzą w ciążę podczas ich stosowania. Z powodu tabletek można poronić, to sa hormony a nawet i witaminy zwykłe mogą być groźne dla życia. Decydując się na taką formę antykoncepcji trzeba się liczyć nie tylko z tym, że narusza się gospodarkę hormonalną organizmu ale i przede wszystkim z tym,że antykoncepcji 100% nie ma. Oczywiście reguły na to tez nie ma. Wiele kobiet lecząc niepłodność stosuje tabletki anty. I w ich przypadku to wychodzi na plus. Moja szwagierka przechodziła przez to samo co Ty. Wiele lat stosowała tabletki, równie wiele razy zdarzało jej się wydalić takie "jajeczko" ale nigdy się nad tym nie zastanawiała. Dopiero w momencie gdy podczas jednego z takich oczyszczeń wylądowała w szpitalu dowiedziała się, że to poronienie a za sobą ma tez już ich kilka.