Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plastusiowa narzeczona

Ludzie urodzeni w latach 70 jak wspominacie ?

Polecane posty

Ale fajny topik :) aż szok, że ktoś pamięta ćwiczki i lentilki i tę zamianę karkową, no i puste półki z prezentacją octu i denaturatu :) i tenisówki na kartki i wymianę alkohol na czekoladę ... i rzut pomarańczy -jako oznakę nadchodzących świąt :) i dwa tygodnie ferii w latach 80-siątych z okaji zimy stulecia, kiedy chodziło się po klasach z termometrem i mierzyło temperaturę ...czy jest wymagane 15 stopni ... a teraz co ... tfuj... ocieplenie klimatu, w listopadzie i grudniu kwitną fiołki przy osiedlowych rurach ciepłowniczych ....;) :)kiedyś to były zimy

ba Nadzieja ;) ŚWIETNY :) Można fajnie sobie powspominać tamte czasy . A ty ur w latach 80 ? 70 ? czy może 40 ? :P 🖐️

Gość a ja jak autorka 1977
wciaz z lezka w oku wspominam tamte lata 😭 Nie mam zadnych zlych wspomnien, jakos nie zauwazalam pustek w sklepach chyba. Moze male wymagania mialam. Czlowiek sie cieszyl z tego co ma, a nie rozmyslal o tym czego nie ma, jak teraz ;)

a widzisz :P Sa tez tutaj urodznei w latach 60 i 80 :P Skąd miałem wiedzieć ? na marginesie... miałaś rękawiczki o jednym palcu połaczone ze soba sznurkiem ? Ja miałem :D

no sorry Regres, ale z tymi 40-stymi to skarbie pojechałeś .. :Dmusiałam się odciąć jakoś ... :) miałam .... na sznurku, no i wszystko robione na drutach, nawet spodnie z takiej gryzącej wełny🌻 to były czasy .... :D

jakbym byla 7 lat mlodsza to bym pamietala? Znaczy jakbym sie urodzila w roku 1984? Nie rozumiem tej teorii ale wtedy bym sie nie wpisala w topiku, bo tytul brzmi " Ludzie urodzeni w latach 70..." :P

ps. moja mama tez nigdy zle nie wspominala tego okresu, ani ojciec. Mimo, ze do partii nikt nie nalezal w rodzinie ;)

no sorry Regres, ale z tymi 40-stymi to skarbie pojechałeś " a propos 40 ... to chyba juz nie długo ;) :P ?

wiesz pomarańczka .... ja też nie wszystko pamiętam z czasów 2 wojny światowej .... muszę doczytywać ;)

Zielona też miałem gacie z wełny A dokładnie ogrodniczki mama mi utkała na drutach , gryzły jak cholera :(

z 2 wojny nie pamietam nic. To co czytam i slysze to nie sa moje wspomnienia raczej ;)

a kto tak bardzo źle wspomina pomarańczka?:D no i poza tym fajnie się teraz z niektórych rzeczy pośmiać, bo teraz już można :) poza tym, jak możesz pamiętać puste półki, to było tuż przed stanem wojennym, a Ty chyba jeszcze byłaś wtedy w planach rodziców :)

ja pamiętam gaz ( łzawiący ) na ulicach :O Tata mi tylko oczy zakrywał ...a i tak szczypało jak cholera

:D:D:D:D:D Regres gdzie Ty tutaj widzisz Zieloną? :D:D:D:D może i tak mam, ale szaloną ;)

od poczatku mowie tylko o sobie - ja zle nie wspominam. O co Ci chodzi? :P A stan wojenny z tego co mi wiadomo zostal wprowadzony 13 grudnia 1981 roku. Chyba ze masz inne informacje :classic_cool: a pamietam w takim razie cos innego :P

Nadziejo :( NIESTETY MUSZE Iść PO KAWę bo chyba jeszcze śpię :( Widzisz wlazłem na topik Zielonej , przeczytałęm że tesknisz za nia i stąd mój byk :( bo pomyslałem o niej wpisując zamiast ciebie ją ... śPIE CHYBA JESZCZE ide po kawe ps. dobrze ze zauważyłaś bo pewnie bym tak dalej pisał ze Zielona to ,ze Zielona tamto ;)

pomarańczka, uwierz, że nie trzeba się było koniecznie zapisywać do patrii, żeby robić różne nieetyczne rzeczy, to raz... Regres.... masz rację..... szczypało jak olera.... no i poza tym szok, że religia w szkołach.... niektórzy moi koledzy pamiętają, że na 1 miejscu wisiał Lenin i inni... a za tekst o powstaniu warszawskim w sensie pozytywnym oraz niektórych żołnierzach polskich można było mieć niezłe nieprzyjemności...

chyba jeszcze spisz... gdzie ja napisalam, ze trzeab bylo? :D Jestem tego samego zdania, nie wiem w co mam wierzyc :P Najpierw mi wmawiasz, ze napisalam, ze inni zle wspominaja lata 70. Potem, ze stan wojenny byl przed 77 rokuem. A teraz mi wmawiasz, ze twierdze, ze aby byc zlym ni niedobrym trzeba bylo sie do partii zapisac ;) Moze poza czytaniem kafe czytasz jeszcze jakis kryminal i Ci sie watki myla ;)

imperio takie rękawiczki są i dziś - nic się w kwestii jednego paluszka i sznurka nie zmieniło:D no może poza jakością rękawiczek:D

TUŻ, to nie znaczy, że dwa dni przed :) hahaa... teraz to dałaś czadu, że nie było pustych półek:) pamiętam, że jak pewnego dnia ojcu udało się w końcu kupić cukier, to parę dni narzekał na bół żeber... poza tym jeszcze temat Katyń .... niektórzy mają czyste kartki w zeszytach z tamtych czasów ....

pomarańczo nie przejmuj się nadzieją ona słynie z braku umiejętności interpretacji i pisania głupot:)

bibie???:) ja jestem mocno nieimprezowa:)

"...tuż przed stanem wojennym, a Ty chyba jeszcze byłaś wtedy w planach rodziców" jak wprowadzono stan wojenny nie bylam "w planach rodzicow". No ale skoro wiesz lepiej to nic mi do tego :P

bibie??? ja jestem mocno nieimprezowa" ale że co ? Nikt cię nie chce zapraszać ? :P Czy po prostu nie lubisz ?

mam czytac o tym kiedy sie urodzilam? Az taka slawna nie jestem :P Poza tym czytanie o tym jest w sprzecznosci z zalozeniem topiku. Mowa jest o wspomnieniach, tak? A to co przeczytam to nie sa moje wspomnienia ;)