Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plastusiowa narzeczona

Ludzie urodzeni w latach 70 jak wspominacie ?

Polecane posty

Pozostaje pomodlić się o to, by jakiś książę z bajki przeczytał Twe słowa i wyciągnął odpowiednie wnioski .. to ze juz wielu do takich wnioskow doszlo to pewnik, pozostaje sie pomodlic bys na jakiegos spojrzala wreszcie przychylnym okiem :-)

"na wsi pewnie jeszcze taki pieka" I pewnie jest taki żytni w smaku, świeży był bardzo dobry z masłem i pomidorem (oczywiście niewiele mającym wspólnego z tymi pseudo pomidorami z supermarketów)

"to ze juz wielu do takich wnioskow doszlo to pewnik, pozostaje sie pomodlic bys na jakiegos spojrzala wreszcie przychylnym okiem " Musisz być aż tak przenikliwy? To mi nie pomaga! ;-)

świeży był bardzo dobry z masłem i pomidorem (oczywiście niewiele mającym wspólnego z tymi pseudo pomidorami z supermarketów) masz calkowita racje, co wiecej ten chleb pozostawal swiezy przez kilka dni

"nie powinno tez zaszkodzic " Dyplomata. :) no właśnie, ciekawe, że tamte smaki da się odtworzyć w pamięci, jakieś intensywniejsze były, czy to kwestia ekspozycji kubków smakowych na mniejszą gamę produktów, ze się tak wyszukanie wyrażę ;-)

czy to kwestia ekspozycji kubków smakowych na mniejszą gamę produktów, ze się tak wyszukanie wyrażę to zlepek obu przyczyn, z jednej strony mniej konserwantow i mniej kurczaka we wszystkim innym, z drugiej tak jak piszesz, mniejsza ekspozycja na mnogosc produktow

Nasze pokolenie miało sporo szczęścia z tą mniejszą zawartością kurczaka we wszystkim, jak zauważyłeś. wydaje mi się, ze to właśnie z tego powodu co większe Amerykanki mają jakoś tak nienaturalnie wystające tylne części ciała w okolicy środkowej. Jakby doczepione. Bo te kurczaki, szczególnie udka (których z tego powodu nie jadam) gromadzą wszelkie toksyny oraz ulepszenia zawarte w paszy.

Gość Latifa 1972
Witam Mając na uwadze, że zaczął się grudzień macie jakieś fajne wspomnienia z świąt ? Bo tu gdzie mieszkam to po pasterce robi się psikusy i pamiętam jak sąsiadowi z połowy budynku gospodarczego ktoś przez noc zdjął dachówkę i poskładał w słupkach pod ścianą :)

ja mam:) kiedyś przemówiłam ludzkim głosem:)

Gość Latifa 1972
:) do mnie też mąż mówi czasem, że raz w roku zdarza mi się ludzkim głosem przemówić. A przecież taka zawsze miła jestem :P

U nas podobne ilości śniegu były w pierwszym tygodniu 2002 roku. Serio była Syberia. I chyba w 1999 też sypnęło dość sporo i prawie całą zimę padało. (tamtej zimy stulecia nie pamiętam, ale widziałam liczne zdjęcia w necie)

Gość radasadada
Zima stulecia miała też jeszcze jedną konsekwencję – wyż demograficzny--;)

Gość Latifa 1972
No tak trzeba było się jakoś ogrzać ;) Jak ja chodziłam do podstawówki to równorzędnych klas było od A - F ,a teraz u syna A i B efekt cieplarniany :)

Gość xpdx1972
ja pamiętam jaka radość była jak sie pomarańcze dostalo:D

Nie lubiłam ówczesnego żółtego sera. (szkoda, ze mi to nie zostało ;-) ) Ogólnie czasy były sprzyjające szczupłości, bo przy corocznym szkolnym ważeniu bardzo byłam zadowolona, kiedy okazywało się, ze trochę mi przybyło.

Gość Latifa 1972
A ja pamiętam jak najadłam się na zapas bananów, że w rezultacie wyglądałam jak pomidor :)

Gość aaaaaaaach
Ja pamiętam jedne święta, miałam grypę, i mama z babcią nasmarowały mnie taką maścią w małym okrągłym opakowaniu, taka czerwona z kotkiem, jezu jak to śmierdziało!

W kwestii świąt - pamiętam żywe choinki w naszym domu i tamte bombki oraz inne ozdoby typu anielskie włosy czy wata imitująca śnieg. Im więcej tych ozdób było, tym lepiej - takie staroświeckie się teraz wydają. Tylko światełka choinkowe mam teraz takie same. :)

Gość Latifa 1972
A spotkaliście się z kolorowymi opłatkami np. niebieski albo różowy ? Jak takie pamiętam chociaż nie były one dla domowników.

Gość Latifa 1972
Nie nigdy nie spędzałeś świąt na wsi ? Mój dziadek miał takie dla zwierząt .

Nie nigdy nie spędzałeś świąt na wsi ? Mój dziadek miał takie dla zwierząt . niebieskie dla krow a czerwone dla swin? :-)

Gość Latifa 1972
Nie tylko dla bydła i kładło się je na sianie